:: Ja sam sve procesore otkljucao na MSI 770-G4 :: :: Inace Phenom II procesori su izutetno hladni, i sa BoX kulerom mogu fino da se OC a sa malo ozbiljnijim hladjenjem se postizu stvarno lepi rezultati.. :: :: :: :: Ja imam od hladnjaka Thermaltake Sonic Tower sa Zalman ventilatorom, i Artic Cooling pastom i sasvim ga lepo hladi, inace men sadi radi na 3.5ghz, realno mi ne treba vise, dizao sam ga i na 3.8 i radi je normalno. Upravo tako dobio sam tu kutiju sa perforacijom i naravnom onim hologramom preko te perforacije i da RB-C3 mu je revizija, ili poslednja koja je izasla :: :: PA da sada mu je naziv AMD Phenom B55 Black Edition - Danub jezgro, jer kad je dvojezgreni - jezgro je Callisto. :: :: Sto se tice ploce , dosta zavisi od ploce, odnosno minimum je da imas Northbridge 880 i Southbridge 710, al opet i to nije garancija, al dobar je podatak da se u 90% otkljucava, za Gigabyte i Asus znam da otklucavaju, a za ostale neznam........ :: :: :: :: :: ::
Cela Athlon II Phenom II serija je izuzetno hladna. Ja sam sa stock kulerom Athlon II 240 na ploci sa AMD690V chipsetom uspeo dostici 3,7GHz stabilno. Nikakvo dotatno hladnjenje, procesor ne prelazi 45C u full load-u.
Ljudi jel izasla neka verzija prime95 ili Linx-a koja moze da se igra???? Posto vidim da se neki drze toga ko ja plota sinoc.
Elem sto se trenutne kupovine tice slozicu se sa Dautovic-em ali ne iz istog razloga kao i on, jer je njegovo obrzlozenje malko subjektivno. Dakle ovi 555 se otkljucavaju u dosta vecm postotku nego sto je Gilence naveo,plus ni izbliza nisu toliko izbirljvi po pitanju ploca, dalje ako vec gledamo sta sad uzeti ja bi pre uzeo 555 negoli 955 jer to je svakako zastarelo sve i dve godine koliko ja prognoziram realnu upotrebljivost ove palete ce i 555 dual core da izgura ladno. Bar sto se svega osim profi rada tice tako da sada stvarno nema potrebe `bacati` pare na 955 da bi se igrao mortal kombat i delile coko plazem sa misem od 10K.
Nit sam fan AMD-a - bas dugo nisam imao AMD pre ovoga phenoma A konkretno ovog Phenoma 555 sam poceo da ugredjujem u kompove za druge ljude i kada sam video kako to sve funkcionise - kako su hladni kakve performanse daju i da sam srecne ruke sto se otkljucavaju, rasprodao sam moju intel konfu(Q6600.Maximus II Formulu. 2x2GB Mushkin) i uzeo sebo ovu amd platformicu i prezadovoljan sam...
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Nisam te razumeo za ovo sujbektivni razlozi :: :: Nit sam fan AMD-a - bas dugo nisam imao AMD pre ovoga phenom :: A konkretno ovog Phenoma 555 sam poceo da ugredjujem u kompove za druge ljude i kada sam video kako to sve funkcionise - kako su hladni kakve performanse daju i da sam srecne ruke sto se otkljucavaju, rasprodao sam moju intel konfu(Q6600.Maximus II Formulu. 2x2GB Mushkin) i uzeo sebo ovu amd platformicu i prezadovoljan sam.. :: :: ::
Ali hvalio sam ga dok ga jos nisam sebi uzeo - dok sam ga drugima ugradjivao...
Sve u svemu, totalno sam promenio misljnje sto se AMD procesora tice...
A to da su stari 2 godine je istina, ali danas posle 2 godine za stvari za koje vecina nas koristi racunar quad jos nije dovoljno iskoriscen tako da minimum do sledecg leta sam miran sa ovim procesorom klokovanim na 3.8-4.0GHz
To glupiranje sa burn in testovima je za ljude koji imaju ličnu satisfakciju da kažu `Rock Solid OC`, a nemaju apsolutno ništa od toga...
Meni je pucao linx na Q9550 na 3.8 sa v1.39, pa skoro godinu dana koliko sam ga imao nisam nijedan jedini problem imao, a otkinuo sam ga od renderovanja svega i svačega...
Nisam ni isprobao linx sad na i7 860 @ 4Ghz/1.35v, moguće vrlo lako i da bi pucao...
Dovoljan je jedan render od 30 minuta da se testira stabilnost. Za neupućene bi bila lakša solucija Maxwell Render Studio, pošto može da se podesi render na koliko dugo želite da renderuje... __________________ Scourge of PCBerza
Evo da se javim, spustio sam mu napon na 1.4, stavio sam ga na 3.6ghz i rezultati su super, sa 41 stepena, temperatura se spustila na 35-36 stepeni,(kad ga stavim na Cool n Quiet ide i na 32 stepena), a radi ludacki stvarno sam prezadovoljan, danas sam mu radio konverziju Avatara iz DVD u HD 1080 i fenomenalno se ponasao, tako da je to mislim dosta od testiranja, i u igricama glatko radi i svim ostalim stvarima, tako da je to to ! :)))
Lik je dostizao 4630 Mhz (air cooling)sa ovim novim PII 560BE
07.10.2010. 01:04
status: user broj poruka: 7733
Ali nije bilo stabilno,stabilan je bio na 4,133 Ghz prosao je sve testove na 890 FX Nekad je to bila prednost Intela za OC ,to vise nije svi BE idu preko 4 Ghz i plus sto Intel oce da tuzi AMD sto ne placa carinu za 2 jezgra vise.
The table data is from all submissions with all types of cooling, including dry ice and liquid nitrogen, but the averages shouldn’t be too far off from what is possible on air. Filtering the data a little, I found the maximum overclock with air cooling was 4630 MHz with 1.62 V. Knowing that, the 4531 MHz average listed above looks achievable.
otkljucao Athlon II x3 u x4 i kakve su mu bile T? Malopre sam bio kod druga i otkljucao AIIx3 450 u phenom II b 55 ali bez L3 casha ali mu T u HW monitoru sa 21-22 u idle skocila na 60c, nisam imao vremena da se zezam i nisam obratio paznju u BIOSu, pa pitam da li je normalno or jok? Inace ploca je MSI 785g-E51 i iznenadih se koliko opcija ima u biosu
Yes Luke my son. Athlon II x3 435 u Phenom II X4 B35. Takodje i otkljucan L3 cache jer sam nasao primerak u Emmi-ju sa CACYC stepping code-om. Inace mnogo je 60 C, meni ne prelazi 50 C ni u full-u, vidi mu zameni taj fabricki cooler.
:: Yes Luke my son. Athlon II x3 435 u Phenom II X4 B35. Takodje i otkljucan L3 cache jer sam nasao primerak u Emmi-ju sa CACYC stepping code-om. Inace mnogo je 60 C, meni ne prelazi 50 C ni u full-u, vidi mu zameni taj fabricki cooler. :: ::
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.