Nema veze da li je civilizovaona zemlja ili ne ugovori su ugovori... Ja sam u Maleziji raskinuo ugovor posle tri godine i po ugovoru se pare od depozita u iznosu cca400 us$ cekaju TRI meseca po raskidu ugovora...
Pare jos uvek nisam dobio treba da se desi za par dana...
Iako su uredno naplatili sve sto sam napravio do datuma raskida ugovora i saldo sveli na NULU...
U Peruu je opet bila druga prica, ugovor za fiksni telefon je raskinut za dva dana sve prebijeno i isplacen depozit...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Pa ugovorom si vezan da plaćaš ono što koristiš. Možeš da raaskineš ugovor ali si u obavezi da im platiš preostali iznos za tih 6 meseci :: :: Nismo u civilizovanoj zemlji gde možeš da platiš neku siću. Jedino sam čuo da SBB ne pravi problem oko raskida ugovora pa traži neku smešnu cifru za svaki preostali mesec :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Nisu teroristi, takav je stav gotovo svih provajdera koliko sam upoznat. Ugovor je takav i takav, uslovi korišćenja takvi i takvi. Sam biraš.
Sve razumem, i odlazak u inostranstvo, selidbu, šta god - ali njih to ne zanima. Iz tog razloga se to naziva ugovorna obaveza, jezivo je ali je tako.
Vidim da su ti već predližili prenos vlasništva/selidbu, to Telekom ne može da ti ospori.
Pitao si takođe šta se dešava kada vlasnik ugovora premine - tu je neophodno da član uže porodice donese izvod iz knjige umrlih i na taj način se ugovor raskida bez ikakvih penala.
Takođe si pominjao da nisi zadovoljan uslugom i da ne radi kako treba sam paket, da li si prijavljivao probleme, reklamirao kod njih?
Ako nisi nemaš osnova za podnošenje zahteva i nalepiće ti penale, ako jesi, i to više puta a oni to nisu uspeli da reše - tada svakako možeš i ne smeju da ti obračunaju bilo šta. Budući da je ovo Srbija i da bi se eventualno desilo da ovaj poslednji deo zanemare možeš da se obratiš RATEL-u da oni intervenišu. Sve je to nepotrebno gubljenje vremena svakako.
Prenos i to je to, samo treba naći nekoga kome odgovara sam paket.
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
A da probas da iskoristis onaj clan gde ukoliko Telekom nije vise u mogucnosti da isporucuje usluge da ugovor prestaje. Tj. vec i sam imas problema na konekciju, predpostavljam da si se zalio na 0800100100, sad samo osteti kablove negde gde se ne moze utvrditi i javi da ti poprave. Ukoliko ne poprave to, ugovor prestaje po osnovu ne stabilne i ne uklonjive prepreke pruzanju usluga.
Zasto zaobilaziti ugovor kad mozes da ga iskoristis?
Pa oni su ti dali `tu patka cenu` box paketa, samo da bi potpisao taj ugovor, gde je njima sigurno da nećeš da bežiš kao si ti uradio :)
P.S. Probaj na foru da ti je neophodno 20Mbit-a + 2HD IPTV stb-a, što je tehnički neizvodljivo, ako ne mogu da isporuče, kao bežim :D, ne zadovoljava tvoje potrebe...
Nije meni problem da platim neku nadoknadu ali necu da dajem toliko novca ! Da placam punu cenu za nesto sto ne koristim ! Za sta im to placam ? Za patnju koju sam proziveo godinu dana i iskidane zivce ? Milion puta sam zvao i zalio se na lose usluge , na kraju sam odustao ! Sramota! I dalje imam losu internet konekciju koja se gubi i opada i seckanje IPTV ! @markopvict Imam ADSL od kako se pojavio ...
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Matora, nemoj da si sentimentalan... bole njih patka što si im veran bio :) Šarmiraj matoru šalterušu, da ti oda tajnu kako da raskineš ugovor bez `penala` :D
Ako su Telekonj teroristi, sta su ovi, što su podigli cene i ne daju da bežiš?(prilog)
Srdjane procitao sam.Uporedicu.Hvala na predlogu. U mom slucaju necu nista ni slagati kad vec imam problem .
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Au brate koja bagra.Pa motka je iz raja izasla .. Nema nasa zemlja je takva da se svelo da probkem resavas fizicki. Jedino jos to samo pali i to ne u svim situacijama jer naravno zakon ih stiti !
Vec sam zvao jednu prijateljicu.Rekla mi je da ce javiti kakve mogucnosti postoje mada i ovo sto je Srdjan rekao ide meni u korist posto i jesam u takvoj situaciji..
P.S.Ostavi mi br telefona na mail da se cujemo..
Koji si ostavio kao da nije u funkciji , izbacuje po samom pozivu..
:: Koji si ostavio kao da nije u funkciji , izbacuje po samom pozivu. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
... je obavezujući za obe strane i to se mora ispoštovati ili sledi tužba. Zakon je tu jasan. Naravno, možeš po ugovoru i odmah raskinuti ali zavisi kakav je ugovor odnosno da li si potpisao višemesečnu obavezu. Ne znam kako je kod telekoma ali ja imam SBB i nemam klauzulu za 2 godine ali zbog toga plaćam sve skuplje. Ko se obaveže ugovorom na 12,24,itd... meseci taj dobija i beneficije ali i problem koji ti imaš ako želi da odustane a, do tada je dobijao povlašćenu cenu, brzinu ili nešto treće
Zasto si se obavezivao na duze ako nisi bio siguran da ces ostati na toj adresi? Ugovor je ugovor, tu pomoci nema. Jedino ako je usluga toliko losa da je neprihvatljiva, nadji svedoke za to i idi s tim na sud. Naravno samo ako je stvarno tako.
ali ima sa pravom ,uvek ona ugovorna strana koja jednostrano prekine ugovor snosi posledice.Vidi da promenis paket.Objektivno gledajuci nemaju oni potrebe sporazumno (vansudski)sa tobom da se dogovore, onda su oni na gubitku.
To cudo ide preko telefonske parice? Ako ide pitaj/probaj ovo: Sta se desava u slucaju da se selish na drugu adresu i da treba da ti prenesu kompletnu uslugu. Ako moze onda im daj neku adresu na kojoj telefon nece doci 100 godina (moraju da te stave na listu) i tako kao stavish na pauzu to sve do daljneg. (tako sam ja nesto uradio pre 3 godine i dalje cekam da mi dovedu telefon na adresu kod ujaka koj nema mogucnost-infrastrukturu) Mozda ti pomogne, a mozda i ne u svakom slucaju ne daj se.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N650Ti-2GD5/OC BE SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
Ovo bi trebalo da znaci da je Srbija pravna drzava, jer su svi jednaki pred zakonom i niko ne moze da prekida sporazum tek tako. Ali zasto ja onda, dodjavola, imam utisak da su ta pravna drzava i njeno pravo uvek na strani jaceg?
:: ali ima sa pravom ,uvek ona ugovorna strana koja jednostrano prekine ugovor :: snosi posledice.Vidi da promenis paket.Objektivno gledajuci nemaju oni potreb :: sporazumno (vansudski)sa tobom da se dogovore, onda su oni na gubitku :: :: ::
Zato što u principu ovde i nemaš izbor pa su uslovi takvi kakvi jesu, nikakvi.
WOT Nick: Vaske
:: :: Ovo bi trebalo da znaci da je Srbija pravna drzava, jer su svi jednaki pred zakonom i niko ne moze da prekida sporazum tek tako. Ali zasto ja onda, dodjavola, imam utisak da su ta pravna drzava i njeno pravo uvek na strani jaceg :: :: :: ali ima sa pravom ,uvek ona ugovorna strana koja jednostrano prekine ugovor :: :: snosi posledice.Vidi da promenis paket.Objektivno gledajuci nemaju oni potreb :: :: sporazumno (vansudski)sa tobom da se dogovore, onda su oni na gubitku :: :: :: :: :: ::
Pise ti sve u clanovima ugovora ,ne znam sta je tu nejasno.To je nesto najprostije sto moze biti ,on kada je potpisao ima obligaciju prema tom ugovoru.Neka trazi jeftiniji paket. A ovo sto kaze predsednik ,ne daj boze u slucaju smrti ,namiri se iz ostavinske rasprave ili placa osiguranje ,zavisi kako je to Telekom regulisao,sa njima nisam srecom sklapao nikakve ugovore.
:: :: Ovo bi trebalo da znaci da je Srbija pravna drzava, jer su svi jednaki pred zakonom i niko ne moze da prekida sporazum tek tako. Ali zasto ja onda, dodjavola, imam utisak da su ta pravna drzava i njeno pravo uvek na strani jaceg :: :: :: ali ima sa pravom ,uvek ona ugovorna strana koja jednostrano prekine ugovor :: :: snosi posledice.Vidi da promenis paket.Objektivno gledajuci nemaju oni potreb :: :: sporazumno (vansudski)sa tobom da se dogovore, onda su oni na gubitku :: :: :: :: :: ::
Vidim, kolega, da me za razliku od kolege Vaskeva, niste najbolje razumeli. Trebalo bi da pojedina pitanja razmatrate u sirem smislu, u ovom slucaju s osvrtom na preneseno znacenje, i za nijansu analiticnije. Takodje, ne secam se poslednjih izbora na kojima sam ucestvovao.
:: Pise ti sve u clanovima ugovora ,ne znam sta je tu nejasno.To je nesto najprostije sto :: moze biti ,on kada je potpisao ima obligaciju prema tom ugovoru.Neka trazi jeftiniji paket :: A ovo sto kaze predsednik ,ne daj boze u slucaju smrti ,namiri se iz ostavinske rasprave ili placa osiguranje ,zavisi kako je to Telekom regulisao,sa njima nisam srecom sklapao nikakve ugovore ::
Razumem da je situacija neprijatna i da je uteha govoriti kako je preko sve med i mleko ali read the fine print. To se preko radi takodje pa kada nisi zadovoljan uslovima kazes hvala dovidjenja i gotovo. Druga stvar je sto ti nisi zadovoljan ugovorom koji si svojevoljno potpisao.
Bilo bi super kada bi uspeo da to resis bez tih penala
24.09.2013. 00:23
status: user broj poruka: 911
Moj ti je savet da kreneš intenzivno da ih zoveš i reklamiraš probleme koje imaš i posle nedelju dana ako se problemi nastave insistiraj na raskidu ugovora jer ti se problem nikako ne rešava. To ti je definitivno jeftinije rešenje od penala a nemaš šta da izgubiš
Sta `oces, jesi potpisao ugovor koji su ti dali pre izvesnog vremena, jesi! Nema tu sta, procitas lepo ugovor, vidis da pise lepo na toliko i toliko meseci, kraj price. Cim potpises dokument znaci da si saglasan sa svime navedenim u istom, kraj price, tako se funkcionise i to je to.
Cuj sta hocu ? Pa nisam se ja predomislio vec sam u nezgodnoj situaciji. Jednostavno nije normalno da ne mozes da raskines ugovor pre isteka ! Em su im usluge postale lose em bukvalno vrse presiju da moram da placam preostalo vreme , cak nedaju ni da se razmontira box paket . Ja ovde vidim samo bezobrazluk a ne moju krivicu. Jesam potpisao ugovor ali nisam potpisao da budem deo robovlasnickog sistema. Ovo je bukvalno izrabljivanje.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647773. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.