Zaletim se pre neki dan i produzim ugovor na jos 2 godine kog telekoma, uzeo sam akciju klik 4 po ceni klik 1 + web tv... Sve bi to bilo sjajno da nisam video da ptt daje 50% popust na ugovor na 12 meseci.. Sto mu dodje oko 1100din za 8/1 ili 1400din za 16/1mbit ...
E sad, posto sam popizdeo jer 4 godine imam telekom adsl i nikad ni jednu pravu akciju niti popust nisam dobio, resio sam da raskinem ugovor, koji vazi jos ravno 24 meseca ..
Interesuje me sta se placa, tj koliko, znaci ako je neko uradio istu stvar, ili zna tacno kakva je procedura, neka napise ...
Zvao sam silne centre podrske ali samo me setaju sa 1 broja na drugi..
....eeeeeee.... somu, piše ti u ugovoru koji si potpisao a nisi ni čitao kao ni ponudu te vele-poslovne firme!!!! E, a da se ne ljutiš, to ti je oko 5000 dinara da platiš za set-up modema (koji si, naravno, sam setovao, tj. povezao... ali si potpisao da ćeš platiti to kao penal što raskidaš ugovor ranije, inače bi ti bilo `besplatno` kao sad...), zatim, da platiš i uslugu tekućeg a najverovatnije i sledećeg meseca (koji sigurno nećeš koristiti, ali, neće te isključiti pre prvog, da te još malo oderu), i, na kraju, iako nije garantovano - zajebavaće te do besvesti sa migracionim kodom i oslobađanjem porta za drugog provajdera... ono, dobićeš, ali, sutra kume, sutra.....
Meni je pre 2 meseca istekao ugovor kod Telekoma i pre nekoliko dana sam presao na Beogrid. Sreca pa sam prvi mesec uzeo prepaid, da vidim kako se ponasa net. Za sada zadovoljan, ako nekog zanima [preko utp kabla, ne wi-fi]. Verovatno cu i ja na PTT sad. Kapiram ovako, da zadrzim Beogrid lokalnu mrezu 470 + PTT ADSL 8Mb/s 1225 = 1695 RSD, a na Beogridu bi me izlazilo 1750 RSD za lokal + 4Mb/s net [1/1]. Kakva su iskustva sa PTT-om? Znam da su ranije imali dosta problema, narocito sa kablovskim netom al ne znam kakva je sada situacija.Telekom ADSL je sljakao savrseno sve vreme [samo cenom su me oterali], tako da bi, sa tehnicke strane gledano [isti DSLAM] trebalo da bude sve ok.
edit: Broj 9813 je zaduzen za sva administrativna pitanja. Raskid ugovora bi trebalo da je 5000 RSD, u poslovnicu Telekoma treba da dodje vlasnik ADSL linije [ne telefonske] i ponese licnu kartu. 5000 bi trebalo da se placa odmah, a neizmireni racuni regularno. Ovo sto je Pisko rekao, da se placa ceo tekuci i naredni mesec, nije tacno. Obracunava se period koriscenja do datuma kada si raskinuo ugovor i placas samo deo meseca koji si koristio internet [sasvim normalno].
... kad je lupanje besplatno. Ne znam luja, koliko si puta raskidao ugovor, i sklapao novi, nisam ni ja bezbroj puta, a i to se desilo u jednom te istom gradu, LM, ako si slučajno pronašao prekidač na koji se isključuje ADSL port, onda si u pravu, u suprotnom, isti isključuje Telekonj, i to kada hoće. Drugim rečima, ti plaćaš ono što koristiš, a koristiš dok je uključeno, a uključeno je dok ti oni ne isključe. To, kad je tebi palo na pamet da ti je dosta, prvo treba da se realizuje. Ako si zamislio kako čim ti podneseš zahtev za raskid, dva-tri montera odmah bivaju katapultirana iz fotelja i brže-bolje isključuju port da ti ne povećaju trošak... je ideja koja mnogo govori o tebi. Dakle, platiće svo vreme dok mu sam Telekom ne isključi priključak. Kad im se prohte, jer propisa o tome nema nego neki njihov interni kodex. Uvek mogu da odbrane pred sudom ili inspekcijom da su takve tehničke mogućnosti ili okolnosti... tj. može da ga duva i samo da ih ozlovolji da ga dalje maltretiraju. A, može stvarno i odmah da se odradi... što da ne, nije zapad tako daleko, dva-tri bloka ex-Yu republika i Alpi.
...da prenesem svoja iskustva i utiske posto je PTT i po regularnim cenama malo jeftiniji od Telekoma pa se isplati prelazak. Danas sam bio, i u Telekomu, i u PTT-u. Posto imam 2 stana, u oba sam odlucio da uvedem 16Mb PTT ADSL. U jednom stanu je situacija koju sam naveo u prethodnoj poruci i sve je proteklo bez problema. Potpisao sam ugovor na 12 meseci i cekam da oni dobiju odgovor od telekoma, da li postoji mogucnost za isporuku punih 16Mb/s ili ce biti manje. Odgovor bi trebalo da stigne sutra i onda se samo ceka na ADSL uredjaj. Ovde necu da ih pozurujem posto imam placen Beogrid net do 15-og oktobra. Receno mi je da se ceka oko 10-ak dana. Obracunski period krece tek po preuzimanju opreme. U drugom stanu sam do danas imao 4Mb/s Telekom ADSL [ugovor istekao pre mesec dana]. Otisao u telekom, rekao da prelazim kod drugog provajdera i na licu mesta dobio migracioni kod. Na zahtev PTT-a sam skenirani dokument sa migracionim kodom poslao na e-mail adresu koju su mi dali i cekam odgovor koji cu dobiti sutra, verovatno u toku prepodneva. Po pristizanju odgovora, idem u PTT da sklopim i taj drugi ugovor. Bitno! Telekom naplacuje internet sve dok drugi provajder [u ovom slucaju, PTT] ne preuzme link. To ce se verovatno desiti u tek ponedeljak, posto sutra prakticno vec pocinje vikend... Kupio sam odmah ADSL Wi-Fi ruter [2450 RSD] koji ce biti koriscen u tom stanu i sutra cu zatraziti da mi odmah, u ponedeljak puste link, bez cekanja na njihovu ADSL opremu. Receno mi je da nece biti nikakvih problema oko izdavanja PPPoE naloga i lozinke, samo treba da se obratim njihovoj tehnickoj podrsci. Treba imati na umu da oni ne daju podrsku za opremu koja nije njihova! Sto dalje znaci da cu ja svejedno uzeti taj njihov modem ili 1-port ruter sto daju dzabe, cisto da bude tu ako se desi neki prob. na samoj ADSL liniji. Jedino pitanje na koje devojka na salteru nije umela da mi odgovori je: `koji ADSL uredjaj se dobija na koriscenje?`, i tu me uputila na tehnicku podrsku. Nisam zvao, posto mi je svejedno. Da napomenem i to, da sam pre neki dan svracao da se malo informisem o svemu i na salteru je bila zena koja nije imala blage veze... znaci, sanse za dobijanje adekvate informacije su 50/50 [bar u Pohorskoj]. Jos jedna stvar, ona stavka gde sam naveo da `Telekom naplacuje internet...`, znaci da mi je i dalje aktivan njihov ADSL link ali ne mogu da ga koristim posto u poslovnici nisu hdeli da mi izdaju moj PPPoE nalog i lozinku, za internet koji i dalje naplacuju [jos do ponedeljka]. Receno mi je da posaljem mail na onaj njhov info@[nesto].rs i sacekam odgovor. To nisam uradio posto iz iskustva znam da bih isti cekao bar 2 dana pa mi se ne isplati cimanje [ionako mi tu zive podstanari :p]. Ono sto PTT-u za sada vidim kao zamerku je sto se ADSL vezuje za vlasnika telefonske linije, a ne bilo koga. Ne znam kako ovo utice na selidbu ADSL linije na drugi broj/adresu, i da li uopste postoji ta mogucnost, ali meni to nece ni biti potrebno.
@Pisko Mislim da ono sto si ti naveo `kad iskljuce, iskljuce...` pada u vodu posto to, po dobijanju MIK-a vise zavisi od azurnosti i cimanja drugog provajdera nego samog Telekoma... sta znam... zbog sebe se nadam da nisi bio u pravu ali, u svakom sl. do utorka, srede javljam sta se izdesavalo.
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647770. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.