Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Problem sa ADSL-om pri korišćenju uploada.
STRANA 2 OD 2
millanche re 20.06.2013. 13:16 #500078

status: user
broj poruka: 312
I nije samo kada je torent, već kad god se aktivnije, intenzivnije koristi upload brzina. Npr. atačment na mejlu, slike na FB-u (naročito ako uploaduje nekoliko odjednom, onda odmah gasi), klip na YT, i sl. Ili gde se sigurno isključuje istog trenutka - kada preko Kupinda stavim upload npr. 5 fotki, Kupindo po defaultu uploaduje 3 po 3, on odmah zaglupavi i doviđenja. Ili kad radim manji upload, a neko se nakači na net, odmah prekida. Eto to su neke od siguacija.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd Re: re 20.06.2013. 13:28 #500080

broj poruka: 2158

Probaj prvo protokole da pogasis, ako to ne uspe, Skini comodo i kaspersky i moguce da oni prave jedan drugom problem, imas u service startovane servise od ta dva programa cak i ako ih ne koristis ili si sve pogasio oni ostanu aktivni.

Moj savet je da probas cist win bez ikakvih instaliranih zastitnih programa ( ako mozes i ne mrzi te ) pa onda polako 1 po 1 da instaliras i isprobavas dok ne naletis na problem.

::
:: re ICEsd: Modem je default podešavanjima, a ovo drugo nisam probao. Eto probaću i to. Programi koje instaliram za zaštitu (Comodo i Kaspersky) su isto na default podešavanjima, osim što Kaspersky-ju isključim sve osim AV-a. Pritom iz gore navedenog razloga nisam siguran koliko su oni problem. Razumem ja da je moguće da je nešto do mene, da je logički verovatnije, ali šta? Kada instaliraš različite sisteme po default podešavanjima, a problem ostaje, šta onda može da bude problem
Dexter013 @millanche 20.06.2013. 13:43 #500086

broj poruka: 17098
Ja imam ovaj http://goo.gl/eS8pU i sbb od 10mbi/1

3 kompa kablom nakacena, 2 kod mene u stanu i komsija,
+ kace se bezino laptopovi koji navrate i telefoni.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
millanche re 20.06.2013. 13:53 #500088

Probao iskljucivanje protokola + restart, nije uspelo. Doduse duže je trajalo nego inače. Evo scrshota iz modema:

http://i.imgur.com/VfNVt0R.jpg

U međuvremenu sam skinuo Ubuntu 13 Live, pa ću i njega ponovo da probam.

millanche re 20.06.2013. 13:54 #500089

A za podešavanja Dexter?

millanche re 20.06.2013. 13:55 #500091

VC1 je ADSL inače. PPP Uptime je down.

Dexter013 @millanche 20.06.2013. 14:01 #500095

Ja imam sbb i sve sto su mi rekli da je bitno je ip adresa podesana na dinamicku
a ne na staticku, ostalo nisam cackao, i radi.

A svejedno ti je, i ako oni ne znaju konkretno gde se sta nalazi na svakom ruteru kazece ti neke parametre koji su univerzalni i koje svaki ruter ima pa ih sam popunis.

millanche re 20.06.2013. 14:29 #500104

Evo i sa Ubuntu-a 13 Live, isto prekida:

http://i.imgur.com/2kvJuV2.jpg

Dexter013 @millanche 20.06.2013. 14:39 #500109

Ja ti kazem nema veze ni okruzenje ni vrsta konekcije ni OS,
ruter ne moze da podnese protok...

Pisko Re: re 20.06.2013. 14:44 #500113

broj poruka: 6671
Onda nisam čitao. Sorry. Nisam ni mislio na viruse, nego na neki od programa koji rutinski stavljaš svagde, podešavanje koje rutinski stavljaš svagde.... pa je si tu TI taj koji povezuješ.
Cvrc... a laptop radi, ali na bežično...

Budale računaju na sreću.

:: re pisko: Da si lepo pročitao do kraja šta sam pisao video bi da sam radio i low level formatiranje (sa 5 pass-a), radio sam skeniranje Kaspersky-jem i BitDefenderom u rescue modu i Malwarebyte scan, MBR scan, i posle toga sam isključio mogućnost virusa. Jedino još nisam flešovao BIOS da isključim i mogućnost BIOS virusa koji je redak
:: Dalje sam napisao da sam probao problem da rešim u Linux okruženju, a pod tim sam podrazumevao Ubuntu (tada zadnju verziju) i Zorin OS. Ubuntu sam probao Live CD i instalirao ga na hardu, a Zorin samo Live. Od ostalih Windows sistema probao sam XP, 7 i 8, bez ijednog instaliranog programa nakon instalacije
:: Ponašao se isto. I stvarno ne vidim kako sam ja tu problem, objasni
:: re ICEsd: Modem je default podešavanjima, a ovo drugo nisam probao. Eto probaću i to. Programi koje instaliram za zaštitu (Comodo i Kaspersky) su isto na default podešavanjima, osim što Kaspersky-ju isključim sve osim AV-a. Pritom iz gore navedenog razloga nisam siguran koliko su oni problem. Razumem ja da je moguće da je nešto do mene, da je logički verovatnije, ali šta? Kada instaliraš različite sisteme po default podešavanjima, a problem ostaje, šta onda može da bude problem
Pisko Re: @millanche 20.06.2013. 14:52 #500115

broj poruka: 6671
Razmisli malo, da je to slučaj kod svih, znalo bi se. Još nešto je osim rutera problem. Slažem se da telekomova huawei oprema ima problema i sam to imam i povremeno se dešava zagušenje koje rešim restartovanjem opreme. Uz to, komšiluk aktivno pokušava da probije wifi lozinke non-stop tako da i zbog toga (arp zagađenja) povremeno moram da restartujem modem i iptv-govno, da bi dobio čistu dns tabelu. Ima logike da je modem kilav, ali, on definitivno radi u većini slučajeva dobro i dovoljno... možda čovek ima i neku smetnju na liniji ili je predaleko od centrale i onda adsl modem `puca` tj. gubi vezu i to u upload strani. Jači i na prijem osetljiviji modem je jedno rešenje, čista i ispravna linija - drugi.

Budale računaju na sreću.

:: Ja ti kazem nema veze ni okruzenje ni vrsta konekcije ni OS
:: ruter ne moze da podnese protok..
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
millanche re 20.06.2013. 15:17 #500126

Evo šta sam novo otkrio u međuvremenu. Kada se dogodi problem, kada pukne PPP Uptime, onda kliknem na disconnect, pa connect, i istog trenutka proradi net bez restartovanja kompa. Vidi scrshot ispod:

http://i.imgur.com/NqNEbA3.jpg

Eto ublažio sam problem... Wow :D Uskoro kao treba da se urade centrale, i to jedna mi je baš blizu, tako da će to rešiti problem slabe linije. Sačekaću još neko vreme da vidim da li će to rešiti problem, ako ne kupiću drugi modem i valjda će to biti rešenje.

Koji modem preporučuješ ti pisko?

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647775.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs