Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Optika za kućne korisnike, Targo Telekom (slike)
STRANA 2 OD 2
mighty Re: @mighty 14.08.2012. 16:52 #435946

status: user
broj poruka: 1670
Svaka čast na fer ponašanju, kad bi svi makar 100% skinutog vratili, bilo bi svima lepo.

Nažalost, Targo za sada nije na visini profesionalizma sa stalnim odlaganjem rokova i sl. Infrastruktura im ima sve uslove da budu odlični, a za realizaciju ćemo videti kad prorade.

I po meni je SBB trenutno najozbiljniji provajder, mada lično i na njih imam zamerki, ali da ne dužim.

:: Ja se trudim da svaki torent koji skinem upload-ujem bar 50-100%
:: Kada nesto vratim 100% onda ga izbrisem i prekinm upload. Nije bas korektno sa moje strane ali bar vratim ono sto sam skinuo. Ranije je upload na SBB-u bio katastrofa mali, pa se nisam ni trudio da radim upload torenta jer je to bilo smesno, sada sa 16/1.5 Mbs nije problem, ali dosta ljudi ima sporiji net
::
:: Ali kada bi Targo sproveo u mojoj zgradi prilkljucke mozda bih kod njih uzeo 10/5 pre nego 16/1.5 kod SBB-a, samo je pitanje kakvi ce oni da budu... tj koliko ozbiljni i profesionalni
:: Sa SBB-om imam stvarno ok iskustvo, D3 mi radi ok, net takodje... i svake godine povecajavaju brzinu
:: Tako mora i Targo da posluje, u tom slucaju SBB treba da dobije jednog ozbiljnog konkurenta, za sada su najozbiljniji ISP u Srbiji (moje licno misljenje)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 Targo Telekom 07.09.2012. 09:27 #439916

broj poruka: 1131
Po NBg-u ko salate ih ima :)

Trebalo bi uskoro da dobijem njihove usluge,ali oni koji su ih dobili imaju samo reci hvale. Ocekujem da kada ja to dobijem da cu napisati ovde moje utiske na forumu.

Bench imate dosta opisano vec velika diskusija traje pa pogledajte :) , a ja cu se javiti kada dobijem signal pa me pitajte sta ocete a ja cu se truditi da odgovorim :)

Pozz

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?278799-Targo-Telekom/page117&highlight=targo
philaemos @zerocool55 07.09.2012. 09:37 #439918

broj poruka: 2743
Ziv bio!
Aj napisi iskustva kada sve zavrsis, nadam se da ce biti pozitivna.

zerocool55 Pozz 08.09.2012. 17:15 #440103

Pozz,

Dobio sam signal i moji prvi utisci TV Odlicnog kvaliteta slika :)

Za internet sam se zaprepastio bukvalnno kao sto sam cuo brzina 12.6 up 6 mb/s

I sada sam bio nesto da obavim i vratim se da pogledam torrent sa kog skidam kako napreduje ono sto sam video oborilo me je s nogu brzina neverovatnih varira izmedju 2900 i 3250 kb/s

Mozete me pitati :)

markopvict @zero 08.09.2012. 19:46 #440132

broj poruka: 4515
za DL od 3MB/s moras da imas internet od 20+Mbit-a.
Sve je to verovatno u test fazi...

Super, ako si zadovoljan.!

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 Re: @zero 08.09.2012. 22:48 #440160

Na speedtestu mi je ovako :

http://www.speedtest.net/result/2167865961.png

Frankfurt

http://www.speedtest.net/result/2167855613.png

I slikao sam torrent :

http://www.dodaj.rs/f/1p/h0/4jeclW0A/za-forum.png

Inace sam podpisao ugovor na 10/5 tako ako testiraju neka nastave vozi Misko :)

:: za DL od 3MB/s moras da imas internet od 20+Mbit-a
:: Sve je to verovatno u test fazi...
:: Super, ako si zadovoljan.
:: :: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :
philaemos @zerocool55 09.09.2012. 15:46 #440238

broj poruka: 2743
Epa neka te lepo sluzi.
Posle toliko pisanja na Benchu i sumnje u Targo, vidim da su se pomerili sa mrtve tacke.
Samo da jos istraju i da postanu konkurent SBB-u, bice nam svima bolje.

Evo cisto da uporedis brzinu kod mene, test prema Frankfurtu:
http://www.speedtest.net/result/2168901340.png

Jedino sto kod SBB-a stede na upload-u, tu je Targo daleko bolji...
zerocool55 Pozz 11.09.2012. 19:47 #440691

Isao sam i da snimim njihov stand snimio sam tv i net net 80/40 :)

NET

http://www.youtube.com/watch?v=HeOOppF9HR4&feature=plcp

TV

http://www.youtube.com/watch?v=hqnB3T_G8g0&feature=plcp

mighty Re 28.06.2013. 17:37 #501750

Ta one korisnike koji nisu primetili, od jutros su povećane brzine za sve korisnike.

Najmanji paket umesto dosadašnjeg 10/5 (realno 12/6) je sada 24/12.

http://www.speedtest.net/result/2802926891.png

Cena je ostala ista - 1600 din mesečno, tj. 2400 sa kablovskom.

Inače, torrenti su i dalje duplirani u odnosu na ostali download:

http://www.dodaj.rs/f/T/8c/8yCzehE/1/maxdownload.png

Jedino je malo besmileno skidati više po ceo dan, uz dobre seedere može se skinuti i preko 400GB na dan, al se ne može isti materijal i pogledati za to vreme :)
Kunta Bruka koliko je brzo 28.06.2013. 18:30 #501755

broj poruka: 40
Ja sam pre mesec dana sa telekoma (adsl) presao kod njih za iste pare a razlika je stvarno drasticna. Cak sam dobio prvih nekoliko meseci gratis :-)

acayo Re: Re 28.06.2013. 22:10 #501777

broj poruka: 851
Kakav je upload na torrentima, nigde nisam video sliku gde je njega neko uposlio, ipak je on najvazniji kod privatnih trackera.

:: Ta one korisnike koji nisu primetili, od jutros su povećane brzine za sve korisnike
:: Najmanji paket umesto dosadašnjeg 10/5 (realno 12/6) je sada 24/12
:: http://www.speedtest.net/result/2802926891.pn
:: Cena je ostala ista - 1600 din mesečno, tj. 2400 sa kablovskom
:: Inače, torrenti su i dalje duplirani u odnosu na ostali download
:: http://www.dodaj.rs/f/T/8c/8yCzehE/1/maxdownload.pn
:: Jedino je malo besmileno skidati više po ceo dan, uz dobre seedere može se skinuti i preko 400GB na dan, al se ne može isti materijal i pogledati za to vreme :)
mighty Re: Re: Re 28.06.2013. 22:20 #501779

Obično uveče pustim gomilu download-a, budu gotovi do ujutru, mada obično proverim popodne kada se vratim s posla - tako da praktično nekih 8 sati je od mene čist upload.

Najviše što sam video u nekom trenutku da vuku od mene je nekih 1,5 MB/s, mada možda bude to i više, ne pratim previše.

Za sada koristim uglavnom hdts.ru i tu imam 30% više upload-a od download-a.

Lepo je što ne moram da gasim torrent ili bilo šta dok igram WoT recimo - nikad mi nije ping u WoT-u prešao 50ms, uglavnom je 25-40ms, sa sve torrentima koji rade.

:: Kakav je upload na torrentima, nigde nisam video sliku gde je njega neko uposlio, ipak je on najvazniji kod privatnih trackera
MaliAbner kerin Q... 29.06.2013. 11:55 #501808

broj poruka: 7779
Kakav je to operater koji nudi usluge u tri cetiri naselja u tri cetiri grada... u proseku dva naselja po jednom gradu, varosi ili sta vec...

Inace upadne ti neki operater u zgradu i on misli da je sve njegovo...

Sine kad se vratim u BGD ima da na prvoj skupstini stanara ima da trazim da svi daju saglasnost da se u zgradu ubaci jos sedam drugih provajdera... dosta bre vise sa tim zajebancijama... nema nikakve konkurencije hoces kabl moras kod SBB-a, hoces internet samo ADSL i SBB (pri cemu ovaj drugi radi za sve pare od prvog dana kad sam presoa kod njih a to je vec dobrih pet godina...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

nemanja21 Re: Re: Re: ... 29.06.2013. 12:10 #501811

broj poruka: 1227
Bolje nemoj, u mojoj zgradi me terete da sam uzeo silne pare na racun toga sto sam omogucio stanarima da imaju izbor optike, kablovkskog, adsla i bezicnog interneta/televizije. Sta vise reci..

markopvict Ko ima mogucnosti neka predje 29.06.2013. 15:18 #501835

broj poruka: 4515
posto su im mogucnosti vezane za pristupnu mrezu neogranicene... Jos da unaprede malo contetnt i definitivno su najbolja kombinacija.

Moja preporuka, iako radim za konkurentsku internet kompaniju :)

Sto se tice teritorije, treba tu mnogo para... A ko je lud da investira u Srbijiu, osim ako ne pere pare :)

@Nemanja21

Ima dosta takvih slucajeva, sto od strane Targa, sto od strane Vektora... Uglavnom, svi korisnici su profitirali... Ne bi dzabe Vektor davao za 2k dinara 20Mbita + digitalnu kablovsku, da ne moraju...

ixtro @mighty 29.06.2013. 15:40 #501837

broj poruka: 441
Spot on. Totalno si upravu sto se tice i optike i brzine meni isto mnogo vise znaci up nego down.
Samo da se pohvalim evo kako kod mene radi Targo za 1600 din mesecno!

http://www.dodaj.rs/f/41/Qv/1TNv4ygj/targo.png

Pozdrav svima.

i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP
ASUS Sabertooth P67
12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
MSI N650Ti-2GD5/OC BE SLi
2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0
CM Storm Sirus
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64

:: :: Ček, mi pričamo o novom operateru koji treba da svojom ponudom oduva postojećeg da bi se ja cimao i prelazio na njega, kapiram ljude koji su na adslu ali da menjam 26.5 Mbps za 15 Mbps bandwitcha mi nešto baš i ne pije vodu. A o početku rada u Aprilu i daleko nižim cenama da ne pričam.
:: Samo imaš dobar download, UL je nikakav, sa 2-3 korisnika kući u tom odnosu već postaje besmislen za bilo kakvo normalno funkcionisanje, tj. nećeš u potpunosti moći da ga iskoristiš, jedino ako nešto ne skidaš sa file hostera čiji je značaj dosta smanjen, ili uglavnom samo stream-uješ video
:: Meni je mnogo praktični link 10/5 nego na 20/1, makar za moje potrebe. Kome nije uvek ima drugi izbor
:: A za one kojima se više sviđa 20/1 i koristili bi takve linkove za torrent, razmislite malo kako torrent radi i šta je njegova svrha.
:: Da svi samo leech-uju i niko ne seed-uje, mislite da bi mogli nešto na netu da nađete? Koliko može neko da bude sebičan i da nema obzira prema drugima
:: Ovde ne pričam samo o Targu, već generalno o našim provajderima sa katastrofalnim DL/UL i mentalitetu prosečnog korisnika
luja-88 Re: 29.06.2013. 16:28 #501842

@MaliAbner
Kakav je to provajder? Pa... za mene je jebeno najbolji na svetu! Npr. prema postojecim korisnicima nisu imali apsolutno nikakvu obavezu da povecavaju brzinu pa su to ipak uradili (p2p saobracaj je cak i nakon toga dupliran). imao sam samo jedan prekid za ~5 meseci koriscenja, i to zato sto su neki sabani pokidali optiku dok su (naravno, neovlasceno) kopali ulicu - problem resen od ujutru do 14:30h popodne (kada sam zvao, receno mi je da ce biti reseno do 15h) i tog meseca mi je stigao oko 400 dindzi manji racun (bez da sam trazio umanjenje). TV slika odlicna. Za sada je jedini minus sto jos uvek nema ni jedan SportKlub.
Dakle, za sada su ispali krajnje korektni prema meni, kao i prema svima koje poznajem, a koji koriste njihove usluge.

@pojedinci
One price `pasce zgrada` i sl. su totalna glupost... Na stanarima je greska sto dozvoljavaju provajderima da samostalno prave `projekat` za te kanale i kablove u njihovoj zgradi. Jednostavno treba neko da kaze `kablovi mogu da idu samo tu i tu` i kraj price - eventualno se poslusa njihov predlog kako i zasto je mozda bolje da se uradi drugacije. U mojoj zgradi je pao slican dogovor i nema kanala na 10 mesta... Pre uvodjenja smo uslovili sve provajdere da koriste identicne kanale kao sto je prvi provajder koristio i da isti moraju da budu na rastojanju od 10cm(±2) jedni od drugih I TACKA - svi stanari i provajderi se slozili i sve lepo izgleda. Takodje smo se slozili i da u buducnosti u zgradu vise nece uci ni jedan bakarni kabl, vec samo optika.
Jasno je da ne moze svuda ovako posto su ljudi vecim delom neslozni (blago receno) pa samim tim provajderi rade onako kako im je jednostavnije i jeftinije, ne mareci za estetiku.
acayo Re: Re: Re: Re 29.06.2013. 18:33 #501851

broj poruka: 851
E hvala, to me je interesovalo. Uglavnom sve seedujem najmanje do 200% a to ume da bude prilicno zamorno sa 512 kbit/s up i fajlom od 6-7 GB :D

:: Obično uveče pustim gomilu download-a, budu gotovi do ujutru, mada obično proverim popodne kada se vratim s posla - tako da praktično nekih 8 sati je od mene čist upload
:: Najviše što sam video u nekom trenutku da vuku od mene je nekih 1,5 MB/s, mada možda bude to i više, ne pratim previše
:: Za sada koristim uglavnom hdts.ru i tu imam 30% više upload-a od download-a
:: Lepo je što ne moram da gasim torrent ili bilo šta dok igram WoT recimo - nikad mi nije ping u WoT-u prešao 50ms, uglavnom je 25-40ms, sa sve torrentima koji rade
:: :: Kakav je upload na torrentima, nigde nisam video sliku gde je njega neko uposlio, ipak je on najvazniji kod privatnih trackera
MaliAbner Re: Re: Re: Re: ... 30.06.2013. 16:23 #501944

broj poruka: 7779
Zabole me pajser, a kad me pitaju gde idem na odmor ima da im kazem posto me je taj i taj operater kablovske i interneta toliko i toliko platio idem na Cubu...

Neka ba puse svi koji su kocnicari napredka i konkurencije...

@luja-88
Za mene je i dalje nikakav...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Bolje nemoj, u mojoj zgradi me terete da sam uzeo silne pare na racun toga sto sam omogucio stanarima da imaju izbor optike, kablovkskog, adsla i bezicnog interneta/televizije. Sta vise reci.
mighty Re: Re: Re: Re: Re: ... 30.06.2013. 18:44 #501950

Pa niko te ne primorava da ga koristiš :)

Lepo kad se vratiš u Srbiju kreni da postavljaš svoju FTTH infrastrukturu, ali prvo pređi celi Srbiju, razvuci optiku i do najmanjeg zaseoka, pa tek onda kreni da nudiš komercijalnu uslugu.

Krenuli su pre manje od godinu dana sa komercijalnom uslugom i naravno da nisu previše toga pokrili. Tako su svi kod nas kretali (osim onih sa zaleđinom države koji su koristili monopolistički položaj pa se sad prave da imaju veliku pokrivenost - lako je igrati se s tuđim parama).

Budući da mi je u jednom stanu TT, u drugom SBB koji tako lepo veličaš i mogu da uporedim direktno, usluga SBB-a je dosta lošija od TT-a. Kod SBB-a se dešavaju prekidi, nema neta po pola dana ponekad, ako je čvorište opterećeno nema šanse da izvučeš brzinu koju si platio, dok dođeš do nekog u tehničkoj podršci ko ne ponavlja kao papagaj: `jeste probali da resetujete modem?` se načekaš.

Sem SBB-a i TS nemaš nešto puno provajdera sa svojim linkovima ka inostranstvu, većina se zasniva na preprodaji ADSL-a TS, tako da je usluga `kerinog Q` kako si ga ti nazvao daleko bolja od bilo kog drugog provajera.

E sad to što si se ti našao pogođenim što su zaboga zaobišli tvoje naselje/zgradu i nisu prvo kod tebe došli, nas koji smo na TT baš briga. Uživaj u SBB-u i plaćaj manje brzine više od nas i teši se kako si na `velikom` SBB-u :)

:: @luja-8
:: Za mene je i dalje nikakav..

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647777.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs