Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
sta mu je sad :(
STRANA 1 OD 1
boriskov sta mu je sad :( 14.07.2010. 12:16 T28138

status: user
broj poruka: 364
Kod mene stalno neki problemi... ovako stoje stvari. Imao sam sezampro adsl i konekcija je kad-kad pucala, nisam dugo cekao i presao sam na Telekom i isti dan kad sam dobio internet uzeo sam i drugi komp. Sad su 2 spojena na 1 adsl 1mbps i sto je najgore, konekcija mi puca bar 15 puta dnevno nekad je i mnogo vise. Da bi se opet konektovao moram da restartujem modem. Disconnect nije zbog preopterecenosti protoka jer se isto desava cak i kad nista ne radim na internetu. Jel ima neko ideju zasto se ovo desava?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 14.07.2010. 13:07 #230513

broj poruka: 1532
Ако премешташ рачунар по соби са укљученим каблом у мрежну картицу, врло често се улаз на мрежној оштети, тј. једна од `жичица` које належу на конектор се прекине или `истегне`. То провериш тако што било који (проверено исправан) лаптоп повежеш на мрежни кабл и видиш да ли се исто дешава.

Ако није до самог рачунара, често не ваља модем који се добије од СББ. Наиме, када мењаш адресу становања, не можеш само пренети екстерни модем и повезати га у новом стану, већ га мораш раздужити, па када се преселиш, они ти дају други који је неко у међувремену раздужио, док је твој отишао код трећег човека. Сада си ти тај трећи човек.

Шта тачно није у реду са екстерним модемом, ниси дужан да утврдиш већ само да позовеш момке из СББ (у НС на број 4899 899, чини ми се) и договориш се када и како обавити замену.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

boriskov Re:BataCele 14.07.2010. 13:18 #230516

Nisam pomerao komp sa uklj kablom, nisam ga uopste pomerao jos sam uzeo novi kabal i ne vredi
Sorry nisam upucen, ali kakve veze ima SBB sa MTS?
BataCele Извини 14.07.2010. 13:40 #230524

broj poruka: 1532
Описивао сам лична искуства, а нисам повукао паралелу са твојим проблемом. Важи исто: повежи други рачунар (најлакше је са лаптопом) и види да ли веза и даље пуца. Ако је све у реду, грешка је у десктоп рачунару. Ако се проблем понавља, не ваља екстерни модем. У том случају зовеш одговарајући `кол центар`.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

boriskov Re:BataCele 14.07.2010. 13:46 #230526

Ne znam koliko je moguce da imam istu gresku na oba racunara, by the way nisu povezani mreznom nego oba na 1 ruter
vladarko Re: Re:BataCele 14.07.2010. 13:52 #230529

broj poruka: 4228
Oba računara, svaki svojim kablom na Telekom ADSL ruter?

Pozdrav!

Vlada

:: Ne znam koliko je moguce da imam istu gresku na oba racunara, by the way nisu povezani mreznom nego oba na 1 ruter
Morow Telekonj 14.07.2010. 13:55 #230534

broj poruka: 1038
je zadnjih par dana imao nekih problema, nisi jedini kome je pucao net, mnogi su se zalili.

boriskov ... 14.07.2010. 14:01 #230536

Re:vladarko
jeste
Re:Morow
ovo nije zadnjih par dana :(
vladaxxx Re: 14.07.2010. 14:26 #230540

broj poruka: 25

posto ti se desava(lo) sa oba provajdera najlogicnije je da je problem u telefonskoj liniji ( parici). da li si spojio sve po uputstvu? tj. da li si spliterom odvojio kucne telefone od ADSL-a? ako je to OK i ako mozes bez telefona neko vreme, probaj direktno da povezes ADSL bez telefona, pa javi kako se ponasa.

boriskov Re:vladaxxx 14.07.2010. 14:34 #230542

sve sam ok spojio, iz uticnice u spliter, 1. iz splitera u telefon a 2. u ADSL... cak i ja ne mogu to da pogresim xD
Pre par meseci dok sam bio na sezampro-u radilo je lepo, kad si poceli problemi sa DC-om presao sam na telekom i sad nije nista bolje :(
IceCream re 14.07.2010. 17:47 #230600

broj poruka: 791
to je ok ako imas jedan telefon a ako imas kojim slucajom jos koji aparat a da nije iza splitera to je vec problem tada dolazi do prekida kada pocnu da se koriste

bobanf i meni.. 14.07.2010. 20:09 #230646

broj poruka: 49

je bilo tako sa telekomom.
Problem sam resio zamenom uticnica /bile su stare tropolne/, zatim spliteri na oba stekera za telefon u kuci i trece operater mi je izdiktirao setovanja za internet kao nekada kada su se ukucavali brojevi za dial-up modem. Sada sve lepo pegla...
boriskov Re:bobanf 14.07.2010. 20:17 #230650

mozes li mi objasniti to oko uticnice :(
bobanf ... 15.07.2010. 20:55 #230890

broj poruka: 49
Stare tropolne uticnice treba zameniti onima koje imaju najbolje samo jednu rupu za zabicu koja se nalazi na telefonskom kablu. Znaci da je na njoj ulaz kao na modemu, ruteru i sl. Ja sam u gajbi imao one stare sto lice na steker za struju. Samo se fizicki zamene i to je to.
Dalje, spliter na svim uticnicama za telefon u kuci bez obzira da li se tu kaci internet ili samo telefon.
Moze i drugi nacin. Na glavnom ulazu telefonske parice u kucu postavi se spliter tako da se svi telefoni razvode iz telefonskog izlaza, a internet iz izlaza za komp.
Jos ona podesavanja u Windowsu i pesma!
Toliko sam bio ljut da sam hteo da ih tuzim i svasta jos, kad evo radi sve kako treba...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647736.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs