Citam i ne mogu da verujem sopstvenim ocima. Koja je vasa logika to ni djavo ne zna. Kupujete neki jeftini procesor da bi ustedeli na celoj konfiguraciji pa onda taj jeftini procesor koji ne radi dovoljno brzo klokujete ali da bi klok bio adekvatan skupljem procesoru kupujete DODATNI HLADNJAK pa sve to izadje na cenu brzeg i skupljeg procesora.
Ako u svemu ovome ima ikakve logike svaka vam cast, ali sam misljenja da bi ipak trebali da se konsultujete sa cikom u belom mantilu.
Ima jedan vic koji opisuje ovo vase razmisljanje... Razgoravaju dva naucnika i jedan pokazuje proizvodni proces drugom i objasnjava mu sve potanko ovde se iz pirinca vade vitamini, ovde minerali, ovde se vracaju vitamini ovde minerali. Drugi koji je sve to pomno slusao pita koja je poenta vaditi vitamine i minerale iz pirinca i sve to kasnije vracati nazad. A prvi beskompromisno odgovara znam i ja kolega da tu nema logike ali gde je onda tu NAUKA.
Naravoucenije: nista ti nisi ustedeo sto si kupio taj krsh od procesora umesto da si odmah kupio neki koji radi na visokim taktovima i da te ne boli glava. OC procesor trosi vise struje treba mu bolji hladnjak i skoro sigurno ce ti praviti vise problema nego non OC procesor.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: gledao sam i Titan Fenrir, a za CM Sphere sam cuo stvarno dosta pozitivnih komentara jedino sto ga je kao tesko naci ne znam, a i lep je u pm.. ::
logika je što će mu ostati dobar hladnjak posle kad uzme bolji procesor koji stock i ne može adekvatno da hladi.
a i ovako je zanimljivije, de je tu draž da uzmeš procesor i ostaviš ga na default, prosvetljenje leži u putu, a ne na odredištu, kako kažu stari mutavi kinezi.
evo je saxija, ovo ti je dobro, ako budes hteo jos da ides spusti i NB isto kao HT znaci na 1800 tj 9 i jos jedno pitanje, koja ti je memorija marka i model? Mislim da neces moci jos puno bez dizanja CPU voltaze ali ti idi pa dok re ne resetuje ili zakuca pa dizi po malo CPU voltazu i prati memoriju na koliko ce da ti izadje da ti ona ne izazove nestabilnost sistema
digo sam FSB na 240 sada procesor ide na 3.6GHz temperatura se pomerila za 2 stepena. Voltazu nisam dirao, jedino sam HT spustio na x8, jer je sa x9 bio na 2160MHz sada je na 1920MHz. NB je porastao na 2400MHz a ram je dosao sa 766MHz na 800MHz... Ne znam da li bi smeo da ga diram vise zbog rama jeli ? Do 3.7GHz mozda max ?
brate spavas li ti :) spusti i NB na 8 ili bar 9 i idi jos malo, mada ti je to bas fino okrugla memorija i cpu, ne garantujem ti za memoriju, bolje idi na varijantu FSB 240 HT i NB na 9 i neka ti tako, pa uradi neki bench i vidi da li je stabilan, pa posle napravi uporedni test sve na default i ovako OC da vidis razliku :)
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647811. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.