Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Kako pokvariti maticnu plocu
STRANA 2 OD 2
vuk125 Re: Re: Re: Re: ... 30.10.2013. 08:50 #523271

status: user
broj poruka: 2929
Upisivanjem loseg biosa. Prelistaj malo po netu kako ubaciti modifikovan Bios za konkretno taj model.
Alatka za upisivanje modiofkovanog biosa obicno radi pod WIN-om koji ce zakljucati bios chip dakle zastiti ti ga od eventualno sledecg upisa.
NIje nista fizisckui osteceno a ploca ce bii mrtva, sa nemogucnoscu da se bios vise ikada upise, jedino da neko vadi BIOS chip sa ploce I da upisuje preko programatora ali ne verujem da ce se bilo ko mlatiti sa time..
:: Znam da cu morati, samo kazi kako :)
::
:: :: To nije tako tesko uraditi, ako si probao da reklamiras tako a to nije uspelo, moraces da je ubijes
:: ::
:: :: :: Probao sam i razne reinstalacije, jedno vreme sam je koristio i pod Mintom, gde nema USB problema ali se resetuje. Ukratko, ulozio sam jako mnogo vremena da vidim sta se desava i jedini i nedvosmisleni zakljucak je da je u pitanju ploca. Zbog toga sam i dosao na ovako radikalnu ideju. Hvala za sugestiju u svakom slucaju
:: :: ::
:: :: :: :: @Crow, izinjavam se sto te nazvah ubicom :
:: :: :: ::
:: :: :: :: @ spartacus, a jesi li siguran da te nestoi od software-a ne ebava? KAo sto si dobio savet, izvadi je iz kucista, spoji najosnovnije, podigni svez OS pa testiraj
:: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Re: Re: Re: Re: ... 30.10.2013. 09:06 #523274

broj poruka: 2929
http://www.ebay.com/itm/BIOS-CHIP-ASUS-Sabertooth-990FX-GEN3-R2-0-/400359474078

Ovaj chip treba da unistis naravno ne fizicki. Alatka za Flashovanje, upises neki glupi BIOS I to je to mrtva je.

:: Znam da cu morati, samo kazi kako :)
:: :: To nije tako tesko uraditi, ako si probao da reklamiras tako a to nije uspelo, moraces da je ubijes
:: :: :: Probao sam i razne reinstalacije, jedno vreme sam je koristio i pod Mintom, gde nema USB problema ali se resetuje. Ukratko, ulozio sam jako mnogo vremena da vidim sta se desava i jedini i nedvosmisleni zakljucak je da je u pitanju ploca. Zbog toga sam i dosao na ovako radikalnu ideju. Hvala za sugestiju u svakom slucaju
:: :: :: :: @Crow, izinjavam se sto te nazvah ubicom :
:: :: :: :: @ spartacus, a jesi li siguran da te nestoi od software-a ne ebava? KAo sto si dobio savet, izvadi je iz kucista, spoji najosnovnije, podigni svez OS pa testiraj
:: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo.

Stripy Re 30.10.2013. 12:51 #523334

broj poruka: 4163
Ako ti je dobavljač ploče Kimtec, napiši detaljan opis kvara, odnesi im lično na viline vode, 100% će ti je zameniti novom.

Predrag55 Asus servis 30.10.2013. 13:56 #523347

broj poruka: 261
Nema porterbe rizikovati garanciju. Svež primer: Asus transformer još dva meseca garancije, odnesen u Kimtec, garancija prihvaćena, zamenjana MB i sve to urađeno za nedelju dana, bez ikakvih problema, veoma kulturno i kvalitetno.

spartacus Re: Brale 30.10.2013. 14:52 #523363

broj poruka: 13
Ovo mozda nije losa ideja, pa ako ovo ne prodje, onda mogu da se zezam sa kvarenjem. Vise mi se svidja da jos jednom probam civilizovano.

Hvala

:: Koliko kapiram Kim tec je zastupnik za Asus. Uzmi lepo okreni ih na fixni, reci sta i kako, napisi propratno pismo, sve detaljno opisi, i posalji im.. Samo prethodno obavesti prodavnicu u kojoj si kupio. 100% ce da ti odobre reklamaciju. Posle, kad je Kim tec razduzi , dobijes papir i ides u prodavnicu da uzmes neku drugu, da uzmes pare ili sta ti vec pada na pamet. Samo pametno sa njima
:: Nema potrebe da ubijas plocu i da rizikujes garanciju
:: Nek je proklet Telekom Srbij
spartacus Re: Re: Re: Re: Re: ... 30.10.2013. 14:54 #523364

I ovo mi je palo na pamet. Samo nisam siguran da taj kvar ne moze da se detektuje. Ako ne upali ovo sa Kimtec-om, mozda probam ovu soluciju. Hvala mnogo

:: Upisivanjem loseg biosa. Prelistaj malo po netu kako ubaciti modifikovan Bios za konkretno taj model
:: Alatka za upisivanje modiofkovanog biosa obicno radi pod WIN-om koji ce zakljucati bios chip dakle zastiti ti ga od eventualno sledecg upisa
:: NIje nista fizisckui osteceno a ploca ce bii mrtva, sa nemogucnoscu da se bios vise ikada upise, jedino da neko vadi BIOS chip sa ploce I da upisuje preko programatora ali ne verujem da ce se bilo ko mlatiti sa time..
:: :: Znam da cu morati, samo kazi kako :)
:: :: :: To nije tako tesko uraditi, ako si probao da reklamiras tako a to nije uspelo, moraces da je ubijes
:: :: :: :: Probao sam i razne reinstalacije, jedno vreme sam je koristio i pod Mintom, gde nema USB problema ali se resetuje. Ukratko, ulozio sam jako mnogo vremena da vidim sta se desava i jedini i nedvosmisleni zakljucak je da je u pitanju ploca. Zbog toga sam i dosao na ovako radikalnu ideju. Hvala za sugestiju u svakom slucaju
:: :: :: :: :: @Crow, izinjavam se sto te nazvah ubicom :
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: @ spartacus, a jesi li siguran da te nestoi od software-a ne ebava? KAo sto si dobio savet, izvadi je iz kucista, spoji najosnovnije, podigni svez OS pa testiraj
:: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: :: :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo.

spartacus Re: Re 30.10.2013. 14:54 #523365

Ok, probacu tako. Hvala mnogo.

Pozdrav

:: Ako ti je dobavljač ploče Kimtec, napiši detaljan opis kvara, odnesi im lično na viline vode, 100% će ti je zameniti novom
spartacus Re: Asus servis 30.10.2013. 14:55 #523366

Nadam se da ce i po mene da se zavrsi tako dobro kao i po tebe.

Hvala

:: Nema porterbe rizikovati garanciju. Svež primer: Asus transformer još dva meseca garancije, odnesen u Kimtec, garancija prihvaćena, zamenjana MB i sve to urađeno za nedelju dana, bez ikakvih problema, veoma kulturno i kvalitetno
Dexter013 Ok 30.10.2013. 15:07 #523368

broj poruka: 17098
Da li vam je ikada palo na pamet da neko iz tih radnji ili neko ko radi kod uvoznika cita nekad forume...

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Blueberry Ne bih kvario plocu, pre bih pozvao ASUS kancelariju. 30.10.2013. 15:14 #523370

broj poruka: 1271

Neki iz njihovog predstavnistva redovno prate i ovaj forum.

Znaci, kontaktiras ih, detaljno im obrazlozis problem, i zamolis za pomoc.

Ne verujem da su ignorantni prema problemima korisnika...

P.S. Jedan koji voli malo da spamuje ovde .), moze da ti i te kako pomogne...
nidzakv Kim tec 30.10.2013. 20:05 #523417

broj poruka: 660
Za njih imam samo reci hvale. 2x sam im vracao seasonic x650km3 zbog coil whine-a i zamenili su mi. Treci put nisam hteo da rizikujem i zatrazio sam da nadleznost prebace na vip house, gde su istestirali napajanje pre slanja, i iz treceg puta sam dobio jedno 100% ispravno.

Tako da 99% neces imati problema sa njima.... Znaci u roku od 7 dana a mozda i krace, dobijas novu ili sta si vec namerio...

Nek je proklet Telekom Srbija

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs