:: Maxthon Browser 3 - dakle nemoj da skines poslednju verziju nego bas ovu i nema da brines. Najbolji brauzer koji sam ikada koristio a na poslu imam slicnu masinu koja pravi slicne probleme .... :: ::
Pre nego sto se odlucis definitivno za kupovinu nove masine, dan pre kupovine uzmi i instaliraj Ubuntu ili neku drugu distribuciju linuksa, sta god.
Po tvojim zahtevima Ubuntu ce ti u potpunosti odgovarati, naravno ako ti zelis da koristis to. Ako instaliras novi ubuntu, i ne radi bolje i brze, kupi novu masinu. A radice bolje...
Imas ``podosta godina`` ali premalo iskustva. NIJE dobro, narocito
03.01.2013. 21:37
status: user broj poruka: 11021
na tako zastareloj masini (sa MALOM kolicinom RAM-a) instalisati vise od jednog (third party) brauzera.
1. deinstalisi FireFox-a i Operu (od ova dva brauzera, ne zna se koji je gori) 2. instalisi Chrome (za njega, Adobe pravi posebnu, tkz. ``pepper`` verziju flash plugin-a)
Redovno apdejtuj Java SE plugin.
Barem si jednu stvar uradio kako valja: otarasio si se NOD-a i presao na dobar av...
Uh, mnogo malo memorije, meni FF trenutno troši 768 MB sa 5 otvorenih tabova ali imam 16GB pa nema veze. U poslednje vreme Youtube traži mnogo više memorije i procesora, 2 core mu dodje nešto ko minimum, i Skype je postao nešto mnogo zahtevan. Ono što vreme pregazi, ni Bog otac ga nevrati. Od kako svi browseri upotrebljavaju Hardware acceleration svi su se nešto prešaltovali pa to pa stari hardware muku muči. Možeš da imaš koliko hoćeš brz internet hardware ne može da ga preradi.
Imao sam muke sa novim verzijama i Adobeovim flashom i to rešio: instalirao verziju 3.6.3 i isključio update. Sada otvorim po 30 tabova i ne koči. ps: poslušaj Dex-a i blokiraj flash.
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647777. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.