Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Oc za 24/7, rezultati !
STRANA 4 OD 4
Tristram Re: Re: Re: Re: Re: Re: asdasdasd Bullshit 26.02.2012. 15:07 #402175

status: user
broj poruka: 1872
I to je sasvim ok, ta karta je sa procesorom te snage u totalnoj saturaciji, to jest pružaće svoj apsolutni maksimum šta god joj poturiš. A zašto imaš manji skor nego što bi trebalo nemam pojma, mogao bi da instaliraš na drugu particiju taze sistem čisto da probaš pa samo rokneš drajvere i odmah izvrtiš vantage, mislim da su ti problemi softverske prirode.

Smor elaboracija:
Da imaš neku jaču kartu davala bi s tim procesorom relativni maksimum, u smislu da procesor neće moći da ti obori igriv FPS na neigriv, tipa 50 frejmova na 30, što bi se desilo u slučaju da je on stvarno `usko grlo`. Tamo gde bi imao jako velik frejmrejt, tipa ako staviš jako nisku rezolucijiu i smanjiš detalje video bi razliku između tvog procesora i nekog ekstremno jakog kao što su i7 u tome što bi ovaj drugi imao 120fps umesto 100.
Nije tu stvar u čudesnoj `sandy arhitetkturi` ili ko zna čemu, jednostavno procesori su bolji i performanse `per core` su im bolje što je za igre osobito korisno jer ih dosta ne konta ni više od dva jezgra a kamo li više od četiri na šta amd izvlači skor u cinebenču i sličnim programima. I naravno, to što u nekim namerno nameštenim situacijama sa i7 dobijaš 120fps a sa phenomom 100 ne znači da je phenom usko grlo.

:: @Milanc
::
:: Evo dokaz
:: Gpu 860, Cpu 4.5Ghz:
:: http://i41.tinypic.com/33mvt69.pn
:: Gpu 860, Cpu 3.2Ghz
:: http://i42.tinypic.com/5tys80.pn
:: Vidi se da je Gpu score isti (cak i malo manji) kad se OC procesor :
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: :: Nema sanse da ti bude isti skor ca CPU-om na 3.2 i na 4.5GH
:: ::
:: :: Asus Maximus Extreme-Z
:: :: Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D1
:: :: Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5
:: :: ASUS GTX 580 DC I
:: :: SSD Crucial M4 128g
:: :: Seasonic X-Series 660
:: :: CM 912+
:: :: Dell U2312H
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: asdasdasd Bullshit 26.02.2012. 16:18 #402205

broj poruka: 4641
@Tristram
Koliko vidim samo je Vantage sporan, drugi testovi su ok kao i igre.
Ne pada mi napamet da instaliram sistem zbog Vantage testa
Mozda upali reinstalacija programa, videcu kad me ne bude mrzelo pa cu da uporedim.

Za sad je ok, bitna potvrda mi je da graficka potpuno isto radi na 3.2 i na 4.5Ghz.
Voleo bih da neko proba test sa nekom jacom ATI kartom i da potvrdim pricu da kod AMD karti CPU igra veoma malu ulogu, sto i jeste cilj modernih grafickih karti tj., da GPU bude sto vise nezavistan od CPU-a.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: I to je sasvim ok, ta karta je sa procesorom te snage u totalnoj saturaciji, to jest pružaće svoj apsolutni maksimum šta god joj poturiš. A zašto imaš manji skor nego što bi trebalo nemam pojma, mogao bi da instaliraš na drugu particiju taze sistem čisto da probaš pa samo rokneš drajvere i odmah izvrtiš vantage, mislim da su ti problemi softverske prirode
:: Smor elaboracija
:: Da imaš neku jaču kartu davala bi s tim procesorom relativni maksimum, u smislu da procesor neće moći da ti obori igriv FPS na neigriv, tipa 50 frejmova na 30, što bi se desilo u slučaju da je on stvarno `usko grlo`. Tamo gde bi imao jako velik frejmrejt, tipa ako staviš jako nisku rezolucijiu i smanjiš detalje video bi razliku između tvog procesora i nekog ekstremno jakog kao što su i7 u tome što bi ovaj drugi imao 120fps umesto 100
:: Nije tu stvar u čudesnoj `sandy arhitetkturi` ili ko zna čemu, jednostavno procesori su bolji i performanse `per core` su im bolje što je za igre osobito korisno jer ih dosta ne konta ni više od dva jezgra a kamo li više od četiri na šta amd izvlači skor u cinebenču i sličnim programima. I naravno, to što u nekim namerno nameštenim situacijama sa i7 dobijaš 120fps a sa phenomom 100 ne znači da je phenom usko grlo
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: asdasdasd Bullshit 26.02.2012. 16:25 #402209

broj poruka: 3823
Gde sam ja rekao to?

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Gligan
:: Nista ti nisi razumeo mladjanog Radosa i njegovu filozofij
:: Ako je OC procesor daje slabije rezultate u GPU score-u to je zato sto visoki klokovi guse CPU
:: Sa 6850 i i7 2600k jedva izlazi na kraj kad ga klokujes na 5GHz (i to ako se sam ne ugusi), a mani neki slabiji SB ili tamo neki Phenom x3 845
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: @Milanc
:: :: Evo dokaz
:: :: Gpu 860, Cpu 4.5Ghz:
:: :: http://i41.tinypic.com/33mvt69.pn
:: :: Gpu 860, Cpu 3.2Ghz
:: :: http://i42.tinypic.com/5tys80.pn
:: :: Vidi se da je Gpu score isti (cak i malo manji) kad se OC procesor :
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: asdasdasd Bullshit 26.02.2012. 16:33 #402210

6850 ili jaca karitca ce raditi slicno i na x4 Denebu i na 2500k Intelu.

I to nije nista novo.

Stavise, meni su i neke nVidije radile slicno na ova dva procesora.

Kada kazem SLICNO, mislim na neke vece rezolucije i na igranje igrica, ne na sinteticke testove poput Vantage, 2006, 2011 3D mark, and so on..

A to sto ovde ima trolova koji troluju, to je druga stvar.

Cast izuzecima, sami ce se naci. :)

:: @Tristra
:: Koliko vidim samo je Vantage sporan, drugi testovi su ok kao i igre
:: Ne pada mi napamet da instaliram sistem zbog Vantage test
:: Mozda upali reinstalacija programa, videcu kad me ne bude mrzelo pa cu da uporedim
:: Za sad je ok, bitna potvrda mi je da graficka potpuno isto radi na 3.2 i na 4.5Ghz.
:: Voleo bih da neko proba test sa nekom jacom ATI kartom i da potvrdim pricu da kod AMD karti CPU igra veoma malu ulogu, sto i jeste cilj modernih grafickih karti tj., da GPU bude sto vise nezavistan od CPU-a
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: :: I to je sasvim ok, ta karta je sa procesorom te snage u totalnoj saturaciji, to jest pružaće svoj apsolutni maksimum šta god joj poturiš. A zašto imaš manji skor nego što bi trebalo nemam pojma, mogao bi da instaliraš na drugu particiju taze sistem čisto da probaš pa samo rokneš drajvere i odmah izvrtiš vantage, mislim da su ti problemi softverske prirode
:: :: Smor elaboracija
:: :: Da imaš neku jaču kartu davala bi s tim procesorom relativni maksimum, u smislu da procesor neće moći da ti obori igriv FPS na neigriv, tipa 50 frejmova na 30, što bi se desilo u slučaju da je on stvarno `usko grlo`. Tamo gde bi imao jako velik frejmrejt, tipa ako staviš jako nisku rezolucijiu i smanjiš detalje video bi razliku između tvog procesora i nekog ekstremno jakog kao što su i7 u tome što bi ovaj drugi imao 120fps umesto 100
:: :: Nije tu stvar u čudesnoj `sandy arhitetkturi` ili ko zna čemu, jednostavno procesori su bolji i performanse `per core` su im bolje što je za igre osobito korisno jer ih dosta ne konta ni više od dva jezgra a kamo li više od četiri na šta amd izvlači skor u cinebenču i sličnim programima. I naravno, to što u nekim namerno nameštenim situacijama sa i7 dobijaš 120fps a sa phenomom 100 ne znači da je phenom usko grlo
TheBear Re: Re: Da se ne mucite 26.02.2012. 17:09 #402222

broj poruka: 6502
Nisam novo rekao, nego vidim da se spremaju neki testovi, dokazivanja i slicno pa rekoh da vas postedim cimanja.

:: Sve vreme pricam to, ne kapiram sta si novo rekao. :
:: Ali slazem se
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: i trazite poredjenja u Vantage-u, CPU utice na GPU skor, barem kada su jace karte u pitanju, pod jace podrazumevam one sto daju 15k i vise poena recimo
:: :: Uticaj CPU-a je manji sto je veca rezolucija i podesavanja za Vantage
:: :: Performance - ima uticaj
:: :: High - skoro da nema uticaj
:: :: Extreme - nema uticaj
:: :: Primer (ja radio licno)
:: :: HD 6950 otkljucana @ 930/1375MHz na i7 2600k @ 4,5GHz
:: :: http://s1194.photobucket.com/albums/aa372/GrizliBear/?action=view¤t=3dmark_vantage_p.jp
:: :: HD 6950 otkljucana @ 960/1400 (nesto veci klokovi), na phenom II 960T @ 3,7GHz
:: :: http://s1194.photobucket.com/albums/aa372/GrizliBear/?action=view¤t=3dmark_vantage_1111_960_1400.jp
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever Re: Re: Re: Da se ne mucite 26.02.2012. 17:12 #402224

Meni to nisu muke, sto da ne.

Probao sam vec, pa znam.

Ako neko ne veruje, rekoh da mu pokazem.

:: Nisam novo rekao, nego vidim da se spremaju neki testovi, dokazivanja i slicno pa rekoh da vas postedim muka
:: :: Sve vreme pricam to, ne kapiram sta si novo rekao. :
:: :: Ali slazem se
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: i trazite poredjenja u Vantage-u, CPU utice na GPU skor, barem kada su jace karte u pitanju, pod jace podrazumevam one sto daju 15k i vise poena recimo
:: :: ::
:: :: :: Uticaj CPU-a je manji sto je veca rezolucija i podesavanja za Vantage
:: :: :: Performance - ima uticaj
:: :: :: High - skoro da nema uticaj
:: :: :: Extreme - nema uticaj
:: :: :: Primer (ja radio licno)
:: :: :: HD 6950 otkljucana @ 930/1375MHz na i7 2600k @ 4,5GHz
:: :: :: http://s1194.photobucket.com/albums/aa372/GrizliBear/?action=view¤t=3dmark_vantage_p.jp
:: :: :: HD 6950 otkljucana @ 960/1400 (nesto veci klokovi), na phenom II 960T @ 3,7GHz
:: :: :: http://s1194.photobucket.com/albums/aa372/GrizliBear/?action=view¤t=3dmark_vantage_1111_960_1400.jp
Miskonius Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: asdasdasd Bullshit 26.02.2012. 17:57 #402231

broj poruka: 4420
Pa to je u sklopu onoga sto mlatis u poslednje vreme na PC berzi o `gusenju kartice`
od strane CPU-a bilo koje generacije (dual, triple, quad, whatever), pa sam ja malo karikirao...
Samo napred, nemoj sad da stajes...
Jos da je Mortificat tu da nam objasni kako to ide... Eeehh...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Gde sam ja rekao to
:
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: asdasdasd Bullshit 26.02.2012. 18:04 #402234

Da si pazljivo citao sve moje postove, zakljucio bi da ja nisam rekao to sto to ti mislis.

A ti nastavi da karikiras, dobro ti ide.

:)

:: Pa to je u sklopu onoga sto mlatis u poslednje vreme na PC berzi o `gusenju kartice
:: od strane CPU-a bilo koje generacije (dual, triple, quad, whatever), pa sam ja malo karikirao..
:: Samo napred, nemoj sad da stajes..
:: Jos da je Mortificat tu da nam objasni kako to ide... Eeehh..
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: Gde sam ja rekao to
:: :
STRANA 4 OD 4
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs