http://oriontelekom.rs/fiksna-telefonija.htm Jel gledao neko cenovnik i ponude ovog operatera? Koliko vidim samo `Razvijeni regionalni centri Orion telekoma se nalaze u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.` Jedino shto mi se svidja je Internet paket za poneti (750kb/s za 1500). Kome ce sada pasti na pamet da placa prikljuchak 7-8000 da bi dobio bezichni telefon, a internet nije brz ali je dovoljan za surf u RING paketu. 7-8000 nije mnogo za prikljuchak ali samo za one kome treba novi. Jasno je da nece nuditi samo internet sa nekim ruterom, vec zele da osvoje fiksnu telefoniju preko interneta. Moze li se nekako usb modem nakachiti na ruter a da ne ide iz mrezne karte rachunara koji bi morao da radi kao `server`?
IP telefon je Siemens i trebalo bi da podrzava i pored SIP protokola i obican tel. Ruter na slici je Linksys 200+ evra... Verovatno se dobije samo na brosuri :) Kako radi? Sve ide preko interneta. Dakle, treba neki ruter sa antenom koji podrzava CDMA. Posle toga se na taj ruter poveze IP telefon(VoIP) , kako bi izasao na net.
@ Jebivetar Odgovor je da ces u osnovnom paketu dobiti izlaz na net, tako sto ces se prikljuciti na ruter.
Ovo sve pricam na osnovu slika i iskustva iz struke. :) Bilo bi dobro ako neko koristi novog provajdera da nam prenese iskustva. Ja za sada samo koristim CDMA, internet za poneti...
^ Telefon (bakarna parica) nije stigao samo po nekim vukojebinama. A do sada su se ljudi po takvim mestima vec navikli na mobilne, tako da ce tesko da investiraju dodatnih 100 evra za fikni prikljucak. Bice im to maleno trziste.
Pa šta ste mislili da će biti kao na zapadu? Šišaće nas oni (MTS, Telenor, VIP, Telekom, Orion...) još godinama sve dok je država ovakva kakva je. Ej, dali tamo nekim levacima, Sezampro + NeobiNet + Media works = Orion, licencu za bežičnu fiksnu telefoniju i kao imaju 70000 korisnika i ponudiće nešto novo a ovamo kita, i to crnačka! Lopovi i prevaranti! Pozdrav!
A na sajtu su jasno naveli 750 kb/s ,to su kiloBAJTI ,da je pisalo kbps ,bilo bi 750 kiloBITA ...E sad ,ako su mislili na 750 kilobita ,onda je greska njihova ,ne moja ...Mada opet svejedno ,za onog ko nema nista ,i ovo ce da mu bude super ...Samo da kazem da su moji uzeli jos odavno taj cdma telefon ,ali preko telekonja i tad je bilo 12 000 prikljucak ili kako se to kaze za ove telefone i nije lose ,kao klasican tel samo skuplje jbg
Pozdrav svima!Ne ukljucujem se u neke rasprave sto se vidi i po broju postova jer ne zelim da se prepirem sa nekim ali u vezi ove teme mogu reci da mnogi grese. Ako je iko kod nas monopolista to je sto bi neki rekli lelekom.Nama kao korisnicima je dobro doslo sto smo dobili drugog operatera fiksne a bice uskoro i treci. Sticajem okolnosti koristim kod Media Worksa wimax 1Mb/s i radi ludacki,tehnicka podrska im je super!Download ide cak i do 800-900kB/s!!!!!!Cesce je oko 500-600kB/s. Sve pohvale. Sa ovim vidom interrneta oni ce da ponude kucnim korisnicima po povoljnim cenama internet koji ce biti bolji od ADSL-a za iste pare.Jos je sve u fazi testiranja i razvoja,ali cim budem imao prilike da isprobam javljam utiske.POZDRAV.
Sticajem okolnosti koristim kod Media Worksa wimax 1Mb/s i radi ludacki,tehnicka podrska im je super!Download ide cak i do 800-900kB/s!!!!!!Cesce je oko 500-600kB/s.
Znam kako ali kada skidam neke serije preko torenta skida oko 500kB/s tj.za oko 15 minuta 350MB,muziku mi je skidao od 350 pa navise ukljucujuci i tih 800-900. Filmove u zavisnosti od torenta od 100 do 600.Kako?I sam se pitam,samo znam da je taj paket kako mi je rekao jedan od radnika 1mb/1mb sta god to znacilo i cena mu je 105e bez poreza!Ne razumem se toliko u to da bih ti nesto blize i bolje objasnio. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647738. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.