Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Skynet - podprovajder SBB-a. Kablovski po Karaburmi i okolini, WiFi za Krnjaču, Kotež.. :: :: :: https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerij :: :: :: @Dzon :: :: Ako je ubiquiti u pitanju, oprema je odlicna... Provereno kod hiljade korisnika.. :: :: Gde ima SBB wi fi na 5Ghz u Beogradu? Fino si ga setovao.. :: :: :: :: @M1k11 :: :: Hoces li da stavljas screenshot ili ne :: :: :: :: :: :: (.)(.) + $$$ = ( • )( • ) :: :: :: :: :: ::
Izgleda da imam problema sa uploadom ne mogu da uplodaujem sliku sa imageshacka zastane samo i odem na speedtest net da proverim kad ono zavrsi se ping testiranje normalno ali kad pocne upload izadje 0.10 i kao satro nesto radi nikako da se zavrsi
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: :: Izgleda da imam problema sa uploadom ne mogu da uplodaujem sliku sa imageshacka zastane samo i odem na speedtest net da proverim kad ono zavrsi se ping testiranje normalno ali kad pocne upload izadje 0.10 i kao satro nesto radi nikako da se zavrs :: ::
Preopterećena mreža, bilo to zbog interferencija ili nedovoljnog linka. Ili jednostavno je imageshack sr*nje k`o i uvek. :P Probaj http://picturepush.com/upa
Ako hoćeš, restartuj ubiquti (izvuci adapter iz struje na 20s), sačekaj da uhvati signal i onda vidi ima li pomaka.
Mreža je mnogo nestabilna. Smeta joj nešto, verovatno drugi AP-ovi. Aj sad idi na Link setup: site survey - i vidi šta sve ima od AP-ova, te prekopiraj listu na forum sa sve podacima o signalu, šumu, kanalu emitovanja.
Orion ima 3 AP-a na istom kanalu. Te je tu i ovaj 167 AGR_ka, isto kanal 10. To su inače kanali koji se koriste kad se emitovani signal ograniči na 40mW. Automatski skontaš da je AP bliže tebi.
Tu je takođe i taj sima-kosmos na 12-om kanalu. 10. i 12. kanal su ipak preblizu jedan drugom, može dođi do preklapanja, pogotovo ako je taj sima-kosmos, malo prčao po uređaju, hakovao EIRP ili stavljao pojačivače. Mož` biti svašta, nikad ne znaš na šta možeš da naiđeš.
Na kraju krajeva, vidim da postoji i SSID ``Orion Studenjak``. Da možda probaš na njega da se konektuješ? Ako ne uspe, vrati na sadašnji SSID/AP: ``sezamwifi-studenjak``.
Ako ni to ne pomogne, zovi provajdera i vidi da promene kanal emitovanja sadašnjeg AP-a na kanal koji ti se najmanje puta ponavlja na toj listi. Sve je bukvalno zauzeto, `bem ti.
edit: možda kanal 34. mada je i on blizu 32. i 36. kanalu.
Tu ce uskoro postati i wifi na 5Ghz neupotrebljiv :D Poslusaj Dzonija! Kad izaberes tacku ides na Change, pa na Apply. @Dzoni vidi se da si se napatio kod nekog provajdera, kad sve znas :-)
:: Tu ce uskoro postati i wifi na 5Ghz neupotrebljiv : :: Poslusaj Dzonija! Kad izaberes tacku ides na Change, pa na Apply :: @Dzon :: vidi se da si se napatio kod nekog provajdera, kad sve znas :- :: :: :: (.)(.) + $$$ = ( • )( • ) :: :: ::
Nažalost, pošto AP-ova stvarno ima brdo, jedino ti ostaje da ubediš provajdera tj. smaraš da promeni kanal na neki drugi ``slobodniji`. Mada, ni to nije tek tako, jer kao što imaju tebe korisnika, imaju sigurno još njih kojima će npr. da smeta taj novopostavljeni kanal. Ovo doduše, može, ali ne mora da bude.
Kako god da okreneš, ne gine ti cimanje sa provajderom. A moja preporuka ti je da preko ``online pomoći`` na Orionovom sajtu (desni gornji ugao) to sve lepo prijaviš, daš pingtest rezultat, kažeš da kvalitet mnogo varira (ono ``CCQ``) i da sumnjaš na neodgovarajući kanal, jer si na mestu gde ima brdo AP-ova koji rade na sličnim kanalima. Napomeni i da ti Skype prekida, jer ti se gube paketi. Nema veze da l` ga koristiš il` ne. Naravno, to preko dana jer tada imaš zaista nekog online, popričaš sa njime/njom k`o sa nekim preko MSN-a i nadaš se najboljem. Zvanje telefonom Orion je nauka na kvadrat i to gledaj da ti bude poslednja stvar. Kako zbog manje trošenja para, tako i zbog toga što nema šanse da budeš ispod 6-og u redu na slobodnog operatera. .)
na office, pa ce to stici tamo gde treba!U surfovanju i downloadu (TCP) taj CCQ do 80% je prihvatljiv... Ali neki UDP, RTP moze da ima potencijalno problema. Pazi, na Nano-u se vidi TX CCQ samo u jednom smeru(Transmit), dok se recimo na Mikrotik baznoj vide oba smera, tako da je verovatno u RX smeru ta vrednost katastrofa, tipa 15-20%. To mogu da vide iz Oriona.
Za za konkretan problem, previse je AP-ova i nista drugo. Pitaj provajdera da li bi to sve menjao za Omicron Wireless AP CE-8154 Ovaj model podrzava 500 000 korisnika na jednoj lokaciji sa 8 operatera !!! I kosta oko 4000e, sto mislim da im se isplati. Sta mislis kako je u Japanu, bilo :( operator
Operatore, mozes da mi das link od tog modela, ne mogu da nadjem nista na googletu? Interesuje me taj uredjaj sto podrzava pola mil. klijenata sa cenom od 4000e. Kupio bih jedno 10 komada min. Hvala
Ovaj Cisco ASR sa kojim se bakcem ima limit na 16 000 sesija (software) i kosta 40 000 $ :(
(.)(.) + $$$ = ( • )( • )
:: http://www.pingtest.net/result/52641376.pn :: :: Na VMA u BG sada. Imam malo cudo Dell od 13.3` :: :: :: Za za konkretan problem, previse je AP-ova i nista drugo :: Pitaj provajdera da li bi to sve menjao za Omicron Wireless AP CE-815 :: Ovaj model podrzava 500 000 korisnika na jednoj lokaciji sa 8 operatera !! :: I kosta oko 4000e, sto mislim da im se isplati :: Sta mislis kako je u Japanu, bilo : :: operator :: ::
@markopvict Nov je oko 40 000e ! Greska u kucanju. Poslao sam Jamamoto Toisitiju zahtjev za specifikacije i podesavanja na engleskom i po mogucnosti na srpskom, pa da upload-uje na server. To mi je drugar koji radi u Omicronu i koji mi je za zadnjih 10 godina poslao gomilu stvari iz Japana. Kaze da su napravili fabriku od temelja pa do krova za 37 dana. Kod nas bi to trajalo miniimum 5 godina. Nemaju predstavnistvo u Evropi poslije zemljotresa, a i svi serveri su nestali u zemljotresu zajedno sa 3 fabrike. Uskoro ce opet stati na noge.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.