Pa znam da je tako, to sadasnje hladjenje i nekadasnji zar si i ti konkretno pominjao... Vreme je za neke nove klince, valjda ce oni gutati ovakve price i ovakva podmetanja, performanse na kasicicu i tome slicno, ja licno ne mogu. Valjda zato sto sam bolesni perfekcionista na jos bolesnijeg caleta, jebem li ga.
Cica je pazario ovakva tri tenka, konac je 0.32, predvezi su 0.70, cekaju spremno lepse vreme i budjenje brkatog i to sve na topovima tezine bacanja 300gr. :D Kuca ubija, cetiri zida ubijaju, smaraju me i herci i megaherci i frejmovi i sve cu da polupam. Ovamo ispod moje vrbe i mog dobro cuvanog mesta, kada se bijem sa njim imam i gsync tehnologiju u glavi, mnogo frejmova i herca i nista mi vise ne treba. Samo u prirodi sam apsolutno srecan, spokojan i svoj. Nirvana.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
:: GTX 280 kad je izasao bio je tu negde oko 400 eur. Sasvim pristojna cifra za onakav skok u performansama. Kasnije je sve uzelo maha :: :: Zavisi kojim kanalima dobijas hardver. Uvek moze povoljnije da se nadje. Skoro nikad nisam platio po ceni koja je tad bila aktuelna :: :: Svi smo se po malo ohladili. :: :: P.S. Konkretno kakav je kvalitet kucista? I ja sam ga merkao ali sam na kraju odustao.
:: Pa ne znam brate. Pises tamo po drugim forumima a ovde trazis pomoc. Izdao si nasu zajednicu : :: :: Sad videh da je prakticno svugde ista situacija sa multi. Interesantno.
GA-X79-UD3 1.0 ne može sa F16 i F20 BIOS-ima da se OC-uje putem BCLK multi-ja na 1.25.
Gigabyte je otvorio put Ivy-E procesorima i novijim grafikama. R9 280X provereno ne bi radila sa starijim BIOS-om - F12, npr.
Međutim, uz kvalitetan DRAM, hlađenje i napajanje, moguće je nasetovati ploču na 4.5GHz podizanjem BCLK-a na 104.67 (čini mi se), a uz množilac 43, s tim što po jezgrima ide 44-43-43-42. Napon svakako ide oko (i preko) 1.4V. Memorija će biti na oko 2GHz u ovom slučaju (nešto ispod).
Ovakvim OC-om je platforma još stabilnija i hladnija u odnosu na OC-ovanje putem BCLK 1.25 multi-ja.
Preko toga (tipa 105 ili sl.) ne može.
Sa ranijim BIOS revizijama je moglo 4.75 i više, ali na `stari` način.
Sto ne bi radila sa starijim Biosom? Ja sam bocnuo u socket 775 plocu 280x i bez ikakvih problema radila. X79 je daleko daleko novija platforma, tako da ne vidim zasto bi trebao novi bios.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Kako znas da je stabilno, koje si testove radio pa znas? Pronadji verziju linxa koji najvise odgovara tvojoj platformi i procesorskim instrukcijama, rokni memoriju da puni do kraja i ako prodje 30+ krugova, trebalo bi da je stabilno. Mada to nista ne znaci, moze da prodje linx, a da pukne u prajmu posle par sati. Klokovanje uopste nije lako kao sto to mnogi misle, pogresis jedan minus i ode ceo zadatak u k.... Mnogo faktora utice, mnogo sitnih zackoljica ima, mnogo vremena trazi i strpljenja da se dovede sve na celicnu stabilnost. E sad, igre mozes da picis i da ne puca nista na visokom kloku, gde bi inace u nekoj sintetici puklo, ima mnogo faktora i zajebancija...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Nije ni sintetika vrhunski pokazatelj. Primera radi prosao sam svu mogucu sintetiku kada sam OC-ovao GPU. OCCT, 3dmark, furmark, valley, heaven. Sve bez problema. Sve igre koje igram, takodje teraju bez problema.
Upalim dragon age inquisition, u roku od 5 min dobijem crash. I tako svaki put, sve dok ne spustim clock.
(novi benchmark za stabilnost hah)
To deluje stabilno, ali tek kada budes terao taj setting nedelju/dve videces zapravo da li je stvarno stabilno. Mada sinstetika je dobar pokazatelj (otprilike) koliki ti napon treba, pa posle dodajes ako nije kako treba 0.02V ili koliko vec ti bude falilo.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Kako znas da je stabilno, koje si testove radio pa znas? Pronadji verziju linxa koji najvise odgovara tvojoj platformi i procesorskim instrukcijama, rokni memoriju da puni do kraja i ako prodje 30+ krugova, trebalo bi da je stabilno. Mada to nista ne znaci, moze da prodje linx, a da pukne u prajmu posle par sati. Klokovanje uopste nije lako kao sto to mnogi misle, pogresis jedan minus i ode ceo zadatak u k.... Mnogo faktora utice, mnogo sitnih zackoljica ima, mnogo vremena trazi i strpljenja da se dovede sve na celicnu stabilnost. E sad, igre mozes da picis i da ne puca nista na visokom kloku, gde bi inace u nekoj sintetici puklo, ima mnogo faktora i zajebancija.. :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: ASUS gtx 970 Stri :: SAMSUNG 250gb EV :: CM V70 :: BENQ XL2420G 144hz G-Syn :: :: :: 1.35v 104.5x43= 4492 :: :: Za sad je stabilno :: :: http://postimg.org/image/6rdw91iaf/full :: :: :: ::
Svaka ti je kao Njegoseva, samo sto sam ja to isto hteo da napisem, pa sam skratio jer kuvam rucak... :D
Sve mora da se uzme u obzir, sintetika, obican rad(nekad pukne dok surfujes), igrice. A najbolji je pokazatelj vreme, znaci sto duze koristis masinu na odredjenom kloku znas na cemu si. Dakle, sve ono sto si vec rekao.
:: Nije ni sintetika vrhunski pokazatelj. Primera radi prosao sam svu mogucu sintetiku kada sam OC-ovao GPU. OCCT, 3dmark, furmark, valley, heaven. Sve bez problema. Sve igre koje igram, takodje teraju bez problema :: :: Upalim dragon age inquisition, u roku od 5 min dobijem crash. I tako svaki put, sve dok ne spustim clock. :: :: (novi benchmark za stabilnost hah) :: :: To deluje stabilno, ali tek kada budes terao taj setting nedelju/dve videces zapravo da li je stvarno stabilno. Mada sinstetika je dobar pokazatelj (otprilike) koliki ti napon treba, pa posle dodajes ako nije kako treba 0.02V ili koliko vec ti bude falilo :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Možda te hebe taj vrljavi Chief :) Gde si njega našao da bocneš u taj sklop?? :)
:: Nije ni sintetika vrhunski pokazatelj. Primera radi prosao sam svu mogucu sintetiku kada sam OC-ovao GPU. OCCT, 3dmark, furmark, valley, heaven. Sve bez problema. Sve igre koje igram, takodje teraju bez problema :: :: Upalim dragon age inquisition, u roku od 5 min dobijem crash. I tako svaki put, sve dok ne spustim clock. :: :: (novi benchmark za stabilnost hah) :: :: To deluje stabilno, ali tek kada budes terao taj setting nedelju/dve videces zapravo da li je stvarno stabilno. Mada sinstetika je dobar pokazatelj (otprilike) koliki ti napon treba, pa posle dodajes ako nije kako treba 0.02V ili koliko vec ti bude falilo :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
:: Možda te hebe taj vrljavi Chief :) Gde si njega našao da bocneš u taj sklop?? : :: :: :: Nije ni sintetika vrhunski pokazatelj. Primera radi prosao sam svu mogucu sintetiku kada sam OC-ovao GPU. OCCT, 3dmark, furmark, valley, heaven. Sve bez problema. Sve igre koje igram, takodje teraju bez problema :: :: :: :: Upalim dragon age inquisition, u roku od 5 min dobijem crash. I tako svaki put, sve dok ne spustim clock. :: :: :: :: (novi benchmark za stabilnost hah) :: :: :: :: To deluje stabilno, ali tek kada budes terao taj setting nedelju/dve videces zapravo da li je stvarno stabilno. Mada sinstetika je dobar pokazatelj (otprilike) koliki ti napon treba, pa posle dodajes ako nije kako treba 0.02V ili koliko vec ti bude falilo :: :: :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: ::
Zasto bi bio vrljav? Pristojno napajanje (isto kao corsair TX750) pod haubom. Napon na 12V stabilan samo tako.
:: Možda te hebe taj vrljavi Chief :) Gde si njega našao da bocneš u taj sklop?? : :: :: :: Nije ni sintetika vrhunski pokazatelj. Primera radi prosao sam svu mogucu sintetiku kada sam OC-ovao GPU. OCCT, 3dmark, furmark, valley, heaven. Sve bez problema. Sve igre koje igram, takodje teraju bez problema :: :: :: :: Upalim dragon age inquisition, u roku od 5 min dobijem crash. I tako svaki put, sve dok ne spustim clock. :: :: :: :: (novi benchmark za stabilnost hah) :: :: :: :: To deluje stabilno, ali tek kada budes terao taj setting nedelju/dve videces zapravo da li je stvarno stabilno. Mada sinstetika je dobar pokazatelj (otprilike) koliki ti napon treba, pa posle dodajes ako nije kako treba 0.02V ili koliko vec ti bude falilo :: :: :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.