Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Cooler Master Eisberg 120L Prestige
STRANA 2 OD 2
Dexter013 ok 20.11.2013. 18:23 #527243

status: user
broj poruka: 17098
Ma da bre ixtro, malo ce ti probije budzet sve,
za oko 3x
al moras tako ili nikako drugacije.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 kuvar 20.11.2013. 19:24 #527251

broj poruka: 2936
1.Gde se dosipa tecnost?
2.Ovo mi je drugo combo(sto kaze sky),a mislim da si ti video to samo na slikama
3.Kako su primetili mehurove?X-Rey zracima
4.Dosta sam dobro informisan o tome zato i pricam.
5.Sipaj tecnost u hladnjak na kolima i nemoj da odzracis hladnjak.Pa vidi kako ce se ponasati,a zamisli pumpa je vezana kajsem preko remenice ne 7v 12v itd.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kuvar @peki 20.11.2013. 19:43 #527255

broj poruka: 98
Ovo ti je nadogradivi vodeni sistem, nisi pogledao solajin link.
Malo bolje pogledaj slike ako nisi dobro:

1. http://www.pcaxe.com/slike/hardver/hladjenja/CoolerMaster/Eisberg_Prestige_120L_240L/Slike/Eisberg_Prestige_120L_240L_131.jpg

( samo odvrnes safcigerom poklopac na kome pise ``FILL``)

2. Necu komentarisati posto posedujem custom/home vodu koja me je izasla sramota me da kazem, pritom moj poznanik pravio i izvozio CPU/GPU blokove za par poznatih brendova, prodao je patent, covek je inace stalno zaposleni u institutu Vinca, ostalo izguglaj....

3. http://www.pcaxe.com/slike/hardver/hladjenja/CoolerMaster/Eisberg_Prestige_120L_240L/Slike/Eisberg_Prestige_120L_240L_048.jpg

4. Ne bi rekao

5. Pravi se i dalje pametan...... Sky zonfa........

djodjo .... 20.11.2013. 20:04 #527261

broj poruka: 658
Kuvare, nemoj se nerviras zbog Pekija, pravio se pametan i na mojoj temi i na kraju ja ostadoh bez odgovora.....
micacica hahahaha 20.11.2013. 20:09 #527262

broj poruka: 46
vristao sam danas kad sam video da peki pronalazi razlog u drajverima u temi sa r9 280x a karta ne dolazi do biosa.....
Znaci covek nema veze sa vezom, tri blage nema a postavlja se kao neki poznavalac kao i njegov drugar koga navodi u njegovom zadnjem postu pod stavkom 2. HAHAHAHHAHA

djodjo ... 20.11.2013. 20:14 #527263

primetio sam i ja CICAMICOOOO, znaci komaaaa, verujem da je peki danas izmamio osmeh svakom ko se i malcice razume u HW
peki22 Re... 20.11.2013. 21:54 #527275

Jesam glup sam za ove stvari!A Sky mi je brat od tetke i uvek sam na njegovoj strani.
@djodjo nadji sam.Ne mogu da verujem da ne mozes to da nadjes , a nadje vazdusne cepove zatvorenom sistemu za hladjenje.

djodjo cepovi!!! 20.11.2013. 22:17 #527284

Pa ako si pogledao link koji je postavio tvoj brat od tetke video bi od 8m10s lik spominje air bubbles, nazovi ti kao hoces ali ih ja zovem vazdusni cepovi, jel ti sad jasno ili stvarno moram da crtam???

a evo linka tvog brata od tetke

http://www.youtube.com/watch?v=zKvZKgGyXLs

samo premotaj na 8.10, ako ne znas ovaj strani jezik prevodicu ti...

Eto, valjda ces sad shvatiti i razumeti i nadam se lepo sam ti odgovorio da razjasnis sta ti nije bilo jasno, covek to u snimku spominje onako u letu i na par sekundi posto su vazdusni cepovi normalna pojava u vodenim sistemima i to se podrazumeva, cak je i na ovom modelu sto ga je SKY okacio dato neko bolje resenje da se cepovi rese a ti i dalje dovodis u pitanje da oni postoje u opste???? WTF???? sto kazu neki ameri.... :))))

A ti mi jos ne odgovori na pitanje iz moje teme??? Glup sam da ga nadjem na netu niti iko zna, izgleda samo ti pametnice moja

peki22 Re... 20.11.2013. 22:28 #527286

Bubbles nije cep jbg.Cep je kad je nesto zatvoreno bar ja tako mislim(samo je tu zabuna izmedju mene i tebe).A sto se tice tvoje teme za temp bila je slicna tema pa sam okacio ovo: http://bit.ly/1aH3zQN
Da se pravdam dalje za grafiku od juce,coveku su svi vec dali predlog da flesuje BIOS proba jos to itd.Da nosi grafu na drugi komp.Ja sam samo predlozio pre odlaska sta bi mogao da proba.Ali ako je ta glupost toliko iznervirala neke clanove izvinjavam se jos jednom.Jer znam da na ovom forumu svi postavljaju samo pametne odgovore.

djodjo ... 20.11.2013. 22:41 #527288

Core temp, aida, HWmonitor, everest, SWmonitor, bios, svi mi prikazuju iste temp jezgara, okacio sam masu SS, jel postoji jos neki program koji moze pokazati drugacije...
To sto je na slici koju si okacio to je temp soketa, ne znam kakav je to senzor i sta meri( mislim trebao bi da znam ali nisam pipao soket tj plocu sa zadnje strane da proverim koliko je vrela u nivou podnozija za cpu) ali kad bi pipnuo pajpove dok sam imao air kuler dok je cpu u idlu bili bi hladni kao vesticija sisa a taj cpu senzor bi pokazivao npr 64C, mislim stvarno a komp tek upaljen i u idlu.... drugo, teperature samih jezgara kod fx procesora necu da komentarisem, msm stvarno dex izmerio u idlu 5C, koji ofset tu treba da se odradi ne znam ali kao da je stavio komp u zamrzivac i tamo testirao....

SkyFire ... 21.11.2013. 01:14 #527299

broj poruka: 18472
@kuvar

Deder nama laicima objasni kakav to vodeni sistem imas koji te je izasao bruka ?
Evo ja sam bas zainteresovan da cujem i da naucim nesto :)

Inace tvoj poznanik je i moj prijatelj a ime mu je Dragan.
GPU vodeni blok mu je odlican ali za CPU vodene blokove je Swiftech zakon za sve.
EK nije los i dodje kao dobra alternativa..

Eto mene nije sramota da kazem da me je vodeni setup do sad izasao preko 500 eur dalje nisam ni sabirao , ovaj koji sad trenutno koristim nije potpun (neke komponente sam prodao) jer planiram jos jedan mocniji upgrade!

@Peki
Pozdravi mi tetku

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

ixtro @SkyFire 21.11.2013. 09:17 #527314

broj poruka: 441
Video sam tvoju temu odavno josh kada si je napravio i sto se mene tice dobra je i ima dosta tehnickih stvari da se vidi. Nego ja nisam ni razmisljao o ovome nego mi uletela kombinacija i reko aj da probam posto vidim da ovakvih kompleta ima sve vise, malo zbog estetike jer mi onaj kuler ogroman i krivi plocu pa da promenim.
Tepmperature kao temperature to mi je ok nema tu bog zna sta ali buka (zujanje pumpe) mi ne odgovara. Imam pitanje za tebe: da li si cuo ovog Eisberg-a uzivo kako zvuci da mi uporedish sa zvukom pumpi koje ti koristish ili bi preporucio nekome jer od ovoga dosta zavisi hocu li ikada vise da se zezam sa vodom (generalno mi se svidja koncept, a i imam mesta u kucistu).

Pozdrav :)

i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP
ASUS Sabertooth P67
12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
MSI N760 TF 2GD5 SLi
2x1TB WD Black at RAID 0
CM Storm Sirus
CM 932 Advanced & Corsair 750W

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs