Završio sam sa testiranjem FF-a 8.0.1 i prezadovoljan sam!
STRANA 2 OD 2
operator
re
25.11.2011. 00:17
status: user broj poruka: 4293
FF više ne radi kako treba :(. Skoro stalno baguje. Operi sam se vratio. Do kad se nije FF update-ovao do tada je radilo kako treba. Bila je verzija 8.0.1 od 06.11.2011 i radilo je besprekorno. Nije me mrzilo da obrišem totalno FF i sve ponovo instaliram i podesim. Opet radi besprekorno, dok nisam pustio da se update-uje sa Miozillinog sajta. Tad je zabagovao. Opet ponovim sve, onemogućim update i sve radi. Probao sam na 5 mašina da učitam sve podatke sa stranice i to traje zavisno od brzine konekcije cca. 11 minuta do 3 sata. Zauzeće memorije se kreće od 1.86 GB, do 5.17 GB, zavisno od konfiguracije. Kod Opere se kreće do 1.82 GB. Nije prelazilo preko toga. Google Chrome ne učita cijelu stranicu. Probao od verzije 9 do 15, pa nisam uspio da učita cijelu stranicu. Kako je tebi pošlo za rukom? Uvijek se učita 78% podataka, a ostalo ne prebacuje, nego prekine determinira učitavanje sa sajta. A da go.na od flesh-a hebu kevu, to stoji.
:: FF više ne radi kako treba :(. Skoro stalno baguje. Operi sam se vratio :: Do kad se nije FF update-ovao do tada je radilo kako treba :: Bila je verzija 8.0.1 od 06.11.2011 i radilo je besprekorno :: Nije me mrzilo da obrišem totalno FF i sve ponovo instaliram i podesim :: Opet radi besprekorno, dok nisam pustio da se update-uje sa Miozillinog sajta :: Tad je zabagovao :: Opet ponovim sve, onemogućim update i sve radi :: Probao sam na 5 mašina da učitam sve podatke sa stranice i to traje zavisno od brzine konekcije cca. 11 minuta do 3 sata :: Zauzeće memorije se kreće od 1.86 GB, do 5.17 GB, zavisno od konfiguracije :: Kod Opere se kreće do 1.82 GB :: Nije prelazilo preko toga :: Google Chrome ne učita cijelu stranicu :: Probao od verzije 9 do 15, pa nisam uspio da učita cijelu stranicu :: Kako je tebi pošlo za rukom :: Uvijek se učita 78% podataka, a ostalo ne prebacuje, nego prekine determinira učitavanje sa sajta :: A da go.na od flesh-a hebu kevu, to stoji :: :: operator :: ::
dok kod FF cache je neogranicen po default,ali ima opciju da se ogranici.Neka neko proba FF sa ogranicenim cache recimo oko 80 mb ,pa neka javi ,cini mi se da onda radi ok.
to ti je cache u smislu `offline storage`, tj. koliko ti kesa(prostorne memorije) zauzima na hard disku..
:: dok kod FF cache je neogranicen po default,ali ima opciju da se ogranici.Neka neko proba FF sa ogranicenim cache recimo oko 80 mb ,pa neka javi ,cini mi se da onda radi ok. :: :: ::
@imarkovic Koja stabile verzija 5-ce?Kako obezbjediš da se ne pokupi kod prilikom upisivanja računa? Probao 3 i ni jedna nece da ucitava bankovne izvjestaje. O sigurnim stranicama da ne govorimo, a i kada probam obaviti transakciju sa sajta Otool-a za kupovinu grafickih, krahira. Koja tacno verzija, za koju znas da radi + koji flash? Opera radi dobro, samo me nervira što traži za svaku stranicu provjeru certifikata, od sigurnih stranica. Ako ne znaš, koje su stvarno bankovne, a koje nisu, dobiješ manjak na računu sa Google Chrome-om. Ja sam dobio manjak od 3.17e, ali toliko je i bilo na debitnoj kartici, pa nije strašno :D offtopic - samo pogled na sigurnost Imao sam slučaj da ne vrijedi ni provjera cerfikata, pošto je bankovni server bio kompromitovan npr. od Intesa Banke. Zato su pojedini dobili manjke na računu, a goveda ne prate svoje stanje, pa se i ne bune zbog toga. Intesa Banka ga je dovela u red za 17 sati i 13 minuta. To je bilo u utorak 28.06.2011 u 13 sati i 26 minuta. Ostali logovi na serverima, pa admini nisu ni brisali. Goveda. U normalnim zemljama dobiješ kod - račun za određenu transakciju, i kad ta bude završena, posle se ne može koristiti. Kod nekih banaka se može naknadno aktivirati za opet ojedinačnu transakciju. To je čisto da se zaštite građani. Kod nas samo znaju za hebeni IE, koji ne možeš da zaštitiš, pa ideš oprincipu, ak me opljačkaju, jbg, a ako ne odlično. Ja sam MS-u poslao jedno bar 500-sto prijava za 4 propusta u IE. Do dana današnjeg od 2006 godine, nisu zakrpili dotične propuste u protokolu. Zašto? Jer je nemoguće. Zamolili su me da više im ne šaljem obavještenja, pošto su informisani o tom problemu više puta i da rade na njemu. Malo sutra! Za 5 godina bi mogli promjeniti 3 linije programskog koda, za ta tri propusta, ali za jedan je nemoguće. Ne mrdaju qurcem 5 godina, samo varaju narod na tom polju. Ipak sam se vratio svojoj Operi za sve, jer iako nije najidealnija, ne brlja kao ostali, a i nisam ostao bez keša, do sada, kada sam obavljao bankovne transakcije.
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.