Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
telekom box
STRANA 2 OD 2
gatekeeper @dzejar 21.04.2014. 09:50 #550567

status: user
broj poruka: 514

Windows reserves 20% of your bandwidth for QoS traffic, for example Windows update, streaming videos or audio, Voip applications, etc.. You have an option to disable this reserved bandwidth to get access to 100% of your bandwidth. However, please take note that the 20% reserved bandwidth is only used when QoS applications need it. You always have access to 100% of your bandwidth when these QoS applications are not in use so only disable the 20% reserved bandwidth when it doesn`t harm your experience with these applications.

Warning: Disabling the reserved bandwidth might cause problems with applications that use this bandwidth, for example Windows update, VOIP or streaming video applications.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re: 21.04.2014. 14:31 #550572

broj poruka: 2158

@dzejar Odlican tekst sad si im i objasnio kako i zasto je 64 bitni sistem bolji i brzi od 32 bitnog na 64 bitnom procesoru.

@gatekeeper Da tako je ako ti radi multitasking, skidas torrent i pricas na skype.Onda ce 20% od torrenta da ti uzme sistem i dodeli skype, da bi odrzao stabilnu vezu.Medjutim u stvarnom radu nikad nisu startovana 2 programa koji koriste net i voip ( mozda browser i skype, ali to je toliko neprimetno danas na ovim brzinama neta, mozda osetis veoma mali lag kad otvaras stranu i pricas sa nekim ).

Citat je lep al je tehnika od tad mnoooogo napredovala i vise nema potrebe za rezervisanjem protoka.
gman ... 22.04.2014. 01:20 #550605

broj poruka: 1111
dzejar, count, pisko, sve ste u pravu
Imam utisak da sam ubo u osinjak
@dzejar, u pravu si da su 32bita 3 bajta, ali jedan piksel koristi 3, 4 bajta, dok znakovi 8 (7+1)
I da sve je pitanje samo brojevnog sistema, tj., koja je osnova

Uglavnom, to mi je sto mi je, vidi da ne vredi da bunim

ulsi

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs