Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
HELP HELP HELP F1 F1 F1
STRANA 2 OD 2
dragojlo2 Izvini na glupom pitanju ,ali... 15.12.2007. 11:20 #35987

status: user
broj poruka: 718

... jesi li uopste prikljucio HDD? (Rece gore da nisi) `Ajd u zdravlje!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 2 15.12.2007. 11:24 #35988

broj poruka: 1673
Eh sad sam video jednu mogucu zezalicu proveri od koje revizije bios-a tvoja ploca podrzava E6550 procesor pa uporedi, ako nije odgovarajuca onda nadji bilo koji stari procesor, moze i celeron i prvo fleshuj noviju verziju bios-a koja podrzava E6550 pa njega ubodi tek posle ili odnesi u servis da ti to odrade.

VMARC Re: Ko na koga.. 15.12.2007. 12:06 #35994

broj poruka: 9437
Druze moj,
da si ti imao iskustva sa LCom i Chieftecom, makar jednu stotinu kao ja, siguran sam da bi delio moje i misljenje ljudi sa ovog foruma. LC je djubre. Tacka.

:: A bre VMARC, odmah na najjeftinije dobro napajanje... šta fali LC-u? ONO JE TIHO, a ako radi, i ok je, pogotovo za te pare. Pronosila se neka priča da je došla serija koja se kvari... ali te priče nigde više... (osim na ovom forumu). Napajanje da je defektno.... ma moguće je ali vidiš da sve ukazuje na elektroniku ploče ili ne daj bože, procesor, tek u 2. koraku na naku komponentu prikačenu na samu ploču, ali to je skoro neverovatno ako je tačno čovek opisao kad se to dešava - a to je ODMAH nakon uključenja, kada se ploča bavi sama sobom i ne stiže da testira priključene komponente. Napajanje bi crklo, ili dovelo računar u neko stupid stanje zaglavljivanja, ili, resetovalo bi računar kad se zagreje - pregreje. Jednostavno je nemoguće da je toliko veća struja da ga ukoka za par sekundi. Pogotovo nema sumnje da li je dovoljno kad je čovek experimentisao sa isključenim komponentama, grafa mu malo vuče, proc također jer nije oc`knut.... to ni za cheftec jasno je, neće biti problem - za probu, ali, u pitanju je falinka ploče. Možda samo bios-a, ali, ova je u stanju kada samo fizička zamena rom-a pomaže - ako je to
::
fetus re 15.12.2007. 15:16 #36005

broj poruka: 212

povadi sve iz kucista i povezi mb vga i 1 ram pa probaj onda.ako se ploca ne podigne nesto ti je mrtvo.
pozdrav
fetus
imarkovic .. 15.12.2007. 16:20 #36012

broj poruka: 19078
moze da ima i 200% cp, Gigabyte je Gigabyte :)
dejanr77 Predlog 18.12.2007. 00:58 #36284

broj poruka: 81

Po meni imas dve solucije. Jedna je da je napajanje preslabo da potera tu ,masinu.
Druga je da je ploca fabricki neispravna, veruj mi da nije prva tog modela koja ima takav problem ( do sada sam imao barem 10 kom).

Proveri da nisi slucajno iskrivio pinove na cpu socketu.
To sto se poluga malo teze zakljucava je normalno, obrati paznju da poluga pritiska metalni lim koji ide preko procesora i `gura` ga na pinove.
XXXL Posle duzeg vremena... 19.12.2007. 00:58 #36431

broj poruka: 537
Hvala svima na savetima!

Greska je bila u iskrivljenim pinovima na ploci. Tacnije, ploca mi je stigla bez plasticne zastite za socket i iako sam video mali odsjaj na socketu nisam ga registrovao kao kriv pin pa sam naravno stavio CPU koji je lego bez problema, osim sto je iskrivio 3 pina :) Greska 100% moja jer nisam reagovao na vreme, a ovaj kvar ne podleze garanciji tako a sam morao da kupim drugu plocu. 2ga,cemer,jad :)

Svi me napadaju kako mi je ispao CPU na socket a NIJE! Svejedno je , ploca ne radi i kupio sam drugu, ali ovo mi nije prvi LGA775 koji montiram... ploca je dosla sa malo iskrivljenim pinom na koji ja nisam reagovao odma (a i nije imala plastiku na socketu) i to je to, ostalo je 100% moja greska tako da znate... vodite racuna kako stavljate procesor i obavezno pogledajte da nije neki pin slucajno kriv. Sumnjam da bi mogao da dokazem da je tako dosla ploca kod mene, ali bi imao volje da je savijem prodavcu oko vrata :))

Pozdrav!
XXXL Re: Re: Ko na koga.. 19.12.2007. 01:02 #36432

Dugo sam imao Chiefteca i skroz je OK samo je bio bucan uzas :)
Sad imam LC i izuzetno je tih,daje stabilne napone i deluje kvalitetno, nadam se da ce me sluziti kao i Chieftec :) klasa `djubre` je frontier,kme,jnc,ans,rexpower... ipak LC ne ulazi u tu klasu moras priznati. Iako je losiji od chiefteca, sigurno nije mnogo losiji... u procentima ne vise od 5% :)

