Od 1.8. sam se preselio na Kanarevo brdo i potreban mi je savet oko interneta u ovom kraju Beograda. Trenutno se kačim preko modema na 33,6 kbps pošto imam PCM (doduše nekad ubode 42 kbps), užas! ADSL nije moguć zbog PCM-a, a jedini kablovski operater u zgradi je buđavi PTT i njih bi zaobišao pošto flat internet 256/128 kbps naplaćuju 1200 din/mesečno, PLJAČKA. Razmišljao sam o Wireless-u (Lokacija: kanarevo brdo, Vukasovićeva, preko puta Maksija, kod banke Intesa, imam visinu, 5.sprat. ali preko USB wireless adaptera ne hvatam ni jedan signal), a pre neki dan sam video i promociju Telenora o internetu preko mobilne mreže po ceni od oko 1500 din/mesečno za brzinu do 3,6 Mbps i protok do 5 GB. Kakva su vaša iskustva, koji vid konekcije mi preporučujete? Neki drugi predlog?
Re: Pomoć: Internet na Kanarevom brdu, Miljakovcu?
06.08.2009. 11:19
status: user broj poruka: 7779
PCM na Kanarcu, tesko mi je da poverujem, ali ...
Doduse na Miljakovcu su sve dvojnicke linije razdvojene i digitalizovane tako da zbog toga cisto sumnjam. Ja imam Verat.net adsl i radi lepo.
Na Kanarevom brdu imas bezicnu komunu pa se malo raspitaj postoje odavno a da li i dalje radi nisam vise u toku.
Sta kazes 5Gb za 1500 dinara (uz mogucnost koriscenja gde god bio). Ajde sad pogledaj koliko ces da proturis korz KDS (doduse samo u stanu) za 1200 dinara mesecno, izgleda da tebi matematika nije jaca strana, ali mobilno je mobilno.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Od 1.8. sam se preselio na Kanarevo brdo i potreban mi je savet oko interneta u ovom kraju Beograda. Trenutno se kačim preko modema na 33,6 kbps pošto imam PCM (doduše nekad ubode 42 kbps), užas :: ADSL nije moguć zbog PCM-a, a jedini kablovski operater u zgradi je buđavi PTT i njih bi zaobišao pošto flat internet 256/128 kbps naplaćuju 1200 din/mesečno, PLJAČKA :: Razmišljao sam o Wireless-u (Lokacija: kanarevo brdo, Vukasovićeva, preko puta Maksija, kod banke Intesa, imam visinu, 5.sprat. ali preko USB wireless adaptera ne hvatam ni jedan signal), a pre neki dan sam video i promociju Telenora o internetu preko mobilne mreže po ceni od oko 1500 din/mesečno za brzinu do 3,6 Mbps i protok do 5 GB :: Kakva su vaša iskustva, koji vid konekcije mi preporučujete? Neki drugi predlog :: :: Hvala
Re: Re: Pomoć: Internet na Kanarevom brdu, Miljakovcu?
06.08.2009. 11:52
status: user broj poruka: 41
:: PCM na Kanarcu, tesko mi je da poverujem, ali ..
PCM provereno, nema tehničkih mogućnosti za ADSL
:: Sta kazes 5Gb za 1500 dinara (uz mogucnost koriscenja gde god bio) :: Ajde sad pogledaj koliko ces da proturis korz KDS (doduse samo u stanu) za 1200 dinara mesecno, izgleda da tebi matematika nije jaca strana, ali mobilno je mobilno
Uklopio bi se u kvotu od 5GB, bitna mi je brzina, odavno sam prestao da skidam stvari koje mi ne trerebaju u datom trenutku, kad mi nešto zatreba potražim i skinem. Za filmove i serije bi se snašao, samo nisam siguran kako taj mobilni net funkcioniše.
Cena je 1800din 1024/256 sto mislim da ti je dovoljno sto se brzine tice za sada Od septembra 1536/384 za iste pare. dakle za 1800din ADSl ti je oko 2100din za 248/192 kod gotovo svih provajdera. naravno govorim o FLAT paketima Da i ADSl nema punu brzinu downloada. Manja je za nekih 30tak % Jbg nemas neki izbor. Po meni cena za ovaj paket kod PTT-a bi trebala da bude 1400. Ja sam hteo da predjem na ADSL pa sam se predmislio ni to nije nesto mnogo jeftinije kada se podvuce crta. SBB ima dobar i jeftin net ali sranje je kada treba da se plati racun moras da stojis u redu kao debil tako sam cuo mozda su ovo ispravili-ne znam mozda gresim. Za taj mobilni internet ce tek da te oderu. to nemoj da uzimas.
Ne znam proceni sam ja taj mobilni net ne bi uzeo ni u bunilu. KOd nas ti je sve preskupo pomiri se sa tim, verovatno ce to biti tako uvek. Jbg zemlja cuda sta da ti katem.
Hteo sam dqa zaobiđem taj lopovski PTT, ali izgleda da nemam puno izbora. Mada me i dalje kopka kako funkcioniše net preko mobilne mreže, pošto nemam kablovsku, morao bi da uvodim kablovsku i još plaćam pretplatu za nju, a uopšte ne gledam TV.
Ja sam video kako radi taj internet preko mts-a i mogu ti reci da je ocaj. I to je blago receno. Paket od 1gb je 900 dinara, a brzine navodno do 3.6 mb/s. Namerno kazem `navodno` jer radi ocajno, mozda negde gde su neke bolje centrale i bolji signali radi bolje. Zaobisao bih takav internet u sirokom luku.
PA dobro ti uzmi daj mobilni net pa ces tek videti onda sta znaci pljacka. Paket od 1024/256 preko kdsa-a kosta 1800din televizija se posbno placa oko 400 din. I mogu ti reci lepo radi download 125kb/s-130kb/s i nisam imaoproblema sa brzinom. KDS ima vece cene u odnosu na konkurenciju jbg sta da radis ako hoces net moras da zazmuris. A taj mobilni net je uzas, razocaraces se samo a platices debelo. 3.6mb/s to pise ali tesko da lici na to. Pa tu su smetnje, nekad imas net nekad nemas, ma svakakva sranja. Ima ga moj jedan prijatelj i mislim a hje covek odlepio.KDS-PTT te ne vezuje ugovorom to znaci da ako ti se ne svidja mozes da ga rasoines kada god zelis. Vidi sta ti se isplati. Kao sto rekoh 2048/192 ADSL j gotovo kod ssvih provaidera oko 2100din a KAB preko KDAS je 1800din koji ce u septembru biti 1536/348 , danas sam zvao da pitam posto sam dobio ADSL pa se dvoumim sta da radim svakako ne mogu placati dva neta-a. Cas odustanem cas ne itd itd. Sutra cu definitivno da odlicim.
Ima li nekih novih promena .... Obzirom da se neshto zadnjih dana na veliko reklamira ovaj http://www.telenor.rs/?section=private&page=5928 pa kakva su iskustva ? da li je neko probao ova tri dana besplatno ???
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647740. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.