Nije imalo potrebe da ponovo otvaras temu, a pritom nisi ni u prethodnoj odgovorio da li se resio problem. Imas jedan kabal da prikljucis samo i moze npr ovaj najjeftiniji modem
Samo uštekaš kabl iz modema u WAN port na ruteru,...
31.07.2011. 14:45
status: user broj poruka: 3241
kompove kablom povezuješ u portove od 1 do4, a wireless(ukoliko je bežični ruter) bi trebao da podesiš u ruteru da ima neku enkripciju(šifru), da ti se ne bi svi živi kačili na net.
Imam firelli ruter od telekoma!Procitao sam u knjizi da sadrzi wirreless i na njemu ima 2 antene...Da li taj ruter mogu da prkljucim na sbb net i da vatam wirreless preko njega ?
Ne mozes. EDIT: Tj. mozes, ali samo za jedan racunar.
S1000RR
:: Imam firelli ruter od telekoma!Procitao sam u knjizi da sadrzi wirreless i na njemu ima 2 antene...Da li taj ruter mogu da prkljucim na sbb net i da vatam wirreless preko njega :: :: ::
Mislim da su njihovi ruteri zaključani na neku foru...
31.07.2011. 18:59
status: user broj poruka: 3241
Čini mi se da je neko pre neki dan pitao kako da otključa taj ruter.Nisam siguran, pošto nisam imao posla sa telekomom.Znam da im kod rutera rade samo 1 i 4 port.U stvari, zakači pa probaj, jebiga.Ako radi -radi, ako ne radi, kupi neki najjeftiniji wifi ruter.
:: Pa ako ti ne znas nace se valjda neko ko zna :))) :: Ma nije problem da kupim drugi,ali ako ovaj moze da se iskoristi onda sto da bacam pare bzv :) :: :: ::
Mene neko ovde zajebava a ? Neki pisu ne moze,neki pisu moze ali ih mrzi da mi napisu,neki govore da objasnjenje nadjem na google...I sta sad ja da mislim ?
Nisi odgovorio da li je to ADSL ruter: ako jeste, onda ne možeš da koristiš njegov bežični AP, a da internet dovedeš sa kablovskog modema.
Ako nije ADSL ruter, povežeš LAN kablovskog modem sa WAN portom rutera.
Pozdrav!
Vlada
:: Mene neko ovde zajebava a :: Neki pisu ne moze,neki pisu moze ali ih mrzi da mi napisu,neki govore da objasnjenje nadjem na google...I sta sad ja da mislim ::
Pa kad ti zajebavas sve ovde, mora i tebe da potkaci neko :)
S1000RR
:: Mene neko ovde zajebava a :: Neki pisu ne moze,neki pisu moze ali ih mrzi da mi napisu,neki govore da objasnjenje nadjem na google...I sta sad ja da mislim ::
Ja ne zajebavam nikoga nego pitam....Napisao sam da je pirelli ruter od telekoma sto znaci da je adsl ruter...Na njemu ima wi fi sijalica koja nikako nece da gori ma gde ukljucio lan kabel...A nazad ne pise nigde wi fi...ima samo dsl,2x usb i 4x eth. u ostalom vidite na netu kako izgleda taj ruter,..Ja sam cuo da moze da se prikljuci ali treba nesto da se otkljuca...Zato sam i postavio ovde pitanje da mi neko kaze...
to je isto kao da si napisao Robin od Lokslija. Čak i kad kupuješ gume za auto ne tražiš: dajte mi Pirelijeve, već moraš da kažeš za koji auto, dimenzije, za koje vreme itd.
Moraš da napišeš koji je model da mi ne bi nagađali koji je uređaj kod tebe.
Sve je to uredu sto ti pricas...A da si imalo hteo da mi pomognes ukucao bi na google pireli ruter telekom i odma bi video o kojem ruteru je rec...Jel telekom nema 10 pireli rutera nego vec jedan,jedini...Ne morate mi nista vise pisati u vezi ove teme...
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647770. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.