:: Druze moj,
:: da si ti imao iskustva sa LCom i Chieftecom, makar jednu stotinu kao ja, siguran sam da bi delio moje i misljenje ljudi sa ovog foruma. LC je djubre. Tacka
:: :: A bre VMARC, odmah na najjeftinije dobro napajanje... šta fali LC-u? ONO JE TIHO, a ako radi, i ok je, pogotovo za te pare. Pronosila se neka priča da je došla serija koja se kvari... ali te priče nigde više... (osim na ovom forumu). Napajanje da je defektno.... ma moguće je ali vidiš da sve ukazuje na elektroniku ploče ili ne daj bože, procesor, tek u 2. koraku na naku komponentu prikačenu na samu ploču, ali to je skoro neverovatno ako je tačno čovek opisao kad se to dešava - a to je ODMAH nakon uključenja, kada se ploča bavi sama sobom i ne stiže da testira priključene komponente. Napajanje bi crklo, ili dovelo računar u neko stupid stanje zaglavljivanja, ili, resetovalo bi računar kad se zagreje - pregreje. Jednostavno je nemoguće da je toliko veća struja da ga ukoka za par sekundi. Pogotovo nema sumnje da li je dovoljno kad je čovek experimentisao sa isključenim komponentama, grafa mu malo vuče, proc također jer nije oc`knut.... to ni za cheftec jasno je, neće biti problem - za probu, ali, u pitanju je falinka ploče. Možda samo bios-a, ali, ova je u stanju kada samo fizička zamena rom-a pomaže - ako je to
:: ::
dejanr77 Za XXXL 19.12.2007. 01:11 #36433

Pazi sad, slucajno radim u firmi koja je uvoznik dva poznatija branda maticnih ploca kod nas i mogu samo ovo da ti kazem:
Nove ploce nikada ali zapamti NIKADA ne dolaze bez zastitnika za cpu socket fabricki. Vise mi lici da je neko otvarao plocu, video iskrivljen pin ili ga je sam iskrivio i onda zavalio tu plocu dalje kao novu u nadi da ce uspeti da je zavali.
Desi se ponekada ali samo ponekada i u zanemarljivoj kolicini da ploce dodju sa fabricki ostecenim pinovima ali cak i one imaju zastitnik preko (ovo je relativna stvar jer kupac od kada preuzme plocu iz magacina ima par sati da je zezne, a onda da se zali da je fabricki bila takva).
Ja recimo nikada nisam naisao na plicu koja je imala fabricki ostecene pinove na socketu, a proslo mi je mali milion njih kroz ruke.

Tako da, molim Vas da pri kupovini Lga775 ploca na licu mesta da prekontrolisete pinove bez obzira sto kutija i ostatak pakovanja izgledaju ko novi. Budite svesni da ako izadjete iz radnje sa plocom u rukama na kojoj je ostecen neki od pinova mozete da zaboravite na garanciju jer se to smatra fizickim ostecenjem i nijedan proizvodjac ploca vam nece priznati garanciju (ovde se ne radi o domacim firmama nego bas o prozivodjacu).

Za XXXl , daj da vidim tu plocu mozda moze da se spase.

dejanr77 e da jos jedna stvar za XXXL 19.12.2007. 01:15 #36435

AKo si primetio da je jedan pin kriv, a posle ubacivanja procesora su bila kriva tri pina, onda si ti iskrivio ta druga dva.
Problem je sto je to izuzetno osetljivo, ako si neki od njih slicajno samo zakacio prstom mogao si da iskrivis par komada.
Tako da i ako je jedan bio kriv sta je sa ostala dva?
XXXL Re: e da jos jedna stvar za XXXL 19.12.2007. 14:32 #36493

`Greska je bila u iskrivljenim pinovima na ploci. Tacnije, ploca mi je stigla bez plasticne zastite za socket i iako sam video mali odsjaj na socketu nisam ga registrovao kao kriv pin pa sam naravno stavio CPU koji je lego bez problema, osim sto je iskrivio 3 pina :) Greska 100% moja jer nisam reagovao na vreme, a ovaj kvar ne podleze garanciji tako da sam morao da kupim drugu plocu. 2ga,cemer,jad :)`

Sto ce reci, vec sam naglasio da sam JA iskljucivo kriv za preostala dva pina :) A kriv sam i sto sam MAGARE pa mi mozak nije registrovao iskrivljen pin kao problem vec sam po rutini stavio proc. jer mi ni na kraj pameti nije bilo to da moze ploca da dodje sa iskrivljenim pinom. Zastita koja ide na socket je bila u kesi sa plocom, ali sa donje strane ploce :) znaci ispala je sa socketa ili nije ni stavljena, ko ce ga znati :)
Inace posle nekih 5-6 sati pokusavanja uspeo sam da prvi i zadnji pin ispravim i sad stoje korektno, imaju visinu,lokaciju,oblik..sve kako treba. Problem je u srednjem pinu koji je izgubio oblik i sad je prav (pinovi su nekako talasasti,za razliku od ovog) tako da moze da se namesti visina ali ne i odgovarajuca pozicija i obrnuto :) Nisam imao adekvatan alat, treba mi neka extra tanka pinceta da bi mozda mogao nesto da uradim. Poslao sam ti mail dejanr77 :)

:: AKo si primetio da je jedan pin kriv, a posle ubacivanja procesora su bila kriva tri pina, onda si ti iskrivio ta druga dva.
:: Problem je sto je to izuzetno osetljivo, ako si neki od njih slicajno samo zakacio prstom mogao si da iskrivis par komada.
:: Tako da i ako je jedan bio kriv sta je sa ostala dva
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs