Interesuju me kakva su vasa iskustva sa Eunet ADSL, posto razmisljam da sa Sezama predjem kod njih .
Razlozi: 1) Imaju IPTV u ponudi 2) Imaju 2Speed paket (2x manja danom, ali 4x veca uvece i vikendom, sto sam odavno prizeljkivao) 3) Vrlo problematican sezamov modem, kome u 30% slucajeva treba bar nekoliko pokusanja da se konektuje. i pride bar 2-3 put nedeljno mi BSOD-uje sistem, i kada pogledam poruku, vidim da je uzrok drajver za ADLS modem. Mozda je to moj primerak, ali brate ionako izgleda krajnje jeftino...
-On sto me najvise zanima kod Euneta, je da li imaju praksu slanja onih mailova upozorenja da skidate nesto preko torrent-a a sto im se ne svidja, kao sto neki provajderi imaju obicaj. Ne skidam nesto previse, ali skidam, i kod Sezama mi se svidjalo to sto za ovih 9 meseci, ama bas nikada nisam dobio nikakav prigovor na to. Kakva je situacija kod Euneta po tom pitanju?
-Ima li jos nesto sto bih trebao znati u vezi Euneta a sto mi se mozda ne bi svidelo? :)
Nemoj kod euneta, imaju veliku agregaciju! Najbolje radi PTT, Telekom i beotelnet, oni ne prave dodatnu agregaciju za razliku od vecine drugih providera! U samoj posti na centralama se pravi agregacija 1/8 i to ne mozes izbeci, ali kad ti jos provider nakalemi svoju dobijes 1/35 ili 1/40.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Sto se tice Eunet-a sve pohvale za njih kao provajdera, moram da kazem da su mi posle telekoma sledeci oni kod nas sasvim korektni i kao saradnja i kao provajder, i imaju velik broj korisnika. Bio sam od samog pocetka kod telekoma pa sam presao kod Euneta sa paketom od 6 Mb/s pa sam se vratio na telekom kada je bila ona akcija za 1 dinar jer mi je trebao i jaci paket (jer ipak je tu Eunet solidno skuplji od telekoma). Malu prednost u svemu dajem Telekomu kada je rec o mojoj centrali.
Ja sam kod njih od 90neke. ADSL imam od samog starta. Kakvi su, zavisi od centrale do centrale, najbolje da se raspitas u komsiluku. na 1024 paketu brzina downloada je oko 100kb/s. Da li imaj praksu da salju mailove. Ja sam dobio 1 mail upozorenja od njih, sa tacno navedenim softverom koji sakidam i koji je nelegalaan, to je bilo samo jedanput, neki uskostrucan softver. bilo je to pre 2 godine.Imam problem predvece da se nakacim na net, ponekad treba i 20 minuta. Modem koji imam je prilicno star, izbacuje plavi ekran ponekad zbog njega. Ne znam da li praktikuju da daju bezicni modem
Ono sto je meni najbinije je 24/7 tehnicka podrska. Veza je manje vise ista kao i kod svih boljih provajdera....Tu su u pitanju nijanse koje vise zavise od tvoje centrale nego od samog provajdera. Obavestavaju o skidanju ilegalnih fajlova,ali sam jednom pricao sa njima koliko je to ozbiljno i receno mi je da je njima obaveza da obaveste korisnike o tako necemu i da se tu zavrsavaju sve njihove obaveze i da za takve stvari imam programe koji mogu da mi `maskiraju` IP adresu...Naravno oni ne mogu da ti kazu koji je to program...Peer Guardian ti zavrsava taj problem...Instalirao ga i skinuo isti fajl za koji sam dobio upozorenje i nisam ponovo opomenut...Radi.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647738. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.