Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
SBB nove brzine
STRANA 2 OD 3  
darko777 .. 18.02.2011. 16:46 #296604

status: user
broj poruka: 264
imam vec beotelov adsl onaj 15024/256 i sada mi istice ugovor pa da ne bih placao svakog meseca gledam sta mi je ispltivije da bih prosao sto jeftinije.
Ne odgovara mi pripaid nikako brzo bih to potrosio dosta stvari skidam za fax a i ovako..

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
savatije ma bas su fini....a jel cuvaju decu do 5 godina za te pare??? 18.02.2011. 18:11 #296629

broj poruka: 1121
ikom> 7Mb/512, analog tv+digital TV( kakav god da je), HBO full paket+Cinemax+18+paket=2850din...
elem, crko mi modem posle 4 godine, čovek iz IT podrške daljinski izmeri odnos S/N..reče telefonom ` jes kod svih je 40dB a kod vas 36dB...dojde i zameni...i sve to na BADNJE VEČE...

DA DODAM...NISAM ZAPOSLEN NITI IMAM BILO KAKVE FINANSIJSKE INTERESE U IKOM-U

aco najS 18.02.2011. 18:16 #296630

broj poruka: 2788
SBB me obradovao!!!
Keep cool, keep al the power.

kepica re 18.02.2011. 20:33 #296690

broj poruka: 202
Ja sam kod telekoma,
tako da kad pogledas cene i brzinu on je po meni najbolji
A sbb lopovi teski ja radio u sbb-u, i pobegao trceci dokle su me noge sluzile e onda sam nastavio da pesacim i svremena na vreme se osvrcao da slucajno me neko iz sbb neprati tamo nikad vise lopovcine kakvim nema ravnim,ups! ima nasa vlada

aco Re: re 18.02.2011. 20:36 #296692

broj poruka: 2788
Ne znam o cemu to pricas. Kod SBB sam vec 4god a mozda i vise i nikad nijednu zamerku nisam imao. Ne radi mi net, zovnem ih za 1h dodju pogledaju i poprave. Kvar mi je bio do uredjaja na banderi. 2 puta dolazili i 3 pu promenili, od tad ih ne zovem a ima vec 1 god od tad. :D
Keep cool, keep al the power.

:: Ja sam kod telekoma
:: tako da kad pogledas cene i brzinu on je po meni najbolj
:: A sbb lopovi teski ja radio u sbb-u, i pobegao trceci dokle su me noge sluzile e onda sam nastavio da pesacim i svremena na vreme se osvrcao da slucajno me neko iz sbb neprati tamo nikad vise lopovcine kakvim nema ravnim,ups! ima nasa vlada
::
darko777 .. 24.02.2011. 21:02 #298728

uzeo sam sbb internet bez ugovora ovaj od 2mbit i moram vam priznati evo danas ceo dan kako ga imam u full brzini sasvim lepo radi...da ne ureknem:)
sasvim sam zadovoljan sppedtest pokazuje brzinu 1.92mb
darko777 .. 26.02.2011. 15:22 #299345

koliko je relevantan speedtest koji se uradi na sajtu https://www.speedtest?
Naime on mi pokazuje brzinu od 0.55mb down a u j-downloderu (skidam nesto sa rapida) mi pokazuje 240kb/s.
Sta je tacnije?

B011 ... 26.02.2011. 15:41 #299356

broj poruka: 280
Speedtest bi trebalo da daje tacan rezultat. Brzina skidanja nekog fajla ne zavisi samo od tvoje maksimalne brzine, tako da uvek moze da bude manja od slucaja do slucaja.

darko777 .. 26.02.2011. 15:58 #299369

a zasto mi onda j-down kaze 240kb/s?
B011 ... 26.02.2011. 16:14 #299376

Pa kao sto rekoh, to sto imas odredjenu maksimalnu brzinu, ne znaci da ces svaki fajl, u svakom trenutku i sa svakog servera skidati tom brzinom.

Ja na primer na hotfile-u, sa premium accountom, moram da koristim DL manager i skidam vise fajlova odjednom u vise sekcija, da bi mi ukupan protok bio najveci moguci za moju konekciju.

PS: ne koristim JDL-er tako da ne znam ima li jos neka `caka` u njegovim podesavanjima.
FordP Re: re 26.02.2011. 16:35 #299383

broj poruka: 133

a sd radiš u telekomovom marketingu, pretpostavljam

:: Ja sam kod telekoma
:: tako da kad pogledas cene i brzinu on je po meni najbolj
:: A sbb lopovi teski ja radio u sbb-u, i pobegao trceci dokle su me noge sluzile e onda sam nastavio da pesacim i svremena na vreme se osvrcao da slucajno me neko iz sbb neprati tamo nikad vise lopovcine kakvim nema ravnim,ups! ima nasa vlada
darko777 .. 26.02.2011. 22:40 #299504

Razumem te B011 nego cisto pitam da znam da li da zovem ove iz sbb-a ili ne jer ako placam 2mb onda zelim to i da dobijem ili barem nesto priblizno

Gare87 Re: .. da ne kazem sta si.... 26.02.2011. 23:15 #299511

broj poruka: 4740
ti si stvarno ubedjen u to da zavisi striktno do provajdera od kog uzimas net, brzina downloada?? Lepo ti covek napisao, i lepo pise na rapidu i ostalim slicnim SERVERIMA za download, oni nece da ti daju uvek full briznu dok ne platis, i isto tako sa bilo kog drugog servera da dovlacis podatke, primer youtube, meni se nekad vuce, a nekad radi kao sat, evo jos jedan primer, sta mislis zasto ima onoliko servera na speedtestu na njihovom sajtu za test brzine i latence??
Moras malo da se informises sta je to net i kako funkcionise download podataka sa neta.....

pozdrav

Intel q8200 2.3GHz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit

:: Razumem te B011 nego cisto pitam da znam da li da zovem ove iz sbb-a ili ne jer ako placam 2mb onda zelim to i da dobijem ili barem nesto priblizno
B011 Re: .. 27.02.2011. 00:39 #299526

Cek cek, nisam ja tebe odmah razumeo.

Ukoliko ti Speedtest pokazuje znatno manju brzinu nego sto je tvoja teoretska maksimalna brzina koju placas, onda treba da vidis o cemu se radi, ukoliko ti i vecina DL-a ide sumnjivo malom brzinom.

Medjutim, ukoliko se ne varam, 2mbit/s jeste nesto oko 250kB/s? Buni me malo tvoj Speedtest rezultat sada, posto prvi put cujem da Speedtest nekome pokaze nize brzine nego sto su one kojima skida fajlove.

U svakom slucaju ako ti je DL brzina veca od one koju pokazuje Speedtest, ta DL brzina je `prava`, sto je i logicno, jer da je kojim slucajem Speedtest rezultat ispravan, bilo bi nemoguce da skidas fajlove vecom brzinom, zar ne? :)

:: Razumem te B011 nego cisto pitam da znam da li da zovem ove iz sbb-a ili ne jer ako placam 2mb onda zelim to i da dobijem ili barem nesto priblizno
MaliAbner Re: Re: .. 27.02.2011. 01:17 #299534

broj poruka: 7790
Kad radis speedtest onda sve ostale down i up operacije mroas da prekines kako bi dobio relativnu brzinu.
Za referentni server moras da izaberes najblizi tvom prebivalistu... mislim nece biti isto ako si u recimo BGD i izaberes Karachi...

@Oni koji se loze na Lelekom IPTV
Kad vam prodje period promocije i kad shvatite da mu cene nije 1 dinar nego isto kao kod SBB-a tek onda znate sta vas ceka... znaci ovaj paket ovoliko onaj onoliko i kad se sve sabere nece to biti ni moalo jeftinije a prilicno je sporije od sbb-a
Od kad sam zamenio adsl za kablovski net kod SBB-a progledao sam, nije bilo zastoja koji nisu prethodno najavljeni, tehnicku podrsku ama bas ni jednom u dve godine koriscenja nisam zvao a na Adsl-u sam bar dva puta mesecno sto je vise nego porazavajuce za adsl...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Cek cek, nisam ja tebe odmah razumeo
:: Ukoliko ti Speedtest pokazuje znatno manju brzinu nego sto je tvoja teoretska maksimalna brzina koju placas, onda treba da vidis o cemu se radi, ukoliko ti i vecina DL-a ide sumnjivo malom brzinom
:: Medjutim, ukoliko se ne varam, 2mbit/s jeste nesto oko 250kB/s? Buni me malo tvoj Speedtest rezultat sada, posto prvi put cujem da Speedtest nekome pokaze nize brzine nego sto su one kojima skida fajlove
:: U svakom slucaju ako ti je DL brzina veca od one koju pokazuje Speedtest, ta DL brzina je `prava`, sto je i logicno, jer da je kojim slucajem Speedtest rezultat ispravan, bilo bi nemoguce da skidas fajlove vecom brzinom, zar ne? :
:: :: Razumem te B011 nego cisto pitam da znam da li da zovem ove iz sbb-a ili ne jer ako placam 2mb onda zelim to i da dobijem ili barem nesto priblizno
:: ::
B011 ... 27.02.2011. 01:30 #299538

Ponuda SBB-a se meni cini odlicnom, steta sto nisu operater u mom kraju. Doduse, ja stvarno nikada nisam imao problema sa ADSL-om, i trenutnom uslugom sam veoma zadovoljan (bio kod EUnet-a, presao skoro kod Oriona).

loce Re: .. 27.02.2011. 01:36 #299539

broj poruka: 400
kucaj speedtest.sbb.rs i tu proveri brzinu

SkyFire ... 27.02.2011. 01:37 #299540

broj poruka: 18472
SBB ima staticku IP i mozes da se slikas sa downloadom .
Drugo kvalitet SBB-a televizijskog programa nije u rangu kvaliteta IPTV-a.
Najbolja slika na LCD TV-u moze da se dobije sa IPTV.
E sad,ovo sto Abner prica ranije nije bilo.Sad su uveli da se placa i HBO,HBO Comedy,Cinemax 1,2 ..I za to traze dosta para.Pre je bilo u okviru normalnog paketa i isplatilo se.
Jos jedna prednost kod SBB-a jeste sto su brzine povecali a Telekonj to nije,zamazao je oci svima nama koji smo imali brze linije sa boljimk uploadom umesto da su podigli jos brzinu down-a !
Sve u svemu sa ADSL-om nisam imao problema,U stvari jesam,neko mi je ugasio modem iz baze ga izbrisao :) jedino to sto mi se desilo a i crkao mi je dva puta modem vec za redom :) Ovako sto se tice stabilnosti linije i protoka sasvim korektno .

MaliAbner Re: ... 27.02.2011. 14:38 #299632

broj poruka: 7790
Ah da zamalo...

1)
Kako to mislis da moze da se slika sa download-om, kakve veze ima staticka adresa sa skidanjem necega sa mreze... hmmm... vec me zabrinjavas...
2)
Sto se kvaliteta HD programa tice prilicno sam siguran da taj koji dolazi kroz IPTV nije ni nalik onome sto treba da bude, cak i SBB ne upseva da progura sve kako treba... no dobro nisam majstor za tu tematiku ali sam uzivo video oba i kod mene na SBB izgleda bolje...
Mada sam 100% siguran da ce dobra slika biti tek kad sabanske TV stanice pocnu da emituju DVB-T signal... a kad se to desi onda ce kablovski operateri moci da stave katanac u bravu posto jedna antena od 10-tak (ne shvatati bukvalno) metara visine ima da pokriva pola srbije...
3)
Svi su oni od reda derikoze po pitanju TV-a i prvo te navuku tako sto ti daju 6-12 meseci za DZ sve kanale a onda kad istekne DZ deru i ne daju anesteziju...
4)
Na kablu je dovn nesto brzi jednostavno zbog drugacije tehnologije u odnosu na Adsl... znaci na kablu je 4Mbps=485KBps a na Adsl-u je to 435-440KBps... sta ces manji gubitci... desava se...
5)Mene je Adsl zajebavao iz sve snage tako da sam ga zato i otkacio... ali evo docekao me u KL i ne lezi vraze ovde je 4Mbps stvarno brze nego u serbistanu... Zasto ne bih znao da odgovorim, ali sam prvo morao da zovem podrsku i pitam zasto je manje nego sto placam i onda su sve podesili kako treba, no sve jedno imao sam par puta prekid od po nekoliko sati i to za svega tri meseca koliko ga imam...
6)
Itd, itd, itd... sve napisano je bez ikakve namere da zapodevam svadju samo iznosim moja opazanja...

Pozdrav svima u serbistanu... sa ovdasnjih manje vise prijatnih (27.02.2011 21:39) vecernjih 28°C...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: SBB ima staticku IP i mozes da se slikas sa downloadom
:: Drugo kvalitet SBB-a televizijskog programa nije u rangu kvaliteta IPTV-a
:: Najbolja slika na LCD TV-u moze da se dobije sa IPTV
:: E sad,ovo sto Abner prica ranije nije bilo.Sad su uveli da se placa i HBO,HBO Comedy,Cinemax 1,2 ..I za to traze dosta para.Pre je bilo u okviru normalnog paketa i isplatilo se
:: Jos jedna prednost kod SBB-a jeste sto su brzine povecali a Telekonj to nije,zamazao je oci svima nama koji smo imali brze linije sa boljimk uploadom umesto da su podigli jos brzinu down-a
:: Sve u svemu sa ADSL-om nisam imao problema,U stvari jesam,neko mi je ugasio modem iz baze ga izbrisao :) jedino to sto mi se desilo a i crkao mi je dva puta modem vec za redom :) Ovako sto se tice stabilnosti linije i protoka sasvim korektno
SkyFire Re: Re: ... 27.02.2011. 14:43 #299633

::Ah da zamalo..
:: 1
:: Kako to mislis da moze da se slika sa download-om, kakve veze ima staticka adresa sa skidanjem necega sa mreze... hmmm... vec me zabrinjavas..
:: 2

Nisi me shvatio.Meni net sluzi danonocno za download.JDownloader i rokaj.Znaci mora konstantno da se menja IP adresa da bi skidao fajlove.MU/RS..
Sa SBB si zakucan na jedan file i dalje mora da prodje vremenski rok da bi drugi deo mogao da skines..

:: Sto se kvaliteta HD programa tice prilicno sam siguran da taj koji dolazi kroz IPTV nije ni nalik onome sto treba da bude, cak i SBB ne upseva da progura sve kako treba... no dobro nisam majstor za tu tematiku ali sam uzivo video oba i kod mene na SBB izgleda bolje..
:: Mada sam 100% siguran da ce dobra slika biti tek kad sabanske TV stanice pocnu da emituju DVB-T signal... a kad se to desi onda ce kablovski operateri moci da stave katanac u bravu posto jedna antena od 10-tak (ne shvatati bukvalno) metara visine ima da pokriva pola srbije..

Ako imas obican TV razluku mozda neces uociti mada ja vidim i tu razliku.
Na LCD TV je razlika primetna i cini mi se da je rezolucija koja dolazi IPTV-om veca nego sto je to na SBB.Ovo ce markopvitch bolje da objasni..
Generalno gledao sam i jedno i drugo uporedo i SBB ne moze da pruzi kvalitet slike kao IPTV.

:: 3
:: Svi su oni od reda derikoze po pitanju TV-a i prvo te navuku tako sto ti daju 6-12 meseci za DZ sve kanale a onda kad istekne DZ deru i ne daju anesteziju..

A sta ces.Ono jeste.Cela zemolja su sve derikoza do derikoze pocev od politicara.Telekonjevci se ne razlikuju ni najmanje!

:: 4
:: Na kablu je dovn nesto brzi jednostavno zbog drugacije tehnologije u odnosu na Adsl... znaci na kablu je 4Mbps=485KBps a na Adsl-u je to 435-440KBps... sta ces manji gubitci... desava se..
:: 5)Mene je Adsl zajebavao iz sve snage tako da sam ga zato i otkacio... ali evo docekao me u KL i ne lezi vraze ovde je 4Mbps stvarno brze nego u serbistanu... Zasto ne bih znao da odgovorim, ali sam prvo morao da zovem podrsku i pitam zasto je manje nego sto placam i onda su sve podesili kako treba, no sve jedno imao sam par puta prekid od po nekoliko sati i to za svega tri meseca koliko ga imam..

Verujem da je veza stabilnija na kablu.To bi trebalo i logicno da bude ali kazem ti nisam imao neke smetnje.Drugo upravu si da se gubi na ADSL tako da to sto si gore objasnio stoji.

::6
:: Itd, itd, itd... sve napisano je bez ikakve namere da zapodevam svadju samo iznosim moja opazanja..

Daleko bilo.Zasto bi neko to i tako shvatio?Sve je u najboljem redu.

:: Pozdrav svima u serbistanu... sa ovdasnjih manje vise prijatnih (27.02.2011 21:39) vecernjih 28°C..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: SBB ima staticku IP i mozes da se slikas sa downloadom
:: :: Drugo kvalitet SBB-a televizijskog programa nije u rangu kvaliteta IPTV-a
:: :: Najbolja slika na LCD TV-u moze da se dobije sa IPTV
:: :: E sad,ovo sto Abner prica ranije nije bilo.Sad su uveli da se placa i HBO,HBO Comedy,Cinemax 1,2 ..I za to traze dosta para.Pre je bilo u okviru normalnog paketa i isplatilo se
:: :: Jos jedna prednost kod SBB-a jeste sto su brzine povecali a Telekonj to nije,zamazao je oci svima nama koji smo imali brze linije sa boljimk uploadom umesto da su podigli jos brzinu down-a
:: :: Sve u svemu sa ADSL-om nisam imao problema,U stvari jesam,neko mi je ugasio modem iz baze ga izbrisao :) jedino to sto mi se desilo a i crkao mi je dva puta modem vec za redom :) Ovako sto se tice stabilnosti linije i protoka sasvim korektno
gliga79 SBB 27.02.2011. 16:03 #299652

broj poruka: 4641
Vidim da ima dezinformacija
SBB Ima dinamicku IP adresu !!!!

kao dodatne usluge Flat paketa su :
1. Upload BOOSTER: dupliranje uploada (važi za sve brzine) - 900 din mesečno
2. Fiksna IP adresa: 600 din mesečno.

Bolja varijanta je SBB, i ako koristim trenutno ADSL Lelekom?
Iskljucivo skidam sa torenta
Na sbb paketu 4mb/s, download ide 500kb/s !!!

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50 +2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Gigabyte 460 OC, Windforce

Equinoxe Re: SBB 27.02.2011. 16:06 #299654

broj poruka: 12057

Da, SBB ima dinamičku ip adresu, ali ćeš drugu IP adresu dobiti po potrebi provajdera a ne po želji i kad tebi treba druga. Tako nešto može da se forsira menjanjem MAC adrese i tako dalje, ali je to kod ADSL-a za sad daleko lakše. Nema JD džabe reconnect opciju.

:: Vidim da ima dezinformacij
:: SBB Ima dinamicku IP adresu !!!
:: kao dodatne usluge Flat paketa su
:: 1. Upload BOOSTER: dupliranje uploada (važi za sve brzine) - 900 din mesečn
:: 2. Fiksna IP adresa: 600 din mesečno
:: Bolja varijanta je SBB, i ako koristim trenutno ADSL Lelekom
:: Iskljucivo skidam sa torenta
:: Na sbb paketu 4mb/s, download ide 500kb/s !!
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: Intel Q6600, Corsair H50 +2x Enermax Magma
:: Asus P5QL-
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: Gigabyte 460 OC, Windforc
philaemos Re: Re: SBB 27.02.2011. 16:32 #299663

broj poruka: 2743
+1
Mada imas opciju da iz cmd-a menjas IP, to sam radio kada sam na jednom forumu dobio ip ban... nekada nece, a nekada hoce.

@gliga hteo si da napises 500KB a ne kb (bajt ne bit)
Najvise sto sam izvukao iz mog SBB 4Mb/s je 497KB/s, stvarno radi kao sat... oooodavno nisam ima nekih problema da sam morao da ih zovem, dok ortak sa IPTV muke muci, svaki dan mu nesto ne radi (losa sreca?)

Demon to some. Angel to others.

:: Da, SBB ima dinamičku ip adresu, ali ćeš drugu IP adresu dobiti po potrebi provajdera a ne po želji i kad tebi treba druga. Tako nešto može da se forsira menjanjem MAC adrese i tako dalje, ali je to kod ADSL-a za sad daleko lakše. Nema JD džabe reconnect opciju
:: :: Vidim da ima dezinformacij
:: :: SBB Ima dinamicku IP adresu !!!
:: :: kao dodatne usluge Flat paketa su
:: :: 1. Upload BOOSTER: dupliranje uploada (važi za sve brzine) - 900 din mesečn
:: :: 2. Fiksna IP adresa: 600 din mesečno
:: :: Bolja varijanta je SBB, i ako koristim trenutno ADSL Lelekom
:: :: Iskljucivo skidam sa torenta
:: :: Na sbb paketu 4mb/s, download ide 500kb/s !!
:: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: :: Intel Q6600, Corsair H50 +2x Enermax Magma
:: :: Asus P5QL-
:: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: :: Gigabyte 460 OC, Windforc
SkyFire Kao sto sam vec rekao iz tog razloga mi SBB i ne odgovara.. 27.02.2011. 16:47 #299667

Vama na SBB-u se najvise isplati da vucete down sa torennta .Predpostavljam da tako i radite kada su u pitanju veliki fajlovi (Igre,filmovi)

Koliko god da je SBB povoljniji sto se tice ponude brzina ADSL je za neke stvari pristupacniji.
Takodje nemam problema sa IPTV i ako su sad marnuli cenu i odvojili paket (HBO,Cinemax 1,2..)

philaemos Re: 27.02.2011. 16:50 #299670

broj poruka: 2743
Tacno tako.
Sve sto mi treba nadjem na 2-3 poznata torent sajta.
Plus sto je stabilnost SBB konekcije jako bitna osobama (meni) koje recimo igraju on-line igre kao npr WoW.

Demon to some. Angel to others.

:: Vama na SBB-u se najvise isplati da vucete down sa torennta .Predpostavljam da tako i radite kada su u pitanju veliki fajlovi (Igre,filmovi
:: Koliko god da je SBB povoljniji sto se tice ponude brzina ADSL je za neke stvari pristupacniji
:: Takodje nemam problema sa IPTV i ako su sad marnuli cenu i odvojili paket (HBO,Cinemax 1,2..
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60491. Broj poslatih odgovora: 648443.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs