Neki treba da nauce da se ta hebena zvaka stavlja na cooler-e tj bazu svakog coolera a da se pasta ne dobija uz svaki cooler. Druga stvar ta zvaka koja se koristi i stavlja i na GPU recimo ili chipset ploce je smrt za chipset.Ona je napravljena kako bi izdrzala dugo vremena ali isto tako posle duzeg vremena gubi viskozitet i provodljivost i prelazi u cvrsto stanje.Iz tog cvrsceg stanja prelazi u takozvanu beton fazu!E tad kad se to desi neka vam je Bog u pomoci!Slepi se za chipset i cooler i teorije nema da se rastavi.A i kad rastavite posle je ne mozete skidati jer nema sredstva koja ce da je rastvori u tom stanju.Ja sam jednom prilikom morao da skidam acetonom jer drugacije nije bilo mogucnosti. Moja preporuka je sledeca.Sa svakog coolera skinuti tu fabricku nanesenu pastu,svaki cooler sa GPU skinuti isto tako i sve ocistiti i na kraju malo pipljiviji posao ali kako kome sa svake ploce skinuti pasiven cooler-e sa chipset-ova i takodje otkloniti te zvake.Ja to radim odmoh pri preuzimanju novih komponenti.To je preventiva.
Green Green Grass Of Home
:: hvala na toj recenici.. :: :: decko poceo mnogo da mraci.. :: :: :: :: Uz TX2 ne ide pasta, nego nesto poput zvake sto je stavljeno na podnozje kulera, dok uz TX3 se dobija prava pasta u tubici :: :: :: :: :: ::
zvaka posao... Uz Vendetta 2 se dobije nesto u kesici nekoj tecno belo silicon tako pise nesto to je kao pasta samo je OCZ Freeze gusci i sive boje dok je ovo belo skroz i tecnije, ali ja sam uzeo OCZ Freeze naravno a to bacio... A na OCZ Vanquisher je nanesena na dnu, kao i na box kulerima... Ko hoce par stepeni manje treba da kupi posebno pastu, a inace i to sto se dobije naneseno radi kako treba...
Sky ja nisam skinuo sa chipset-a i graficke, a mozda bih trebao tu fabricku pastu cuo sam da ne valja nista i da zna i lose nanesena da bude...
Medo to nije zvaka.Ono sto dobijes na cooler-u fabricki slepljeno ima drugacije svojstvo a to sto u kesici dobijes je prava pasta. Zvaka je ono sto lepe na chipset ploce i na GPU.To je smrt. Nekad su takve zvake lepili i na stock coolere za CPU,ima toga i sad. Skidaj nego sta.Ja skidam kako kupim hw,bezi bre.Samo steti chipsetu,moze na kraju da ga unisti realno,doduse to ce se desiti kod nekog ko je manje upucen i ne zna.Pregreva samo dzabe GPU,chipet.
OCZ Freezy je extra.Njega stvavljam svugde.Trpi veliku temperaturu a zadrzava viskozitet i ne gubi provodljivost!
Green Green Grass Of Home
:: zvaka posao... Uz Vendetta 2 se dobije nesto u kesici nekoj tecno belo silicon tako pise nesto to je kao pasta samo je OCZ Freeze gusci i sive boje dok je ovo belo skroz i tecnije, ali ja sam uzeo OCZ Freeze naravno a to bacio... A na OCZ Vanquisher je nanesena na dnu, kao i na box kulerima... Ko hoce par stepeni manje treba da kupi posebno pastu, a inace i to sto se dobije naneseno radi kako treba.. :: :: Sky ja nisam skinuo sa chipset-a i graficke, a mozda bih trebao tu fabricku pastu cuo sam da ne valja nista i da zna i lose nanesena da bude.. :: :: ::
Ono sto si mi dao iz CPU-Z nije VID.To ti je bios odredio koliko ti voltaze treba na defaultnom clocku.Tebi treba pravi VID.Rekao sam ti gde da pogledas.Gde su tih 1.16v?Ja nisam nigde video.
kapiras li ti da je `zvaka` druga smesa a pasta druga smesa...
sky ti je objasnio donekle...pacitaj...
ta zvaka moze da stoji dugo, a pasta gubi svojstvo ako se susi na vazduhu...
imas raznih vrsta paste...da se bar malo bavish elektronikom znao bi o cemu pricam/o...
nemoj vishe baljezgati...
:: :: Uz TX2 ne ide pasta, nego nesto poput zvake sto je stavljeno na podnozje kulera, dok uz TX3 se dobija prava pasta u tubici :: :: Nesto poput zvake,a nije pasta?!?! :: Genijalno.. :: :: Plamene cemu sluzi ta `zvaka` :: Da stiti podnozije kulera da se ne bi ostetilo prilikom transporta :: :: Molim te objasni mi...Ovo stvarno moram da cujem. :: :: I ako nije problem reci mi sta znaci `Thermal grease`,posto se tako naziva ta `zvaka` na engleskom.. :: :: :: DaSickSystem ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.