Dakle, poslom da idem u malo ruralniju (da ne kazem selo :D ) sredinu, i ostacu nekih nedelju dana na terenu. Treba mi pristup internetu, ali koji? Nebitna je brzina (znaci sve preko 56k dial up je dobro!) Da li se isplati ove telenor/mts/vip i kako to uopste funkcionise, da li imaju signal svugde? Ako se odlucim za njih, da li moram da potpisem ugovor na odredjeno vreme (godinu) ili ne, jer meni treba samo tih nedelju dana (kapiram da bih platio za ceo mesec). Ako ima neko drugo, bolje resenje - predlozite. Hvala.
Odes u poslovnicu MTS ili Telenor, vidis mapu pokrivenosti i kupis Prepaid internet. Bez ikakve ugovorne obaveze, platis oko 2000 din i za te pare dobijes modem i 2000 din kredita. Dopune kasnije kupujes kao i za mobilni, samo trazis karticu za dopunu interneta.
Zavisi u koji kraj ideš, nema svuda signala na Telenoru, a verujem da je sa MTS slično, a o VIP da i ne govorim. Dobro pregledaj na njihovim sajtovima mapu pokrivenosti.
Ale pre svega moras da utvrdis da li je u tom selu moguce uvesti ADSL (apsolutno se podrazumeva da ce kuca u kojoj mislis da stanujes imati tel. prikljucak). Ako jeste, onda odes u Telekomovu poslovnicu i trazis da ti uvedu ADSL na taj broj, uzeces paket koji se daje bez ugovorne obaveze i koji mozes da koristis za onolliko koliko mislis da platis. Minimum je mesec dana i ako se ne varam paket cija je brzina od 1,5Mbit/s kosta oko 1500 dinara...
treba ti nokia mobilni, usb kablić i 064 mreza i neka od prepaid tarifa, skines nokia ovi suite ( http://goo.gl/WxkDa) i instaliras na racunar, zatim kucas u mobilni *100# (moras imati najmanje 300 din.) pokaze ti koliko imas kredita i nudi 4 opcije: 1.promocije 2.stanje racuna 3. tarifne opcije 4. tarifni dodaci, ti ides na answer i ukucas samo broj 1 i send , znaci biras promocije, promocije u ponudi: 1.sms 2. sms mania 3. prepaid mania (iznos u din. kod mene 300 din), ides na answer, ukucas broj 3 (prepaid mania) i send. skinuce ti sa racuna onoliko dinara koliko pise u zagradi(meni 300 din.) ja za tih 300 din dobijem oko 300mb za internet i to mi je dovoljno za nekoliko dana surfanja bez downloda. kad ti ostane desetak kilobajta uplati ponovo, ne cekaj da potrosis sve jer onda krece da skida od kredita koji imas na racunu a to je šišanje (meni je za 20-30 sekundi skinuo oko 90-100 dinara). iznos koji ti skida zavisi od toga koju tarifu imaš (ja sam cool tarifa), a ide od 50 din do 300 din i dobijas od 50 mb do 300 mb za internet. proveravaš stanje na internet računu kucanjem *105# . povezes mobilni i racunar, pokrenes nokia ovi suite ides na tools->connect to internet i surfujes
:: :: Ale pre svega moras da utvrdis da li je u tom selu moguce uvesti ADSL (apsolutno se podrazumeva da ce kuca u kojoj mislis da stanujes imati tel. prikljucak) :: Ako jeste, onda odes u Telekomovu poslovnicu i trazis da ti uvedu ADSL na taj broj, uzeces paket koji se daje bez ugovorne obaveze i koji mozes da koristis za onolliko koliko mislis da platis. Minimum je mesec dana i ako se ne varam paket cija je brzina od 1,5Mbit/s kosta oko 1500 dinara.. :: :: Pozz :: ::
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647770. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.