SBB modem je povezan na ovaj ruter kablom a desktop kompjuter je bezicno povezan na ovaj ruter preko usb adaptera TP LINK WN821N. Problem je u tome sto kada sam sve to povezao prva 3-4 dana sve je radilo savrseno, a posle toga ruter povremeno gubi konekciju i moram da ga resetujem 2-3 puta dnevno da bi proradio. Nosio sam ruter na reklamaciju, ovo mi je treci zamenski i sa svima je bio isti problem. Ako neko ima neku ideju sta bi to moglo biti. Hvala unapred
Bas se nesto nerazumem u mreze, ali ubacio sam najnoviji firmware. Kada kliknem na ikonicu za mrezu na toolbaru nevidi se ruter pa se pojavi tek posle reseta, ali koliko vidim da dobija signal od modema posto svetle lampice na ruteruali ali izgubi konekciju sa kompjuterom.
Pa ako ti gubi konekciju izmedju rutera i kompjutera, onda promena IP adrese bas i nece da pomogne, ali novi firmware moze. Medjutim, postoji i realna sansa da tebe zeza USB adapetr na kompu... Koji sistem imas XP ili 7?
EDIT: Jedini nacin da utvrdis ispravnost USB adaptera, jeste ili da probas sa drugim adapterom, da postojeci prebacis u neki drug USB port a najsigurnije ti je da se uveris u (ne)ispravnost rutera i to tako sto ces pokusati da se na njega nakacis preko nekog mobilnog telefona koji ima wifi, nekog laptopa ili da ga odneses negde kod nekog ko to ima, pa da ga isprobas na drugom mestu...
S1000RR
:: Sada sam promenio LAN (IP adresu) kao sto si mi napisao, pa cu da vidim situaciju :: :: ::
Može biti i do USB porta - probati preko USB portova sa zadnje strane računara. Nekada USB adapter radi u prvom pokretanju, da bi posle prvog sledećeg pokretanja prestao da radi, računar ga pronalazio kao novi hardver i sl.
Jedno od rešenja jeste da zameniš adapter sa nekim. Tako taj-neko proba (koristi) tvoj USB, a ti njegov USB. Druga je jednom uzimao D-Link komplet - ruter i USB - i to nije radilo kako treba. Naime, bolje je radio TP Link USB sa njegovim D-Link ruterom nego komplet opreme istog proizvođača. Dešava se.
Bilo bi dobro, ako možeš, da povežeš kablom taj desktop i ruter ili modem, ali pretpostavljam da to nsi u mogućnosti.
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647770. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.