Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Pitanje u vezi brzina rutera
STRANA 1 OD 1
sojkic Pitanje u vezi brzina rutera 11.11.2011. 12:11 T40181

status: user
broj poruka: 216
Evo ovako, imam ruter tp-link wr 841n, koji je po specifikaciji full n standard, znaci 300 Mbps, i sad, kada serujem fajlove sa kompa na komp, brzina serovanja je oko 95 Mbps, iako su na kompovima gigabitne lan kartice, a ako serujem sa kompa na laptop, brzina se krece od 35-65 Mbps, zavisnosti od jacine signala, koliko je laptop udaljen od rutera. Kako da se dobije veca brzina prenosa podataka, pogotovo me interesuje komp-laptop, jer ovako kao da imam g standard rutera. Ruter je podesen na bgn mixed, channel na auto, max tx rate na 300 Mbps, a security je WPA-PSK/WPA2-PSK postavljena version na automatic, enkripcija AES.
Hvala unapred na odgovorima!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 11.11.2011. 12:28 #375756

broj poruka: 4293
Lepo kupis Ovislink WL-1700 USB+Antena TP Link 8 db i uzivas. Idealna kombinacija.
Jdan komsija se jebavao zasto ovo sa ACER-om ne ide, a ima N standard, pa ovako i onako, a ova gore kombinacija prikacena na usb i laptop progledao.
Kasnije smo ubacili wifi karticu od Sony-ja i sada radi kako treba, oko 95 do 105 Mbps.
operator

operator re 11.11.2011. 12:32 #375758

TP link ne zna napraviti mreznu opremu, ali zna antene, to je cinjenica, a Ovislink pravi najbolje mrezne dodatke, pa kad se spoji, nadam se da razumete sta ocu da kazem.
Do pre godinu dana, zakon je bo Omicron, ali ga vise nema.
operator

Seerauber re: 11.11.2011. 12:44 #375766

broj poruka: 948

mora i wifi kartica u lap topu da bude u n standardu
Ovislink WL-1700 USB nije u n standardu, samo g

operator re 11.11.2011. 12:57 #375774

Ja sam sada konektovan preko Ovislink-a 1700, ovog trenutka i radi po n standardu.
Sad sam kod komsije. Instaliram mu COD 8.

Sad sam pogledao na sajtu
http://www.airlive.com/product/product_3.php?pdid=PD1254346318078
i stvarno pise da ne podrzava, lai radi po n standardu.
WL-1600 ne radi, ali kad se flesne, i kod nje radi antenica sa 1000mW, ali n standard ne podrzava.
operator

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647770.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs