Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
COIL WHINE - iritirajuci zvuk iz napajanja
STRANA 2 OD 3  
solaja777 Re: Intel? 29.09.2013. 18:29 #517141

status: user
broj poruka: 3278
amd 8320/ asusm5a97 r2
C1, C6 = DISABLE

Svaka ti cast , nema vise piskavog zujanja :)))

:: Samo mi reci, jel` Intel platforma
:: Ako jeste, ne bi verovao za ovo. Posto imam Thermaltake Toughpower 775 napajanje, a pre toga mi je bilo CoolerMaster 700W, zaboravih koje, oba su pistala. CM je zavrsio kod burazera sa delovima svog starog kompa i tamo ne pisti. Ceprkajuci po netu, saznao sam da kod Intel baziranim platformama, u BIOS mora da se ugasi sve sto ima veze sa C (C1, C6, C7...sta god) i momentalno je prestalo da pisti
::
:: ____________________________
:: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nidzakv ...... 29.09.2013. 18:33 #517142

broj poruka: 660
Meni je tu sve pogaseno i opet pisti...

Nek je proklet Telekom Srbija

Blueberry Reklamiraj 29.09.2013. 18:43 #517144

broj poruka: 1272
Nema ti druge.

EEurope ... 29.09.2013. 21:21 #517161

broj poruka: 166
Nisam ni sumnjao da nece pomoci jel to ne pomaze kod pravog coil whina. Nikada nikome nista nije pomoglo sem otvaranja i zalivanja nekada, ali ne znas ni koji je deo, niti je lako utvrditi, na netu ces videti da ne moze da ga kamera ni snimi zvuk jel je visok ton pa na snimku susti. Taj bre zvuk ispuni celu sobu ne mozes da odredis odakle je a ne koji deo je.
AXi CORSAIRserija ima fan na gasenje, d, Seasonic Platinum imaju svi HYBRID,
EVGA Supernova 1000P2 ima Eco Mode.
To je to sve isto. Ne znam za druga tacno koja imaju.

Jedan lik je pricao da mu se desi da ima coil whine i ostavi rudnik upaljen, znaci cuje se probija sve ono urlanje sa 3-4 karte a zvuk jedva ga cujes a sve probija druge i kaze u srd noci ustane rudnik radi zvuka nema uopste. Sta je dovelo do prestanka pojma nema. Drugi put nema ga a ujutru ga zatekne. Jel su neki pricali da zavisi od potrosnje.

Evo demonstrira Eco Fan na EVGA SuperNOVA 1000P2 odlicno je jel je prekidac napolju sto ce mi biti na dohvat ruke. NAPRED EVGAAA!!! JEBIII JEBIIII, KONJEEE, KONJEEE.

http://youtu.be/GawZiHmddTc

Licno zimi kada gledam film nema potrebe da mi se vrti fan na napajanju a leti kada je vrucina i igram igrice bolje je to nego da napajanje samo odlucuje kada da pali.
Iako se meni izuzetno lako skida panel, neobjasnjivo lako zamisli da to stalno radim, ili zavisi kako okrenem napajanje da mi taj switch skroz unutra iza kablova.
Eco Mode Switch iznad power kabla, power switch ispod da ne bi njega iskljuci slucajno i to je to.
EEurope ... 29.09.2013. 21:33 #517163

Kada si kupio napajanje i kada je pocelo da ti se cuje???

neXus2000 ... 29.09.2013. 22:09 #517169

broj poruka: 3351

Nista onda, nosi ga nazad neka menjaju. A ovo sam ti napisao jer neka napajanja ne vole low state power. Tj neznanatno opterecenje pri ugasenom kompu ili kada su ta C stanja ukljucena koja regulisu smanjenje u potrosnji iskljucivanjem odredjenih funkcija procesora.

nidzakv ........... 29.09.2013. 22:18 #517171

Eh da sam iz Bg.. Moram postom da saljem i sutra da ih zovem, bas sam se smorio.. I sta ako mi posalju drugo sa istim felerom...

neXus2000 Re: ........... 29.09.2013. 23:02 #517192

broj poruka: 3351
Vrati i to. A bas si birao prodavnicu gde ces kupiti. Izbor napajanja ravno nuli..

:: Eh da sam iz Bg.. Moram postom da saljem i sutra da ih zovem, bas sam se smorio.. I sta ako mi posalju drugo sa istim felerom..
:: Nek je proklet Telekom Srbij
EEurope ... 30.09.2013. 00:10 #517207

Slusaj najbolje ti je da dodjes u Bgd i ako mozes da se dogovoris sa prodavnicom da doplatis i da uzmes Platinum mali. On je oko 20e vise.
Kazi im treba mi napajanje hitno, ovo se cuje verujte, ako ne verujete dodjite kod mene kuci pa da vidite.
Mozda ce onda da ti ubrzaju to vracanje a ne da cekas dugo dok testiraju itd.
Moze da se desi da ga uhvati hladnoca ili temperatura pa da ga full opterete odmah pa da ne zuji tih 3-4-5h tamo pa onda kada doneses kuci posle 2 dana da pocne.
Jel si ti pitao koje napajanje da kupis pre neki dan???

I ja sam se smorio slusajuci te. Jbg.
Reci im da hoces da doplatis za Platinum a ja cu da malo pogledam kako oni stoje sa coil whine mada znam da imaju problem sve njihove platforme a prva X najvise.

EEurope ... 30.09.2013. 00:17 #517209

Ma ima evo odmah sam naisao cak i spominju kao poznati problem, evo video pokusavaju da snime ali to nema leba, najvise sto se moze cuti je ssssssssss a to je uzivo ko zna koliko

http://youtu.be/vGu8VnKMI2c

http://youtu.be/kYVyPCoXWOY

http://youtu.be/DsNSjjG-NY8

Ma uzasni su. Pomenite mi jos jednom da ih kupim. Samo EVGA ili FLEXTRONICS.
Amerika Majka. Founded 1969. Majke mi pre bi uzeo stari onaj AX1200 FLEXTRONICS nego bilo koji Seasonic posle ovoga.
Tema koliko hocete i za Platinum. Sto je najgore misle ljudi sada cemo kupiti V700 i V1000 CM je bolji, xaxaxa.
Izgleda da im ono belo sranje sto razvuku i razmazu po svim Seasonic napajanjima ne pomaze nimalo kod toga. Ja tako ih prvo prepoznam kada vidim to da su oni.
imarkovic Re: ... 30.09.2013. 00:20 #517210

broj poruka: 19074
da, u pravu si, bolje dati za eVGA 400eu definitivno.

:: Ma ima evo odmah sam naisao cak i spominju kao poznati problem, evo video pokusavaju da snime ali to nema leba, najvise sto se moze cuti je ssssssssss a to je uzivo ko zna koliko
:: http://youtu.be/vGu8VnKMI2
:: http://youtu.be/kYVyPCoXWO
:: http://youtu.be/DsNSjjG-NY
:: Ma uzasni su. Pomenite mi jos jednom da ih kupim. Samo EVGA ili FLEXTRONICS
:: Amerika Majka. Founded 1969. Majke mi pre bi uzeo stari onaj AX1200 FLEXTRONICS nego bilo koji Seasonic posle ovoga
:: Tema koliko hocete i za Platinum. Sto je najgore misle ljudi sada cemo kupiti V700 i V1000 CM je bolji, xaxaxa.
EEurope ... 30.09.2013. 00:22 #517212

Mislis 190$ za 1000W ili 220 za 1000 Platinum.
Pa toliko je CORSAIR AX760i.
Mogu da te obavestim da 50% ljudi koji imaju problem sa prvim imaju i sa drugim isto kada reklamiraju, e onda vec uzimaju nesto drugo mnogi.
Sto odmah gledas NEX1500 koji je manje vise za dual GPU maticne i workstation, EVGA Supernova G2 i P2 program je po Johnny Guru jedno od najboljih cena za ta napajanja na svetu.
1000W zlatnih sa 10 god garancije kosta 190$.
To je nezamislivo pogotovu znajuci da je ponegde i bolji od Platinum Seasonica.
Ja cu sada poslati NEX1500 i uzeti 1000 Platinum, zbog razlike u ceni moze UPS da pokupi napajanje od mene i da oni plate postarinu u oba smera.
Ostavicu samo cickove one za stezanje kablova. Cekam da vidim samo novu seriju sleeve kablova za P2 G2 seriju.

EEurope ... 30.09.2013. 00:34 #517215

Ne definitivno nije vise smesno, Seasonic je dobio titulu Coil Whine. CORSAIR je bio pre glavni ali je za to kriva izgleda HX i AX serija od Seasonica, sada kada je i Seasonic krenuo sa svojim ekstra napajanjima, kada je pojacao marketing i support koji im je sada jako dobar i odgovaraju brzo izlazi na videlo da su oni glavni. Nije smesno zaista jel je to medju 3 najbolje firme za napajanja i recimo jedino sto valja kod nas uz SF.
Ne znam kako ne rese to ali dosta ljudi pominje isto sto i ja neverovatno mnogo prituzbi cak i za treci RMA po redu sto je jednostavno problem u proizvodnji tj u samom dizajnu napajanja. Nesto moraju da menjaju, sta ga proizvodi ko to zna, jedino kada cuje uzivo posto sam ja na netu video 10 razlicitih zvukova svrstanih kao coil whine.

nidzakv ........ 30.09.2013. 19:07 #517373

Zvao sam ih, pripremio papirologiju, propratno pismo, podatke, sve komplet pa nek mi je bog upomoc..

Btw kontaktirao sam direktno uvoznika tj Kim Te*, da skratim putanju paketa

Koliko sma shvatio serviser je rekao da se coil whine podrazumeva kao kvar .. Nadam se da ce ispostovati da ce biti sve ok... Ali ovo je ipak Srbija, zato mi je frka malo...

nidzakv Samo da javim 11.10.2013. 16:41 #519862

Zamenili su mi napajanje, dobio sam novo sa istom falinkom.. Joj sto nisam iz BG..

solaja777 e bas nemas srece 11.10.2013. 16:56 #519866

jedino da promenih taj ss i uzmes drugi brend.

nidzakv Blago receno sam 11.10.2013. 16:58 #519867

POPIZDEO

nisavici Re: Blago receno sam 11.10.2013. 17:03 #519868

broj poruka: 908
Dzoni tebra ja sam novo napajanje sefa teka otvorio nasao zavojnicu koja pisti i malo je zalio onim crvenim silikonom
sad se ne cuje a radi.jbg izgubio sam garanciju ali valjda ce da radi te dve godine.
Ko da se cima da im vraca pa da ceka 40 dana
:: POPIZDE
Milos22 .... 11.10.2013. 17:19 #519870

broj poruka: 1720
Kupio sam u vip seasonic 620gm i radi odlicno nikakav problem nije poenta u kojoj prodavnici uzima desava se coil whine svima pa i onim nazovi najacim brendovima meni corsair h60 zuji al sam se navikao :) uskoro ga menjam sa seidon 240m .)

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
500GB WD Blue
Intel 520 180GB
MSI GTX 770 Lightning
Dell U2312hm
Cm storm recon
Cm storm trigger
Pioneer M2

nidzakv @nisavici 11.10.2013. 17:24 #519871

Daj brale malo konkretnije kako to da izvedem? Koji je to silikon?

Mada najverovatnije cu da ga prodam, 90% ljudi nece ni cuti ovo od ventilatora u kompu.. Meni je komp bukvalno fanless, zato i cujem..

Ako je neko zainteresovan, cena je 120e.

solaja777 Re: @nisavici 11.10.2013. 17:32 #519872

Upravo tako, otkad sam zamenio cm ventilatore sa noctua ventilatorima primetio sam zujanje...

:: Daj brale malo konkretnije kako to da izvedem? Koji je to silikon
:: Mada najverovatnije cu da ga prodam, 90% ljudi nece ni cuti ovo od ventilatora u kompu.. Meni je komp bukvalno fanless, zato i cujem.
:: Ako je neko zainteresovan, cena je 120e
nisavici Re: @nisavici 11.10.2013. 17:48 #519875

broj poruka: 908
To onda menja stvar ja recimo imamo 5 CM 12ica na 690,tako da ni ne cujem napajanje da li cvili,samo airflow
Naviknuces
A sad onaj dobar deo,otvoris napajanje onaj metalni poklopac,prikopcas sve na komp upalis,i nekom plasticnom hemijskom(ili tako nesto)dok radi pritisnes redom zavojnice i ako se ne cuje pistanje to je ta.
silikon mozes bilo koji imaju ovi automehanicari,zalijes zavojnicu dole na plocu.
WARNING!!!!
U napajanju je visok napon pa ako se ne razumes bolje nadji nekog elektronicara da ti to odradi

:: Daj brale malo konkretnije kako to da izvedem? Koji je to silikon
:: Mada najverovatnije cu da ga prodam, 90% ljudi nece ni cuti ovo od ventilatora u kompu.. Meni je komp bukvalno fanless, zato i cujem.
:: Ako je neko zainteresovan, cena je 120e
nidzakv ........... 11.10.2013. 18:07 #519879

Zvao sam ih, hoce da mi vrate pare, samo ne znam kako to da izvedem posto sam iz Kv...

solaja777 posaljes im napajanje 11.10.2013. 19:21 #519892

a oni tebi pare, najbolje ih pitaj... Vi*H*us-e nije nakakva firmica sa limunda pa da se zeza.
nidzakv Pa to.. 11.10.2013. 19:29 #519895

Nadam se da ce biti ok...

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs