medjutim u praksi to je 100-200 mb/s ,znaci nesto kao 1 GB lan na racunaru ,ali opet je brze 10 puta od 4 G .Potrosnja baterije ce biti veca svakako ,ali ne mnogo ,medjutim ne treba brinuti oko toga previse Xiaomi najavljuje baterije od 10000 ma ,a vec imaju telefone sa 7000 ma Redmi 15 .
Nisam znao da je A1 toliko smece ,njima se povecao share ,valjda zbog ponude telefona,ja sam kod mts .A ovo 5g treba neko vreme da to bude optimalno ,dok nasteluju inznjeri i tehnicari ,ipak je nova tehnologija.
:: A1 je totalno smece od mreze. Nula crtica u sred grada, ne daj Boze da udjes u zgradu negde :: :: Sedim u kolima i ne radi mi mobilni net. :: ::
Svi koji su na MTS, nema 5G brzina dokle ne platite Vučku nove 5g pakete.
@torta ne mora da se menja kartica ako ti je 4g, tos e samo moralo menjati kada se prelazilo sa 3g na 4g @ognjeni ista situacija zbog koje sam pre par godina prešao na mts, A1 jeste jeftin ali mreža je realno krš
Nema nikome bez plaćanja novog paketa a udaraju po ušima sa cenom. Ja imam MT.S neograničeni kućni net 4G, u stvarnosti oko 100/65 Mbps a u A1 5G iste brzine skoro duplo skuplji. Kada bude dovoljno 5G usera, rasterćiče se 5G pa će biti još brži. Ispod 500 Mbps 5G se ne isplati, cene su iste kao za optiku.
Ryzen R9 7900x. ASrock B650Pro RS. Arctic Liquid Freezer III 360, 2x16GB Kingston 6000MHz, Gigabyte Rx 6600XT, KC 30001TB, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 960 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
:: Svi koji su na MTS, nema 5G brzina dokle ne platite Vučku nove 5g pakete :: :: @torta ne mora da se menja kartica ako ti je 4g, tos e samo moralo menjati kada se prelazilo sa 3g na 4 :: @ognjeni ista situacija zbog koje sam pre par godina prešao na mts, A1 jeste jeftin ali mreža je realno kr :: :: Black Wolf :: ::
Mada je od jutros bolja situacija 150/50 :) Inace, Telekom kao da se svim silama trudi da odbije korisnike od sebe. Ja sam ih posle 20 godina otkacio za internet i isto ih ceka za mobilni cim mi istekne ugovor.
I7-13900K/RYUJIN II 240/64GB/B760/RTX4090/1TB 990 Pro/H5 Elite/ROG Strix 1200G/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/Turtle Beach STEALTH 600 V2
:: Totalno smece za izbegavati jos bar 5 godina. Do tad ce se nesto mozda popravi :: :: Bila neka akcija za mob na A1 i reko daj da uzmem jer koliko zaista moze biti losiji od MTS/Yettela :: :: Znaci nebo i zemlja, za potpuno izbegavanje :: :: :: ::
možda izvadim iz kutije redmi note 14 5g (bez Pro), pa je pitanje za one, koji ga koriste, da li se može onemogućiti 5g, čuo sam da to stalno 5g tačke, i da loše utiče na bateriju, a brzina 5g mi nije potrebna
možda izvadim iz kutije redmi note 14 5g (bez Pro), pa je pitanje za one, koji ga koriste, da li se može onemogućiti 5g, čuo sam da to stalno 5g tačke, i da loše utiče na bateriju, a brzina 5g mi nije potrebna
Off topic: gde su sad svi oni izbezumljeni ljudi koji su bili užasnuti 5G mrežom i mrežama uopšte, i neumorno spamovali sve društvene mreže o strahovitim opasnostima 5G mreže, sve to pišući sa uređaja koji rade na (tada još 3g/4g) mrežama.... kao da ništa nije bilo?
5G se može isključiti/uključiti isto kao što si mogao i možeš i dalje sa 4g (LTE), isto kao što možeš sa 2g... možeš preći na najsporiji mogući protokol ako to i kada i koliko dugo to želiš... - kada ti stvarno ne treba (matorci neki ili dobrovoljno apstiniraš od mobilnog interneta, ali onda nisi na ovom forumu) a najčešće kada se štedi baterija - brži protokol ždere resurse baterije mnogo brže, a pogotovo kada je signal slab, baš kad si u nekoj vukojebini i treba ti telefon što duže, a stipsa si das imaš powerbank.
Obrade, malo si me razočarao sa nepoznavanjem 5G protokola. Vučko kojeg je moderno da pljuju, a najčešće ga pljuju tipovi 3-4x gluplji i nesposobniji od njega, a i više, nas je ograničio sa brzinom 5g (u Americi pod 5g zovu jedva bržu od 4g, superbrzom onu 2,5 bržu od 4g a najbržu nemaju, najbržu imaju Kinezi, sa Huawei opremom, ali ni oni nemaju tu najveću brziju kod sebe svuda). Kako nas je ograničio (pošto je popularno da se krivi njega a ne onoga ko ga je na to primorao)? Pa, za prvog Trumpovog mandata, pred kraj, potpisao je da nećemo koristiti do tada ekskluzivno kod nas korišćenu naprednu opremu Huawei-a. I toga se držimo. Najveća 5g brzina dostupna je za sada, samo na Huawei-jevoj opremi tako da smo osuđeni na anglosaksonsko đubre koje je verovatno nekoliko puta skuplje a očigledno bar duplo sporije. Čini mi se Eriksonovo, sad lupam jer sam daaavno to čitao, kada je to potpisano. Prošle su godine, možda su u međuvremenu i evropljani/SAD proizveli dostojniju opremu, ali, verujem da bi se hvalili. Pošto se radi o objektivnim, nepristrasnim i kritičarima širokih vidika, nekako im ne pada na pamet da traže da se koristi Kineska oprema, jeftinija i brža, dvostruko brža, nego ekskluzivno, bez tendera, samo od jednog ponuđača. Ali, taj nije iz Kine. Bolje išta nego ništa. Zbog Trumpa, kasnimo minimum 7 godina sa 5G i sad kada je dobijamo, duplo je sporija od teoretskog maksimuma na najboljim reonima pokrivenosti. `Mi smo ljudi cigani, sudbinom prokleti, uvek neko oko nas dođe pa nam preti...`
Kod nas je najnoviji protokol, 5G-NSA, možda se isplatilo čekanje. Sada je samo do toga da se proširi mreža i sa se uhodaju.
Ryzen R9 7900x. ASrock B650Pro RS. Arctic Liquid Freezer III 360, 2x16GB Kingston 6000MHz, Gigabyte Rx 6600XT, KC 30001TB, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 960 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
:: Off topic: gde su sad svi oni izbezumljeni ljudi koji su bili užasnuti 5G mrežom i mrežama uopšte, i neumorno spamovali sve društvene mreže o strahovitim opasnostima 5G mreže, sve to pišući sa uređaja koji rade na (tada još 3g/4g) mrežama.... kao da ništa nije bilo :: :: 5G se može isključiti/uključiti isto kao što si mogao i možeš i dalje sa 4g (LTE), isto kao što možeš sa 2g... možeš preći na najsporiji mogući protokol ako to i kada i koliko dugo to želiš... - kada ti stvarno ne treba (matorci neki ili dobrovoljno apstiniraš od mobilnog interneta, ali onda nisi na ovom forumu) a najčešće kada se štedi baterija - brži protokol ždere resurse baterije mnogo brže, a pogotovo kada je signal slab, baš kad si u nekoj vukojebini i treba ti telefon što duže, a stipsa si das imaš powerbank :: :: Obrade, malo si me razočarao sa nepoznavanjem 5G protokola. Vučko kojeg je moderno da pljuju, a najčešće ga pljuju tipovi 3-4x gluplji i nesposobniji od njega, a i više, nas je ograničio sa brzinom 5g (u Americi pod 5g zovu jedva bržu od 4g, superbrzom onu 2,5 bržu od 4g a najbržu nemaju, najbržu imaju Kinezi, sa Huawei opremom, ali ni oni nemaju tu najveću brziju kod sebe svuda). Kako nas je ograničio (pošto je popularno da se krivi njega a ne onoga ko ga je na to primorao)? Pa, za prvog Trumpovog mandata, pred kraj, potpisao je da nećemo koristiti do tada ekskluzivno kod nas korišćenu naprednu opremu Huawei-a. I toga se držimo. Najveća 5g brzina dostupna je za sada, samo na Huawei-jevoj opremi tako da smo osuđeni na anglosaksonsko đubre koje je verovatno nekoliko puta skuplje a očigledno bar duplo sporije. Čini mi se Eriksonovo, sad lupam jer sam daaavno to čitao, kada je to potpisano. Prošle su godine, možda su u međuvremenu i evropljani/SAD proizveli dostojniju opremu, ali, verujem da bi se hvalili. Pošto se radi o objektivnim, nepristrasnim i kritičarima širokih vidika, nekako im ne pada na pamet da traže da se koristi Kineska oprema, jeftinija i brža, dvostruko brža, nego ekskluzivno, bez tendera, samo od jednog ponuđača. Ali, taj nije iz Kine :: Bolje išta nego ništa. Zbog Trumpa, kasnimo minimum 7 godina sa 5G i sad kada je dobijamo, duplo je sporija od teoretskog maksimuma na najboljim reonima pokrivenosti :: `Mi smo ljudi cigani, sudbinom prokleti, uvek neko oko nas dođe pa nam preti... :: ::
ima vremena, tek je pocelo `zagrevanje`, mada za proteklih 5 god. se svasta videlo i dozivelo tako da je `razum` odavno otisao u out, nekima i da se da 150g i dalje ce im biti sporo, ne znam samo gde zure, verovatno poslovnost/biznis ima da procveta, zivi bili pa videli, besplatan GSP nista znacajno nije promenio, sem sto se putuje 2h sa `novog` u `stari` Beograd, i dok se putuje, zatvoreni u konzervi, 5g ce bolje otvarati fejsove/inste/tikitoke i sl.
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
:: Off topic: gde su sad svi oni izbezumljeni ljudi koji su bili užasnuti 5G mrežom i mrežama uopšte, i neumorno spamovali sve društvene mreže o strahovitim opasnostima 5G mreže, sve to pišući sa uređaja koji rade na (tada još 3g/4g) mrežama.... kao da ništa nije bilo
5G-NSA, O-R 5G Non-Standalone, is the initial phase of 5G deployment that uses a 4G core network as its foundation while adding a 5G radio access network (RAN). This hybrid approach allows carriers to roll out 5G faster and more cost-effectively by leveraging existing 4G infrastructure, resulting in higher speeds than 4G alone, though it doesn`t support the full capabilities of a true 5G Standalone (SA) network.
:: Gde nadjose ``NSA``!!! Dobro da nije KGB, CIA ili MI6.. :: :: ::
Mi 11 Lite 5G NE, oko 600 download, al realno koji ce mi. A1, a to da je A1 sranje, nece biti, a za MTS sam i ja sada procitao na netu, da ako hoces 5G, plati pa se klati hahaha :D Sunce ti j.... :)
:: Mi 11 Lite 5G NE, oko 600 download, al realno koji ce mi. A1, a to da je A1 sranje, nece biti, a za MTS sam i ja sada procitao na netu, da ako hoces 5G, plati pa se klati hahaha :D Sunce ti j.... : :: :: AsRock AB350 Pro4 :: Ryzen 5 5600 :: PATRIOT Viper Steel DDR4 2x8GBkit 3200Mhz :: 256GB A2000 Kingston NVME, 120GB SSD Patriot Blast,1 TB Segate, 1 TB Apple HDD :: Fighter AMD Radeon™ RX 6600 8GB GDDR6 :: Thermaltake :: ::
:: A1 daje gratis 1 mesec posle toga naplacuje.. :: :: :: :: :: Mi 11 Lite 5G NE, oko 600 download, al realno koji ce mi. A1, a to da je A1 sranje, nece biti, a za MTS sam i ja sada procitao na netu, da ako hoces 5G, plati pa se klati hahaha :D Sunce ti j.... : :: :: :: :: AsRock AB350 Pro4 :: :: Ryzen 5 5600 :: :: PATRIOT Viper Steel DDR4 2x8GBkit 3200Mhz :: :: 256GB A2000 Kingston NVME, 120GB SSD Patriot Blast,1 TB Segate, 1 TB Apple HDD :: :: Fighter AMD Radeon™ RX 6600 8GB GDDR6 :: :: Thermaltake :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60491. Broj poslatih odgovora: 648442. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.