Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
GA-P35-DSX jeste smece...
STRANA 2 OD 2
R2-D2 da i BTW 22.04.2008. 19:45 #52057

status: user
broj poruka: 100

nemoj da slucajno probas podici napone rama, vidis kako radi, pa da onda komentarises
odmah cim procitas post odgovori kako to ne radi mada nisi probao
Obozavam strucnjake!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re: off-topic...no comment 22.04.2008. 19:47 #52058

broj poruka: 5714
Da li si ti normalan??? Niko nije rekao da je RAM radio na 4-4-4-12, vec samo na 1.9...na AUTO je to 5-5-5-15. Dakle, sve vreme je radio (od samog starta) koa 5-5-5-15 @1.9 i necu visse da se natezem sa tobom, ti covece niti citas sve pazljivo niti ista znas o ovome...kao da se nastavljam sa mojom predratnom babom...zaobidji me...i ja cu tebe...ali nemoj da mi solis pamet i da me ispravljas jer je nekulturno...da bi to radio moras znati bar upola kao ja...ocigledno to nije tvoj slucaj zato...

- A N G E L -

:: Dakle to sto se radilo o 4-4-4-12 i 1,9V nema vez
:: sada odjednom imamo drugu pricu
:: No problem Veliki Guru slepo te slusam
::
:: :: Tebe ne treba komentarisati. I ovako je svima sve jasno. Peace :
:: ::
:: :: Ubuduce da znas: kada radi na nizem VRAM (DDR18) ploce najcesce dizu latencije...tako Geil Ultra DDR2-800 radi nominalno (SPD) kao 4-4-4-12 @2.1V ali na AUTO na vecini ploca radi kao 5-5-5-15 @1.8V...sve to bez problema...cisto da te prosvetlim...dovoljno dobro delo, za danas..
:: :: - A N G E L -
:: :: :: Ali ovi koji proizvode ram POJMA NEMAJU sta proizvode
:: :: :: navode pogresne podatke na svom sajtu samo da bi ti ispao neznalic
:: :: :: sad cu odmah da im posaljem protestnu not
:: :: ::
:: :: :: i tamo u postovima si pitao da li neko zna na kom naponu radi ram, a sada kada sam to naveo - ja ne citam postov
:: :: :: jos jednom izvini tebra, najpametniji s
R2-D2 Re: Re: Re: off-topic...no comment 22.04.2008. 19:49 #52060

broj poruka: 100

::da bi to radio moras znati bar upola kao ja...ocigledno to nije tvoj slucaj zato..

a sada znas i koliko ja znam
eto si i vidovit

definitivno moj Guru
MACHINE No dobro, da se vratimo temi!!! 22.04.2008. 19:52 #52061

drugovi, kakvo je vase misljenje za DFI LanParty DK X38-T2R...155e i o Asus Maximus Formula SpecialEdition...195e???

- A N G E L -

DaSickSyst Re: No dobro, da se vratimo temi!!! 22.04.2008. 20:05 #52064

broj poruka: 2909
:: drugovi, kakvo je vase misljenje za DFI LanParty DK X38-T2R...155e i o Asus Maximus Formula SpecialEdition...195e??
Nisam testirao ni jednu ni drugu,ali po bechmark testovima mogu da zakljucim da je Formula odlicna...Inace sa Asusovim haj end plocama sam imao stvarno dobra iskustva(izuzev Premium).
Ako ti 40e ne predstavlja problem uzmi Asusa.

PS.
Nisam siguran ali cini mi se da je SkyFire rekao da ima(ili je testirao) Maximus Formulu,pa ako ne gresim moze on da ti prenese utiske iz prve ruke.

DaSickSystem

OCz re 22.04.2008. 20:19 #52065

broj poruka: 2900
Sto ti se tice LP-a X38.
Posto sam ja trenutno na toj ploci.
Ploca je dosta stabilna i dosta dobra, recimo na Asus P5K moj proc. kod ortaka nije theo se bootuje sa 4GHz ili vise ( Q6600 je u pitanju )
Kod mene je i na staroj ploci 965P-DS4 isao do 4.2 ( 965P vs P35 chipset..), ovde ide do 4.3 ( jbg, primerak je takav pa nece vise )
Inace probao sam kod mene takodje i E8400, ploca ima dosta visok stabilan FSB te nije prob. za sve ove procesore 45nm koji idu na visok FSB idt..
Mada imam veliku zamerku na bios, bios masi voltazu tj. citanja u odredjenim situacijama, ima rupe ( recimo izmedju 1.312v i 1.325v ) tu ploca ume da overvoltuje proc. na 1.34v.
Vdroop/drop-a nema uopste, sta vise ploca sve overvoltuje malo.
Za VDIMM voltaza je dobra za 0.1-0.2v ga overvoltuje od prilike.
A proc. omasi slicno tako znaci jako mala razlika, ali u korist overvolta.
Inace dosta je stabilno sve, 4 stapa memorije idu i 1200MHz za SPi i takve stvari, nema problema tu, ali eto treba vremena ukapirati ceo DFI bios...
Uglavom ploca vredi.
Ah, sad i vidim moja je LT, DK je malo slabija sa hladjenjem ali mislim da je u sustini ista sto se drugih stvari tice.
gogi1 formula 22.04.2008. 20:21 #52066

broj poruka: 2076

Ja je ima, skoro sam je uzeo i nisam se pokajao,ploca je sam vrh, ali ja koristim E4500 na njoj pa n mogu da je `izmuzem` do kraja, a i kad klokujem drzim joj sve voltaze na `auto` jer me strah da nesto ne sprzim. Uspeo sam do 400 da je poteram sve na `auto`, moze li neko da mi kaze koje su joj voltaze potrebne za 500mhz, strah me da ne preteram pa da je ne sprzim.
Znaci slobodno je uzmi, neces se pokajati.
OCz re 22.04.2008. 20:27 #52067

broj poruka: 2900
Neka ti Beast prenese njegove utiske sa Maximus F. inace sad ne mogu da trazim tvoj stari topic, ali ako ti treba FSB veci od ~500 onda je DFI tu bolji jer ploca radi visok FSB jako dobro, a Maximus mislim da ima tu negde wall oko 470-480 ili tako nesto, nadam se da nisam lupio..
Tako da vidi sta i kako bi ti odgovaralo za OC kombinacije ako ih i ima uopste, a pretpostavljam da ima cim gledas taku plocu

