Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Wireless internet u BG-u
STRANA 1 OD 1
JE3A Wireless internet u BG-u 28.10.2009. 19:30 T21358

status: user
broj poruka: 913
Pozdrav svim forumashima.

Imam problem, pa reko bolje da pitam ovde (gde sam uvek dobio odlicne informacije) nego da pitam okolo ljude koji nisu kompetentni.
Elem, o cemu se radi.
Drugar mi zivi na Cukarickoj padini (u BG-u) i `oce covek da uvede net.
Od opreme ima laptop (ima wifi ali mu je jako slab signal i cesto ga gubi).
Kakva je pokrivenost sto se tice wireless-a i sta bi mu sve trebalo od opreme? Koliko ce sve to da kosta?
Kontam da mu treba antena,kabl,kartica...
Nisam bas najbolji sto se tice wireless-a jer nisam radio to ali bih znao da uradim po uputstvu.
Hvala unapred.

P.S. Ne pitajte me ni za ADSL, ni za kablovski net-to je iskljuceno kao opcija.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox ufff... 28.10.2009. 19:35 #152992

broj poruka: 1408
Cukaricka padina je prilicno lose pokrivena...
Slabo sta ima. Bolje nek razmisli o stvarima o kojima se ne pita. 3G kod telekoma na padini isto tako nije sjajan - slab je signal ali ipak radi. Telenor sam imao OK kad sam ga isprobavao.
NMY Re: 28.10.2009. 19:45 #152999

broj poruka: 1509
Mozda ne bi bilo lose da od nekoga posudi WiFi USB od recimo 200mW snage, on bi trebao mnogo bolje hvatati signal od integrisane antene u LPTP-u...

Namjerno sam rekao da proba, a ne da kupi, da ne bi bilo kasnije da sam covjeku pogresno preporucio, a ne mogu preko foruma da procijenim koliko mu je jak signal...

Drugo resenje je postavljanje antene na krov(balkon, gdje moze da usmjeri prema anteni provajdera), i tako bi mnogo vise vjerovatno imao dobar signal, ali mu treba antena, kabal i ruter, i konekcija bi isla od rutera do LPTP-a preko UTP kabla a ne bezicno...

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

JE3A re.. 28.10.2009. 20:19 #153010

@ufff...
Znam da je Cukaricka padina lose pokrivena sto se tice wirelessa, a na ostalo ne moze da racuna.
Ne znam koliko bi dobar bio net preko Telenora, a opet ce ga placati kao i ja sto placam flat preko SBB-a. Kontam da je 5GB sasvim OK posto nece skidati filmove, mozda po koju pesmu ali ce mu uglavnom trebati za faks (pretrazivanje preko interneta i sl.).
E sad,ispod njega ima kafitj koji ima wireless, pa mozda da vidi sa njima??

@NMY
Ne znam od koga da pozajmim WiFi USB (ja sam mu jedini spas, posto se od njegovog drustva samo ja bavim racunarima ali stvarno se nisam bavio wireless-om nikada).
Kontam sta hoces da kazes, da se covek ne bi zeznuo.
I ja sam kontao da stavi antenu na balkon (na krov ne moze iz nekih drugih razloga).
Ne znam koliko bi ga kostao antena, kabl i ruter (ne znam ni koji ruter).
Znaci morali bi da busimo vrata balkona zbog kabla (da moze da prodje).

Pozdrav

P.S. Neka se jos neko javi ako ima dobru ideju. Samo da valja i da je sto jeftinije. HVALA!
JE3A anyone?? 29.10.2009. 02:01 #153087

Je l` ima jos neko da mi da neki savet ili resenje?
Anyone???

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647739.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs