Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
APACER 1GB DDR400
STRANA 1 OD 1
YUGOMANIAC APACER 1GB DDR400 19.05.2007. 21:48 T4428

status: user
broj poruka: 21

Kupio sam danas memoriju iz naslova i ubacio u komp, 2600+ barton i abit kv7-kt600.
Sa njom je jos unutra i 512mb ddr400 infinion,kada startujem igru komp samo zablokira i mora da se restartuje,pa sam pokusavao da izvadim 512 i da stavim samo 1gb kad ono isto,i sa abitovog sajta skinem novi bios flesujem i oborim memoriju na 333mhz kad ono rade.E sad da li da zamenim memoriju ili je cak ploca problem pa se nepodnosi sa apacerom???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele Ovako 19.05.2007. 22:14 #19711

broj poruka: 1532
Da si u NS, pa da se zamenimo. Na mojoj ploci (Gigabyte) sjajno radi Apacer, a blokira Kingston, dok je kod tebe (Abit) obrnuto. Problem je na relaciji CPU - ploca - memorija. Probaj da stavis memoriju u drugi slot ili treci, cesto upali (ostavi prazan prvi DDR slot). To ti je klasika sa AMD procesorima edicije K7 i K8.

Procesori AMD su dosta bolji u to vreme bili od Intela sami za sebe (u testovima i realnim aplikacijama), ali su stalno stvarali probleme sa memorijom i plocama. To je bila velika egzibicija sastaviti sve da radi.

Ako ne pomogne rotacija modula po slotovima, menjaj memoriju. Ne mozes unapred znati, cak i dve iste smetaju jedna drugoj na jednoj ploci. Svojevremeno sam iskombinovao Twin MOS + Kingston + `no name` da bi radilo zajeno (?!).
Pisko `oladi malo 19.05.2007. 22:28 #19716

broj poruka: 6670
Pročitaj setovanja memorije- tajminge i `razlabavi` RAS-CAS-LATENCY setovanja u biosu da bi dotična junačka memorija proradila na `brzini` od 400MHz a ne samo na 333MHz.
Ovde ne bi trebalo kuditi nikoga do Apacer-a. Neki drugi modul radi sa default setovanjima na 400Mhz, a Apacer ne.... ko tu ne valja?
YUGOMANIAC Re: `oladi malo 20.05.2007. 09:18 #19739

YUGOMANIAC

:: Pročitaj setovanja memorije- tajminge i `razlabavi` RAS-CAS-LATENCY setovanja u biosu da bi dotična junačka memorija proradila na `brzini` od 400MHz a ne samo na 333MHz
:: Ovde ne bi trebalo kuditi nikoga do Apacer-a. Neki drugi modul radi sa default setovanjima na 400Mhz, a Apacer ne.... ko tu ne valja

Pokusao sam sve ali i dalje nece! Neznam da li da menjam memoriju uzeo sam u imtelu ali imaju samo jos NCP.Pre nego sto sam uzeo mem. imao sam 768mb rama sad imam 1,5gb i sve igre mi opet bolje rade npr. stalker ili tdu na ovih 333mhz!
MaliAbner Slican problem 20.05.2007. 15:02 #19757

broj poruka: 7779
Vidim da ni oni sa bench foruma nisu nista konstruktivniji.

Ja sam iskusio isti problem, imao sam 256 pa sam dodao jos 512mb IBM memorije i to je jedno vreme radilo ali u poslednje vreme nije htelo, pa sam izbacio 256mb.

Ustanovio sam da ta dva modula nisu imala iste CAS i RAS latencije i da su stalno bili u koliziji, ponekad bi me racunar izbacio iz programa, te sam isao linijom manjeg otpora i izbacio manji modul.

Jesi li probao da menjas mesta modulima, deluje smesno ali mozda je i do toga, nesto slicno win modemu koji nikako ne treba stavljati u prvi i peti slot.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

YUGOMANIAC Re: Slican problem 20.05.2007. 15:44 #19761

YUGOMANIAC

:: Vidim da ni oni sa bench foruma nisu nista konstruktivniji
::
:: Ja sam iskusio isti problem, imao sam 256 pa sam dodao jos 512mb IBM memorije i to je jedno vreme radilo ali u poslednje vreme nije htelo, pa sam izbacio 256mb
:: Ustanovio sam da ta dva modula nisu imala iste CAS i RAS latencije i da su stalno bili u koliziji, ponekad bi me racunar izbacio iz programa, te sam isao linijom manjeg otpora i izbacio manji modul
:: Jesi li probao da menjas mesta modulima, deluje smesno ali mozda je i do toga, nesto slicno win modemu koji nikako ne treba stavljati u prvi i peti slot
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!

Ma probao sam sve i nece ko ga j... nek radi na 333mhz i nije sigurno neka razlika!!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs