Imam amd barton konfiguraciju amd 2500 xp,256 mb,hdd 80,atx 400 frontier desava se da radi 15 minuta i ugasi se i nemogu da ga upalim,zna li neko sta moze da bude
Savladaj strah od zlih duhova, i odšrafi stranicu kućišta, isključi sve iz struje uključujući kabal za napajanje, skini ventilator sa tela coolera i očisti sve od prašine. Najbolje tako što odneseš kućište do nekog kompresora za vazduh i sve izduvaš (od sebe i napolje), ali, mogu i razne četkice, četke, krpe i ostali pribor uključujući usisavač, da se odstrani prljavština. Ja bi zamenio i pastu - žvaku na cooler-u, ali... probaj prvo bez toga. Stvar se, jednostavno, usled tvoje nekulture i nečistoće unutar kućišta, pregreva.
Moze biti napajanje,a bome i ploca.Pogledaj vizuelno da li na ploci ima lnaduvenih el.kondezatora.Pre svega probaj sa drugim napajanjem,jer simptomi ukazuju jedino na te dve komponente,posto ti je temp.cpu-a vise nego ok.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Imam amd barton konfiguraciju amd 2500 xp,256 mb,hdd 80,atx 400 frontier desava se da radi 15 minuta i ugasi se i nemogu da ga upalim,zna li neko sta moze da bude
Ne moze biti procesor,ako i ima neku falinku nece se odraziti na `cas pali,pa tek posle 15 min ponovo...`,takav simptom moze biti jedino pregrevanje procesora,pa kada spadne temperatura,ploca (bios)dozvoli startovanje,ili ce zakucavati uvek na odredjenom procesu.Ako si siguran u napajanje,onda je 99% ploca.Udji u bios i prati temp. proca i cipseta.Nebi trebalo da predju 60c.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ja sam ga nosio u servis pre 6 meseci i rekli su mi da je procesor kao nacet stavili pastu i novo napajanje i do sad leo radio da nije proceso :: :: ::
Imao sam sličan problem,koji sam rešio tako što sam na čip-set pored procesora stavio mali kuler od grafičke. -Ploča je bila Epox.- Pored ovoga najverovatnije je u pitanju napajanje, problem reši kupovinom jeftinog LC-power-a od 350W.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.