Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Orion telenor 6mb radi kao 1.5 mb...
STRANA 2 OD 2
TheBear Re: Re: re 20.03.2012. 11:46 #407301

status: user
broj poruka: 6502
Imas kod SBB paket od 1500 din. 10/1 a za 2100 din. je 16/1.5, to sve uz ugovor, podigli su od prvog marta.

:: Pa, razlog je zato sto mi se svidja lokacija, zato sam je i izabrao. Sigurno ne zbog interneta
::
:: Da ne duzimo, totalno me zabole za Orion, rado bih presao na SBB, ali na mojoj lokaciji nemaju mogucnosti da uvedu internet, jer je vec zauzeta od strane Telekoma. A da 50% penzosa molim u mojoj zgradi da promenimo operatera, e za to bas zabole stojko
:: BTW, kad su to dizali brzinu? Koji paket koristis i koliko placas
:: Meni ostavise na 6 Mbit, povecali mi pocetkom prosle godine i od tada nista. Ne zalim se, za ove pare i ne moze bolje
:: ``They call me... Prophet``
:: :: hoces da kazes da si ti sa razlogom izabrao lokaciju na kojoj zivis?
:: :: haha, pa sreca je sto je orion dobar na toj lokaciji, zar ne? :
:: ::
:: :: procentualno, vise ljudi su rekli da su zadovoljni u vezi sbba nego onih koji se zale na pucanje
:: :: Kao i ti, ja nemam problema sa ovim provajderom. u februaru pred podizanje brzine je bilo dosta pucanja sto je razumljivo
:: :: _________________________________________________________
:: :: Velg Bort Livet
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun Re: Re: re 20.03.2012. 12:04 #407302

broj poruka: 1797

:: Pa, razlog je zato sto mi se svidja lokacija, zato sam je i izabrao. Sigurno ne zbog interneta

Haha, ocigledno nisi razumeo. procitaj par puta recenicu.

:: Da ne duzimo, totalno me zabole za Orion, rado bih presao na SBB, ali na mojoj lokaciji nemaju mogucnosti da uvedu internet, jer je vec zauzeta od strane Telekoma. A da 50% penzosa molim u mojoj zgradi da promenimo operatera, e za to bas zabole stojko
:: BTW, kad su to dizali brzinu? Koji paket koristis i koliko placas
:: Meni ostavise na 6 Mbit, povecali mi pocetkom prosle godine i od tada nista. Ne zalim se, za ove pare i ne moze bolje

I opet, procitaj sta sam napisao. Pricao sam o sbb-u i nadovezao se.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: Re: Re: Re: A šta fali Orionu 20.03.2012. 12:22 #407305

broj poruka: 1227
Cesto se ime formira kao slozenica preduzeca koja se ujedinjuju, ali ovde to bas i nije bilo moguce.. Drugo, orion je nosilac cdma licence, koja im omogucava razvijanje svoje infrastrukture i neki dalji potencijal, ovako oni su uglavnom preprodavali telekomove kanale... Ujedinili ljudi kapital, korisnike, stvorili sebi konkurentnost, zato su prosle godine ostvarili profit 22.5 miliona evra. A evo vidim i da ih finansiraju razni evropski fondovi, dosta je tu kesa uletelo.

:: ok kako god, ne znam njihov muljatorski dil da budem iskren, ali zasto bi menjali ime ako nisu delom kupljeni
:: Neobee.net, SezamPro i Media Works postaju Orion Teleko
:: Objavljeno 27 Apr 2010 u 9:25p
:: Kompanije Neobee.net, Sezampro i Media Works integrisane u novu kompaniju i u budućnosti na tržištu će nastupati pod imenom Orion Telekom
:: http://www.mobitech.rs/tag/orion-telekom
:: :: Telekom je delom Orion? Orion nije kupio Sezampro... Orion je nastao integracijom pomenuta tri provajdera, nesto slicno ortackom drustvu
:: :: :: pa infrastruktura je Telekom, a Telekom je delom Orion, SezamPRO vise ne postoji jer ga je kupio Orion, Telekom i Orion = infrastruktura, ali tacno zna samo onaj ko tamo radi
:: :: :: Ja sam bio na yubc-u koji je bio najsocijalniji provajder pa nikad mi nije nista bilo sa internetom, radio je fenomenalno, cak i bolje nego sada na Beotelu, sto je malo glupo ali eto.. tako da nista nije pokazatelj.. ja bih rado sada presao na SBB jer ga toliko svi hvale, ali necu da placam tv + internet, za sada
:: :: ::
:: :: :: :: Ja sam se učlanio još dok je bio Sezam i uvek mi je net radio kako treba, čak nasuprot ovome što sti ti rekao ja sam mnogo više ljudi čuo da se žali na Telekom, Telenor i na eu net
:: :: :: ::
:: :: :: :: Drugo, ne možeš da kriviš provajdera za nešto zašta nije odgovoran, nije provajder odgovoran što je loša infrastruktura pa se dešava da nekome non stop puca veza
:: :: :: :: Ko kaže da čovek ne može da leti
:: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=KwVDgTxr7f
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: A šta fali Orionu 20.03.2012. 12:52 #407309

broj poruka: 19092
aha, pa dobro, lepo je to za njih ali oni su konkurentnost samo SBB-u, ali i jedan i drugi imaju svoj neki fazon i sto se tice interneta i sto se tice TV-a, tj. tehnoloski ip-TV je bolji, a za internet vec ne znam, kolju se.. uglavnom SBB je mnogo povoljniji po meni.

:: Cesto se ime formira kao slozenica preduzeca koja se ujedinjuju, ali ovde to bas i nije bilo moguce.. Drugo, orion je nosilac cdma licence, koja im omogucava razvijanje svoje infrastrukture i neki dalji potencijal, ovako oni su uglavnom preprodavali telekomove kanale... Ujedinili ljudi kapital, korisnike, stvorili sebi konkurentnost, zato su prosle godine ostvarili profit 22.5 miliona evra. A evo vidim i da ih finansiraju razni evropski fondovi, dosta je tu kesa uletelo
:: :: ok kako god, ne znam njihov muljatorski dil da budem iskren, ali zasto bi menjali ime ako nisu delom kupljeni
:: :: Neobee.net, SezamPro i Media Works postaju Orion Teleko
:: :: Objavljeno 27 Apr 2010 u 9:25p
:: :: Kompanije Neobee.net, Sezampro i Media Works integrisane u novu kompaniju i u budućnosti na tržištu će nastupati pod imenom Orion Telekom
:: :: http://www.mobitech.rs/tag/orion-telekom
mixer93 Re: 20.03.2012. 12:58 #407310

broj poruka: 4187
+1 za SBB, steta sto nisu pokrili moje podrucje...

PCBerza u srcu!

executor Nemam zamerke trenutno 20.03.2012. 13:02 #407312

broj poruka: 203
Korisnik sam orion adsl godinu dana. Presao sam sa lelekom adsl-a jer nisu zainteresovani za postojece korisnike. Pre nove 2011 godine imali su promociju novim korisnicima za oko 1500 din 4mbit internet i + iptv godinu dana besplatno. Ocekivao sam da kad prodje promocija povecaju brzine i postojecim korisnicima sa 1mbit koji sam takodje placao 1500din bar na onih 4mbita makar bez iptv jer mi ne treba a oni olosi povecali na bednih 1.5mbita.

Pokupio sam opremu otiso do lelekoma raskinuo saradnju pokupio MIK kod i otiso kod tada jos sveze firme Orion i dobio max paket (do 16mbita normalno ne garantovanog protoka i u praxi nikad na pada ispod 13mbita ) za 2490din sto je samo 1000din vise a imam 10x brzi internet nego kod lelekoma.

Ja licno nikad nisam imao neke probleme (osim kracih prekida od 10 min posle ponoci par puta mesecno) a visim na netu preko 10h dnevno. Dok je racunar na netu nonstop..

Kvalitet usluge puno zavisi i od kvaliteta ostale infrastrukture mreze, udaljenosti od centrale i kvaliteta iste... itd... i posto orion koristi lelekomovu infrastrukturu onda mozda i nije problem kod oriona ...

u svakom slucaju misljenje je da je orion ok..

A zavrsno generalno misljenje o internetu u srbiji je jadno. Cena od 2490din za samo 13mbita je preskupa za nase standarde ..
Da ne pominjem cenu od 1500din za 1.5mbita jer to je stvarno sramota za ovako siromasnu drzavu da deru narod sa ovakvim cenama...

Evo za kraj i screena moje konekcije:

http://www.speedtest.net/result/1845086847.png

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
markopvict kako radi AJ PI TI VI? 20.03.2012. 15:01 #407342

broj poruka: 4515
kod Oriona...

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Erestun re 20.03.2012. 15:24 #407349

broj poruka: 1797
@egzekutor
ja ne vidim neke velike probleme u infrastrukturi, a svi dsl provajderi je koriste. yunet-ov adsl sam koristio jedno vreme, nikad problema. orion placa telekomu, a s obzirom da je telekom jedna od najozbiljnijih firmi kod nas, ne verujem da bi zavlacili orion kao mnogo manjeg igraca. dolazimo do cinjenice da je iskljucivo orion kriv zbog svojih ne kvalitetnih usluga.

Daum ... 20.03.2012. 16:16 #407368

broj poruka: 12806
Orion je jeftiniji od SBB-a. Za 2150 se dobija 18/1.5.

markopvict Re: ... 20.03.2012. 16:30 #407375

broj poruka: 4515
Ta cena se dobija na njihovom isturenom stepenu (postavljen DSLAM u zgradi). Posto se tu ne placa zakup porta Telekomu, ima smisla da se smanji cena. Inace cena porta za osnovni paket 1.5M kosta skoro 700din provajdera. ISP mora da ti obezbedi i opremu, podrsku i da placa saobracaj koji ide preko tog porta.
Generalno, sve je to ista patka, osim kod PISP-ova. Gde je losa parica - bice sex-a.

Sto se tice Oriona, mislim da je banda lose rastrosila 40M+ eura.
Realno je da ce dobiti patku kad krene FTTH po NBG.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

:: Orion je jeftiniji od SBB-a. Za 2150 se dobija 18/1.5
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
endrem ...... 20.03.2012. 17:49 #407395

broj poruka: 224
Koristim Orion Telekom 13 meseci,imam samo reci hvale za njih u svakom pogledu,prvi mesec sam imao malo sexa sa modemima,nakon par zamene zyxela na tplink,net maxadsl je radio savrseno uvek max brzina.Inace sam iz NS,naselje Grbavica.

http://www.speedtest.net/result/1845630716.png
alexi +1 za Orion. 20.03.2012. 22:10 #407433

broj poruka: 677
Njihov ADSL 6, bez greske. Svaki provajder ima korisnike kojima jednostavno nesto ne stima, to je normalno. Da Sezampro i drugari, sada Orion, ne valjaju - ne bi bili ogromni koliko jesu danas, tj ne bi imali toliki broj rezidencijalnih/biznis korisnika.

Inace drugar iz NL 120/120 optiku, 60HD kanala i fiksni telefon placa 37, a ima opciju i za sve to + 500/500. Infrastruktura braco, to je sve.

My sword can cut through armor and still cut a tomato.

petorvicn .. 20.03.2012. 23:36 #407452

broj poruka: 71
novi beograd block 19a placam 2000 din za 6mb .. zvao sam ih .. smanjice preplatu za sad..

endrem pretplata.... 21.03.2012. 15:08 #407574

broj poruka: 224
Kako mislis,smanjice pretplatu za sad?????????
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs