Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Orion WiFi i Madnet WiFi iskustva?
STRANA 1 OD 1
dzonihsv Orion WiFi i Madnet WiFi iskustva? 09.03.2011. 01:14 T34364

status: user
broj poruka: 331
Kao što piše u naslovu, ima li neko ko je trenutni korisnik navedenih provajdera i kakva su njegova/njena iskustva sa njim? Ako se nađe neki korisnik, ne bi bilo loše da postavi koji speedtest/pingtest rezultat.

Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Od MADNET-a bezi makar isao na dial-up! 09.03.2011. 03:06 #303679

broj poruka: 3241
Siguran sam da u Tanzaniji i Bocvani postoje internet provajderi koji su bolji od njih!Stalno problemi sa signalom,menjanje baznih stanica,crkavanje opreme,...horor!
Tehnicka podrska im je ocajna,treba im 15 dana da izadju na teren a ti budi bez neta do tada,i tako stalno!Znate,pala kisa pa se uvukla voda u kablove,pa komarci znate...Moju drugaricu su zavlacili dva meseca dok ih skoro nije oterala u .... i promenila provajdera.Mene su zajebavali par meseci dok ih nisam i ja oterao u... i do danasnjeg dana mi nisu poslali raskid ugovora iako je proslo skoro godinu dana!Znaci nikako,ali nikako MADNET,i samo ime im govori o kakvoj je firmi rec!
http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos

mighty Mi u firmi 09.03.2011. 11:08 #303708

broj poruka: 1670
imamo Orion-ov WiFi 4/4 Mbps, to nam je backup link, preko njega nam idu neki VPN-ovi i sl.

Kvalitet im je odličan, od kada smo prebacili VPN-ove na taj link mnogo nam bolje rade. Takođe, kvalitet veze smo pratili mesecima i mnogo bolji su parametri za nju nego za iznajmnlenu liniju na kojoj nam je primarni link.

Za godinu dana nije bilo nenajavljenih padova, jednom su samo nešto menjali na opremi i imali smo prekid on nekih pola sata.

E sad, u pitanju je usluga za poslovne korisnike, iz naše firme idemo point-to-point do zgrade sa Orionovim AP, razdaljina oko 1.5 km, a dalje odatle Orion ima optiku.

Za sada sam stekao OK iskustva s njima, mada nismo imali problema gde bi videli kako izgleda kad zagusti :)
AaAa Samo cu se sloziti sa kolegom toothless 09.03.2011. 11:59 #303714

broj poruka: 661
Bezi od MADNETA...Ni ne pomisljaj,cak i ako pomislis na njih,zajebo si se!

dzonihsv re 09.03.2011. 13:37 #303726

Nešto slično sam i ja čuo za Madnet pre pola godine, pa reko` da pitam je l` se nešto promenilo.

Za Orion WiFi (za privatne korisnike) ima veoma malo informacija o kvalitete veze, baznim stanicama... a stalno predlažu da je potrebno pozvati na fon zarad dodatnih informacija i onda ih ljudi zovu a oni nemaju pojma (na bench-u ima puno postova tog tipa).

Sve u svemu, mislim da ću na Orion sledećeg meseca, samo prvo da se dobro raspitam oko detalja. Kako ću, ne znam ni sam... verovatno ću da idem do njih i lično da pitam, tražim šefa jer `šaltreruše` pojma nemaju.

Hvala na odgovorima, značiće.
IceCream re 09.03.2011. 14:28 #303740

broj poruka: 791
moguce da je Orion OK
aii (uek ima neko ali) oni po par meseci ne izlaze na teren da isprobaju tehnicke mogucnosti a navodno nemozes svoju opremu da iskoristis niti ti kazu svoj SSID da sam nesto probas da i sam zakljucis da li ima smisla ili ne (misle da smrtnici nemaju opremu na 5 GHz verovatno ) i cekajuci zaboravis na njihov WiFi
mozda gresim ali ovo je iz iskustva

dzonihsv Orion 09.03.2011. 18:50 #303788

Dobio sam od Oriona test nalog, 1024/512.

Nakačio sam se na baznu stranicu u Zemunu, Optokomovu `OPTBMPSK3`. Download/upload maksimalni, ali gubitak paketa se kreće od 2-6%, što mi nije prihvatljivo.

Pošto sam na Paliluli preko mosta, a ljubazna gospođa iz Oriona mi reče da imaju i tu neke bazne stanice, sutra ujutru ću da preskeniram etar 360 i vidim gde su.

Znači, može svoja oprema, SSID gledaš da ima u sebi Orion, MW ili Optikom (OPT) naziv. Eventualno, 3Dnet ako si iz Pančeva. Takođe, mislim da su paketi iza NAT-a, dobijao sam samo jednu ip adresu i posle nekoliko rekonektovanja i nisam uspeo da nateram torent da radi (privatni traker). To su neka moja iskustva za sad, sutra će ih biti više, ako nađem gde su im bazne na ovoj strani Dunava.

Obrni-okreni, sa sadašnjim provajderom nisam zadovoljan. Madnet ne valja, ko zna da li će Orion valjati... ccc, k`o da živim u 3 lepe a ne na 10 min od centra.
dzonihsv re 10.03.2011. 00:16 #303902

update:

Evo sad sam na Orionovom test nalogu i torenti rade bez problema. Izvlači se 120kB/s lagano, samo što je packet loss na pingtestu uvek prisutan, bilo to 1, 2 ili 3%.

update2:

Link ka bench-u gde sam kao testirao Orion WiFi net.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?240543-Orion-WiFi&p=2492349&viewfull=1#post2492349
lobos orion wifi net 21.03.2012. 13:16 #407546

broj poruka: 45

imam orion wifi net od decembra 2011, paket 8mb i zadovoljan za sad.brzina ok na speedtest-u download 7,85 upload 0,76..za sad sljaka dobro,videcemo dokle... .)
lobos Orion WiFi i Madnet WiFi iskustva? 17.04.2012. 11:35 #412836

broj poruka: 45
E sad nesto sto se Orionovcima nece svideti?!
Uzeo sam od Oriontelekoma u decembru bezicni wifi internet,kao sto sam i napisao mnogo ranije,i sta bi?Radio do 15-20 januara ok i odjednom poceo haos da se desava??
Te neradi uopste,te radi ali umesto 8mega on jedva 1-1,5 da nagura a prekidi na svakih 15 minuta.Strasno.Trajao je taj horor dobrih nekih 10-15 dana a umedjuvremenu non stop sam bio na vezi sa njihovom tehnickom glupavom sluzbom(jer veze nemaju) umesto da za to vreme izadju na teren i vide sta je problem,gospoda htela to resiti iz fotelje iz beograda sto se nazalost po njih nije desilo.Jer mi je na kraju njihov radnik iz teh.sluzbe 5,6 po redu sa kojim sam pokusavao sve moguce kako bi resio problem sa int.vezom rekao otvoreno da se to desava zbog velikog zagusenja na mrezi i baznoj stanici,tako da neocekujem mnogo u skorije vreme dok ne prosire kapacitet.U pitanju je vrsac.Ne znam kako radi u drugim gradovima ali ovde ljudi nikako nemojte ovu uslugu.Jer sam i sam imao strpljenja da sacekam do kraja marta da vidim dali ce nesto popraviti ali uzalud nadanja.Sve ostalo isto.I zatrazio sam prevremeni raskid ugovora jer ne mogu da ispune uslugu koju naplacuju.Raskid ugovora mi jos nisu poslali,ali me to ni najmanje ne pogadja vise posle svega da mi daju dzabe hvala lepo.Jos sam i drugara nagovorio da uzme net od njih i gle isti problem ima i on od skoro,a covek je na drugom kraju grada i na drugu baznu stanicu nakacen,ali problemi su im koliko se vidi veliki.Samo sto dalje od njih.Jedan poznanik sto ima 3dnet(sada orion) mi je rekao dok ih nisu ovi uzeli radio je ok net skoro 2 godine kod njega.
Eto ljudi moja iskustva sa oriontelekomom bezicni wi-fi internetom u vs.
Posto nemam mogucnost za sbb-om ili adsl-om vezan sam za bezicni net.
Prebacio sam se za kako je ovde opisan los madnet pa cu vam javiti uskoro iskustvo i sa njima.Doduse odmah su rekli da su novi u gradu i da se tek ocekuje poboljsanje mreze.Decko koji mi je bio iz panceva i montirao i spojio njihov net,ostavio mi je i njegov kontakt tel u slucaju nekih problema da mu se i licno obratim i da stoji na usluzi.Sto se tice iskrenosti to je za pohvalu od njih,jer sam i sam rekao da neocekujem sad da mi je nonstop paket u full-u ali da je je bar konstanta veza.Toliko za sada od mene.Nadam se da ce nekome dalje pomoci ovo saznanje.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647780.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs