sve lepo radi na WPA podešavanjima, ali kad stavim na WEP, ni jedan od tri kompa neće da se zakači na mrežu! e sad, da razjasnim što mi treba WEP. kupio sam htc legend na kome je već stavljen Cyanogen Mod, tj ubačen je 2.3.3 android, a što bi ga vraćao na fabrički, kad je ovo super. a mod kao i svaki, ima nekih bagova, tako da kod ovog WiFi šljaka dobro samo sa WEPom. dal ima nešto da se počeprka na kompu da bi radila WEP enkripcija, il bilo gde i bilo šta, samo da nateram da se kompovi kače na mrežu (pošto se mobila kači bez problema...)
pretpostavka: ostavio si staro ime mreže i samo promenio tip enkripcije lek 1 problem je u tome što su svi kompovi već upamtili tip enkripcije i password za tu mrežu moraš obrisati postojeće wirelles konekcije win7 i Vista Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\manage wirelles connections (ili tako nekako) i pobrišeš postojeće wirelles konekcije
lek 2 promeni ime wirelles mreže na ruteru i sve će odmah raditi
i proveriš na sajtu proizvođača koje standarde podržavaju.Proveri parametre konekcije na tim kompovima.Da li ti je promenjena šifra za proistup kada si promenio sa WPA na WEP?
START MENU=>CONNECT TO=>SHOW ALL CONNECTIONS.Onda izbrišeš postojeću konekciju. Za menjanje podešavanja mreže: ideš na wireless network conecctions(u donjem desnom uglu, kod sata), klikneš da prikaže sve mreže u dometu.Onda sa leve strane izabereš CHANGE THE ORDER OF PREFERRED NETWORKS,klikneš jednom na svoju mrežu(obeležiš je u listi), i klikneš properties.Tu promeni parametre mreže sa WPA na WEP, i username i pass.
Ako i dalje zajebava, obriši konekcije, resetuj ruter na fabrička podešavanja(pritisneš i držiš desetak sekundi ono uvučeno dugmence sa zadnje strane, gde su portovi), uneseš nova podešavanja, i pičiš.
sad gledam to što pričaš ovde na kompu koji vozi W7, bre u tipu enkripcije kod podešavanja konekcije nema WEP samo razne izvedbe WPA!!!! a inače, nije ruter, nego samo AP Edimax EW-7206APg
ovde na poslu imam samo XP, tako da više od ovoga trenutno ne mogu da ti pomognem.Piše da taj AP ima podršku za win7 kroz neki Wizard koji radi samo sa određenim firmware-om.Vidi koji je FW na tom AP-u, pa ga update-uj ako je potrebno, i pokreni taj wizard.Imaš na sajtu prizvođača.
Sam si sebi dao odgovor zasto ti ne radi mreza. kartica ne podrzava WEP enkripciju i tu ti je kraj. Ako hoces da sve radi kako treba moraces da se vratis na WPA.
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647770. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.