I nisam stigao editovati gornji post, a theo sam da dodam to da recimo na Asus P5K, komp se resetuje tj. nije stabilan pri 3dmark-u CPU test ako je proc. 4GHz ili tik nesto vise.
A ovde prolazi 3dmark CPU test i kad je proc. na 4150MHz, takodje i jos par drugih stvari kao sto su SPi idt je stabilno za to i pri nesto vecoj frikvenciji.
Znaci za quad je super stabilno, da imam jos neki bolji primerak bilo bi to i vise sigurno.
ZZTop 22.04.2008. 20:59 #52071

broj poruka: 89
@MACHINE

Da citiram samog sebe `Inace pogledaj malo bolje standarde koje podrzava PowerColor i videces da skoro ni na jednom njihovom proizvodu nema FCC broja - tj. ne ispunjava americke standarde te se tamo i ne moze prodavati.`

Dakle nisam rekao na svim nego na vecini... Ja verujem da PowerColor ima odlicne karte na drugim trzistima, ali kao sto rekoh ranije licno poznajem ljude koji rade u Altiju i znam kako im `ide` sa PowerColor-om...
MACHINE Re: 22.04.2008. 21:18 #52073

Ma, OK. Znam sat si pisao...zato sam i reako da je na mojoj FCC...znam za PC od ranije, jos iz ere ATi 9600Pro, imao sam 4 kao original iste karte (fabricke) kojima je 3D radio perfektno ali je alociran deo za 2D overlay (nekih 4MB) bio korumpiran (memchip) pa je bacala masinu u SB mode pri pustanju filma...potpuno te razumem i delom sam to i naveo :) pozz

Sada sam nasao Asus P5E za 155e, cini mi se da je to layout od Maximus Formula SE...ima i dobru zvucnu kartu a pride je X38 chipset. Kako vam se ova cini???
Trenutno su u opticaju DFI LanParty UT P35-T2R, Asus P5E i Asus P5K Deluxe
ima li neko osvrt na ovo???

- A N G E L -

:: @MACHIN
:: Da citiram samog sebe `Inace pogledaj malo bolje standarde koje podrzava PowerColor i videces da skoro ni na jednom njihovom proizvodu nema FCC broja - tj. ne ispunjava americke standarde te se tamo i ne moze prodavati.
:: Dakle nisam rekao na svim nego na vecini... Ja verujem da PowerColor ima odlicne karte na drugim trzistima, ali kao sto rekoh ranije licno poznajem ljude koji rade u Altiju i znam kako im `ide` sa PowerColor-om...
surovi86 Re: DFI LanParty DK X38-T2R 25.04.2008. 20:59 #52445

broj poruka: 33
Sve sto napravi DFI je malo remk delo, to je sve sto treba da znas.
Inace vezano za ovu raspravku Gigabyt vs Asus i pojedine modele njihovih ploca pod:
Asus je generalno gledano kvalitetniji proizvodjac i ne tolio skuplji da bih se odluci za Gigabyt koji jednostavno ne ume da napravi plocu koja ce biti dovoljno kvalitetna da bih se za nju odlucio zbog razlike u ceni. P5Kc je los proizvod pre svega zbog toga sto vecina DDR2 modula nece da rade preko 960mhz bez obzira kako su deklarisani ista je prica i sa ddr3 preko 1333mhz. P5Kpremium je vrh ploca bez obzira sto je necij komsija kupio pa ne radi kako treba, izvlaciti takve zakljucke na osnovu takvih iskustava korisnika koji najcesce i ne znaju da koriste to sto su kupilo na pravi nacinje je pausalno i na osnovu toga se nemoze doneti ocena o jednom proizvodu. Moja iskustva sa asusovim plocama su da ili rade ili nerade a kad rade rade savrseno. Flresovanje najnovije verzije biosa obicno resava sve vrste ne kompatibilnosti sa odredjenim parcetom hardvera a sto se toga tice asus izuzetno azuran i nikad se nije desilo da se neki problem koji se primeti u radu ploce ne resi u nekom doglednom periodu novom revizijom biosa za razliku od gigabyta cija recimo DQ6 p35 ploca nije htela da radi sa E8400 procesorima ni posle 2meseca od njihovog pojavljivanja.

Mogo bih da navedem jos neke sitne i krupnije problemcice koje imaju Gigabyt ploce ali bolje da to ne radim da nebih povredio osecanja njihovih ljubitelja i fanova, mada je po meni voleti neki brend na taj nacin jako bolesno i svi oni koji gaje neka osecanja i naklonosti prema brendu ili parcetu hardvera bi trabali pod hitno na lecenj kod nekog dobrog psihijatra. Bitne su performanse a ne prizvodjac, to je jedino merodavno.

:: Da li neko zna kakva je ova ploca sto se tice stabilnosti i kvaliteta??? Imamo vrlo mali izbor jer vecina ploca >150e sa DDR3 podrskom...ili Asus Maximus Formula SE??
:: - A N G E L -
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647739.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs