dobio si novi fiskalni uz zamenjenu plocu ? ako nisi , a neverujem da si dobio , onda nemas dragi moj decace garanciju koja pise na novom garatnom listu
:: opet se ti kacis za 5 godina, nebitno da li je i pola godine, pitam lepo za novu garanciju ili nastavak stare :: Ne vidim razlog zasto ne bih uzeo garanciju u punom trajanju ako mogu? Ne kapiram zasto ti to pravi problem? :: :: :: :: ako imas fiskalni racun .. nosi gde si kupio pa pitaj njih . :: :: :: :: ako nemas fiskalni , nemoj ni ici :: :: :: :: kakve veze imas ti sa OEM garancijom od 5 godina ?! :: :: :: :: garancija ti traje onoliko koliko ti pise na racunu . TACK :: :: :: :: ne proizvodim ploce , samo ih popravljam :: :: :: :: i proliv vec dobijam od toga da nemozete da shvatite :: :: :: :: :: nije u pitanju da li je 5 ili 3 godine, potpuno svejedno, nego da li je zakonski nova garancija ili produzenje stare. Medo je lepo objasnio i dokumentovao, zakon kaze da je nova garancija posle zamene, zasto bi pitao proizvodjaca :: :: :: :: :: :: I zasto ti smeta ako bi uzeo garanciju ponovo? Ne razumem?! Proizvodis ploce ili slicno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: dorabi , idi na sajt proizvodjaca i pogledaj za svoju plocu sta i kako . niko ne daje 5g na lepe oci , imaju jasna pravila sta i kako kod svih 5 godisnjih garancija :: :: :: :: :: :: :: :: kod nekih OEM-a , 5 godisnja je podeljena u 3 + 1 + 1 , i nevazi ista garancija za sva 3 vremenska dela , tacnije ne vazi za ono sto prosecan korisnik misli - crklo daj mi drugu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: veruj da je tih 5 godina garancije masno naplaceno od strane proizvodjaca! : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :) dosadni garancijasi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 5 godisnje garancije su veoma specificne i odnose se na odredjene serije proizvoda i uslovi koriscenja i ostvarivanja su precizno definisani od strane proizvodjaca ! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ostvarivo je samo lokalna a ne i globalna 5 godisnja garancija , samo za proizvode uzete od OVLASCENIH DILERA I DISTRIBUTERA, i naravno registrovani proizvod :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: tako da srecno gubljenje vremena :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: dobio si novi fiskalni uz zamenjenu plocu ? ako nisi , a neverujem da si dobio , onda nemas dragi moj decace garanciju koja pise na novom garatnom listu :: :: :: :: opet se ti kacis za 5 godina, nebitno da li je i pola godine, pitam lepo za novu garanciju ili nastavak stare :: :: Ne vidim razlog zasto ne bih uzeo garanciju u punom trajanju ako mogu? Ne kapiram zasto ti to pravi problem? :: :: :: :: :: :: ako imas fiskalni racun .. nosi gde si kupio pa pitaj njih . :: :: :: :: :: :: ako nemas fiskalni , nemoj ni ici :: :: :: :: :: :: kakve veze imas ti sa OEM garancijom od 5 godina ?! :: :: :: :: :: :: garancija ti traje onoliko koliko ti pise na racunu . TACK :: :: :: :: :: :: ne proizvodim ploce , samo ih popravljam :: :: :: :: :: :: i proliv vec dobijam od toga da nemozete da shvatite :: :: :: :: :: :: :: nije u pitanju da li je 5 ili 3 godine, potpuno svejedno, nego da li je zakonski nova garancija ili produzenje stare. Medo je lepo objasnio i dokumentovao, zakon kaze da je nova garancija posle zamene, zasto bi pitao proizvodjaca :: :: :: :: :: :: :: :: I zasto ti smeta ako bi uzeo garanciju ponovo? Ne razumem?! Proizvodis ploce ili slicno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: dorabi , idi na sajt proizvodjaca i pogledaj za svoju plocu sta i kako . niko ne daje 5g na lepe oci , imaju jasna pravila sta i kako kod svih 5 godisnjih garancija :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: kod nekih OEM-a , 5 godisnja je podeljena u 3 + 1 + 1 , i nevazi ista garancija za sva 3 vremenska dela , tacnije ne vazi za ono sto prosecan korisnik misli - crklo daj mi drugu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: veruj da je tih 5 godina garancije masno naplaceno od strane proizvodjaca! : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :) dosadni garancijasi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 5 godisnje garancije su veoma specificne i odnose se na odredjene serije proizvoda i uslovi koriscenja i ostvarivanja su precizno definisani od strane proizvodjaca ! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ostvarivo je samo lokalna a ne i globalna 5 godisnja garancija , samo za proizvode uzete od OVLASCENIH DILERA I DISTRIBUTERA, i naravno registrovani proizvod :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: tako da srecno gubljenje vremena :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: ih, hvala ti za to decace, jebes garanciju ! :: :: :: :: :: :: dobio si novi fiskalni uz zamenjenu plocu ? ako nisi , a neverujem da si dobio , onda nemas dragi moj decace garanciju koja pise na novom garatnom listu :: :: :: :: :: :: :: opet se ti kacis za 5 godina, nebitno da li je i pola godine, pitam lepo za novu garanciju ili nastavak stare :: :: :: Ne vidim razlog zasto ne bih uzeo garanciju u punom trajanju ako mogu? Ne kapiram zasto ti to pravi problem? :: :: :: :: :: :: :: :: ako imas fiskalni racun .. nosi gde si kupio pa pitaj njih . :: :: :: :: :: :: :: :: ako nemas fiskalni , nemoj ni ici :: :: :: :: :: :: :: :: kakve veze imas ti sa OEM garancijom od 5 godina ?! :: :: :: :: :: :: :: :: garancija ti traje onoliko koliko ti pise na racunu . TACK :: :: :: :: :: :: :: :: ne proizvodim ploce , samo ih popravljam :: :: :: :: :: :: :: :: i proliv vec dobijam od toga da nemozete da shvatite :: :: :: :: :: :: :: :: :: nije u pitanju da li je 5 ili 3 godine, potpuno svejedno, nego da li je zakonski nova garancija ili produzenje stare. Medo je lepo objasnio i dokumentovao, zakon kaze da je nova garancija posle zamene, zasto bi pitao proizvodjaca :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: I zasto ti smeta ako bi uzeo garanciju ponovo? Ne razumem?! Proizvodis ploce ili slicno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: dorabi , idi na sajt proizvodjaca i pogledaj za svoju plocu sta i kako . niko ne daje 5g na lepe oci , imaju jasna pravila sta i kako kod svih 5 godisnjih garancija :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: kod nekih OEM-a , 5 godisnja je podeljena u 3 + 1 + 1 , i nevazi ista garancija za sva 3 vremenska dela , tacnije ne vazi za ono sto prosecan korisnik misli - crklo daj mi drugu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: veruj da je tih 5 godina garancije masno naplaceno od strane proizvodjaca! : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :) dosadni garancijasi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 5 godisnje garancije su veoma specificne i odnose se na odredjene serije proizvoda i uslovi koriscenja i ostvarivanja su precizno definisani od strane proizvodjaca ! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ostvarivo je samo lokalna a ne i globalna 5 godisnja garancija , samo za proizvode uzete od OVLASCENIH DILERA I DISTRIBUTERA, i naravno registrovani proizvod :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: tako da srecno gubljenje vremena :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Fiskalni racun nema veze sa duzinom garancije, on je samo dokaz da je uredjaj kupljen na odredjenom mestu i nista vise.
Duzina garancije je na garantnom listu koji mora biti popunjen uredno ( datum od kad tece garancija, itd. ) to sto nasi trgovci ne popunajavaju garatne listove to je njihov problem.
Mi imamo drugaciji problem jer nama ne daje firma koja je proizvela proizvod ( osim ako se uredjaj ne kupuje bas od ovlasnjenog dilera tj. direktnog predstavnika ) garanciju vec distributeri.
Evo ja sam pratio AS Rock situaciju sa maticnim plocama AM3 koje su imale veliki problem u pocetku i ljudi su ih vracali na servis ( pricam o Amazonu i ostalim stranim sajtovima ) svi koji su opravdano vratili poroizvod ( znaci nije radio kako je propisano ) dobili su NOVU plocu i NOVU garanciju.
A da ne pominjem da u svetu mozes da vratis proizovd posle 30 dana i da dobijes pare nazad bez ikakvih razloga ( jednostavno kazes ne svidja mi se kako radi ).Naravno to bi kod nas zloupotrebljavali samo tako.
Evo i primera 1996 se zatekenm u Kelnu i u Metro prodavnici vidim na slici mali PDA koji kosta 15 maraka ( kod nas je cena tih PDA uredjaja bila 80-100 maraka ) beze bolje kupim ja to cudo za male pare i sav srecan dodjem u stan, kad sam otvorio u kutiji samo kablovi, ja reko WTF, tetka procita sta pise na kutiji ( ja pojma nemam nemacki ) kad ono pise da su samo kablovi za povezivanje.Vratim se u Metro objasnim situaciju, lepo i ljubazno mi vrate pare i jos mi ponude PDA sa popustom od 20% koji sam na kraju kupio.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.