Pokusavam da podelim net preko switcha sa 2 kompa. Server i jos jedan su na win 7, a jos jedan komp je na xp. -stiklirao sam alow other network users to use internet through this connection, -iso sam na advanced sharing i dozvolio sve kontrole -upisao sam one ip adrese u mrezi na TCP/IP 4 192.168.0.1 itd (za ove druge sam stavio 2 i 3) i ostalo sve po propisu tu
Server ima net, a ova 2 ne znam sta treba da mu bajem da bi imali net? Imate li neke predloge, savete, linkove???
Ja sam poludio dok sam povezivao Win 7 i xp sa netom. Na kompu koji je pod Win 7 ubacim net iz tog kompa UTP kabal na drugi sve lepo checkirano shareovano, neta na drugom kompu nema, ajde ja pomislim mozda nece sa Win 7 na Xp, obrnem ja iz modema u Xp komp iz Xp-a do Win 7 UTP kabal, sve ukljuceno nece. Do sad nisam nasao resenje.
On ima switch, a ti si pokusavao sasvim nesto drugo. Tu je velika razlika.... Ako je adsl, samo treba da pobode kablove i radice, a ako je kablovski, switch nece da moze... A ako pak on stvarno ide tim postupkom kao i ti (mada ja nisam tako razumeo) onda je tu neki drugi problem...
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
Kao sjto reche Dzoni, ako je adsl sa ruterom samo se poveze ruter na switch i iz switcha na ostale kompove. Ako je sbb, a pretpostavljam da jeste switch ne pomaze jer se iz kablovski dobija modem. Da bi povezao dva kompa na sbb, s tim da jedan bude server, morash imati dve mrezne karte u serveru. U jednu ce uci kabal iz modema a iz druge ce ici kabal na drugi komp(klient)komp. Moze i da se server poveze modemom preko usb-a a da iz mrezne karte servera ide kabal do klienta. Podeshavanja imam i poslacu na mail ako mi javish. Radio sam tako pre dok nisam kupio ruter.
:: :: On ima switch, a ti si pokusavao sasvim nesto drugo. Tu je velika razlika.... Ako je adsl, samo treba da pobode kablove i radice, a ako je kablovski, switch nece da moze.. :: A ako pak on stvarno ide tim postupkom kao i ti (mada ja nisam tako razumeo) onda je tu neki drugi problem.. :: :: :: GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit :: ::
Ranije su SBB modemi radili sa switchom. Od pre nekih godinu i po dana, mozda manje, mozda vise, switch nije moguc sa SBB modemima... Ako sam dobro upucen, problem je nastao kada su ovi iz SBB-a ili pak uopsteno iz kablovkse stavili zastite, tj da modem ne daje vise od jedne internet adrese. Posto switch takodje ne pravi ip adrese vec samo spaja dva, tri, ili vise kompova, nije moguce ici na net tako. Ruter sam daje kompovima adrese. Evo sta se meni desilo skoro. Komsija hteo da umrezi 2 kompa i da na svakom ima net. I ja povucen mojim iskustvom (nisam bio upucen da ima tolike razlike izmedju adsl-a i kablovskog) kazem mu samo da kupi switch, da pobode kablove i sve ce raditi. On to uradi, kompovi se vide u mrezi, ali sto se tice neta, samo na jednom kompu. Odem ja kod njega, da vidim sta se desava. Jedan komp ima, drugi nema. Iscupamo mi jedan kabl, da ostane samo komp koji nije imao net. Restart modem, restart komp, net radi. Ubodemo i ovaj prvi komp. Kad, na njemu nema net. Restart modem, restart net, prvi komp dobije, drugi opet nema. I sve tako u nedogled. Najlakse resenje (ali ne i najjeftinije) je da kupis RUTER. Ja ne znam koliko kostaju, al ako me pamcenje sluzi, bili su nesto oko 2500-3000 din. Ili da uradis ovako kao sto ti je rekao Jebivetar. A da, bitna stvar, ako ti je server ugasen, nemas net na druga dva kompa. Verovatno znas ali cisto da napomenem. To samo u slucaju Jebivetrovog resenja. Ako uzimas ruter, to ne vazi .-)
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
kod nas na poslu imamo mrezu od tri racunara preko switch-a ,stim da je server povezan na sbb internet ali ne preko LAN-a vec preko USB ,i samo se seruje internet konekcija odnosno doyvolis da drugi korisnici koriste internet i bez problema radi sve ,samo sto moras rucno da podesis TCP/IP za svaki posebno i time se sluzimo vec vise od 5 godina i nemamo problema u mrezi ima 2 racunara na XP i jedan na Visti i povremene ubacujemo lap topove sa WIN 7 .. Tako da ne verujem da je do sbb .jedini je problem sto za njihov modem ne postoje drajveri za Win 7 za USB prikljucenje na net..
Osnovni problem je pravljenje grupe. 7 ica dozvoljava samo sinteticki HomeGroup a za sve ostale vrste grupa, ne domejna, c Vam dalje objasniti gugla vugla.....
kapiram, jasna stvar,podesio sam to odmah na pocetku. I nece da radi
Jel postoji neko ko je podesio SBB na switch?
:: :: :: :: OK.. IP mrezne na koju je nakacen modem je default getwey za klijente preko swica. :: :: prostije .. IP mrezne modema npr 192.168.1.1 ... zatim podesis klijenta : IP 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 getwey 192.168.1.1
Ako je tako treba samo da bridgeujes konekcije na serveru...
EDIT: Ukoliko modem nema DHCP onda ces morati podesiti lokalnu mrezu izmedju servera i ta dva klijenta (nisam siguran da li treba DNS na klijentima podesiti)
Zasto ne bi radio sbb na switch? Primera radi, jedna firma u novom sadu radi na tom principu. Jedino ako ova Dzonijeva prica jeste istina, ali mi to bas i nije jasno... Treba dns podesiti na oba klijenta ali mislim da je josilenko to odradio, ali nista nije rekao za bridge. ___________________________________________________________ First Blood
vide 1 drugoga, ali ovi ne mogu da pristupe serveru, trazi im password neki itd. A server vidi oba ali pristupa samo onom koji ima XP i to na jedva zivo treba mu minut da otvori direktorijum. Ma znam da je neka glupost, sitnica koju sam prevideo... izludjuje me. Sad sam na poslu, probacu kad stignem kuci da primenim vase savete pa javljam sta je bilo.
znaci to je sve u redu, samo na serveru obelezis konekciju koja ide na modem i konekcuju koja ide na klijete, desni klike i Bridge connections... trebalo bi onda da radi
:: Treba da ukljucis ICS na mreznom adapteru koji se zove Internet. Ti si ukljucio ICS na adpteru Mreza? :: :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647740. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.