Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Internet se sam iskljucuje?
STRANA 1 OD 1
alexi Internet se sam iskljucuje? 30.05.2011. 12:20 T36266

status: user
broj poruka: 677
Nisam znao kako drugacije da opisem temu u naslovu, nebitno. Naime, imam problem sa ADSL-om. Sve ovako radi lepo i bez ikakvih problema ali kada restartujem komp ili kada ga iskljucim-ukljucim, neta nema. Jednostavno pise NETWORK CABLE UNPLUGGED, i onda moram samo kabal da izvucem iz LAN karte i ponovo da ga zakacim. Odmah dobije net. Napominjem da se izmedju gasenja i restarta kuciste ne pomera, tako da sumnjam da moze da bude konkretno do kontakata na kablu.

Zna li neko u cemu moze da bude problem?

-
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Pa, ako imas drugi kabl... 30.05.2011. 12:24 #329075

broj poruka: 3241
probaj tu varijantu, ili te mozda drajveri zajebavaju.Jel` se to stalno desavalo ili si skoro reinstalirao OS pa se sada javlja?

http://sve.rs/
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve i jedna razlicita! :)

alexi Re: 30.05.2011. 12:28 #329078

Nisam skoro reinstalirao sistem - samo je odjednom pocelo da davi. Tako da ne verujem da su driveri, dok sam bio na Wifi-u sad do skoro sve je bilo ok sa karticom. Drugi kabal nemam nazalost buduci da je 12m dugacak. Probacu opet da iskripujem kabal pa cu videti sta ce reci posle toga. Nije mi problem da ga pri svakom paljenju iskopcam i ukopcam ali moji ne znaju. A i zasto bi se desavalo to kada nema potrebe. : )

toothless Ipak probaj reinstall drajvera... 30.05.2011. 12:45 #329081

broj poruka: 3241
posto te to nista ne kosta, a mozda resi problem.Taman dok sacekas da se jos neko javi ako je imao takav problem.

http://sve.rs/
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve i jedna razlicita! :)

mikac962 Re: 30.05.2011. 12:47 #329083

broj poruka: 555

Postavicu ti naizgled glupo pitanje, ali moram. Da li si sam krimpovao kabl i po kom standardu? Desavalo se da neki nadri naucnici krimpuju pogresno kablove i upravo su pravili slicne probleme. Kablovi su inace prodavani po prodavnicama sitne racunarske opreme.

vladarko Dok si bio na WiFi nisi se priključivao LAN karticom - žično, 30.05.2011. 13:17 #329102

broj poruka: 4228
već WLAN karticom - bežično.

Ako možeš, ponovo stavi konektore i ako ne znaš standarde makar stavi da redosled žica na jednom kraju bude isti kao na drugom kraju.

Pogledaj ovde malo više o tome:

http://goo.gl/4OdZ

Pozdrav!

Vlada

Ducza odg. 30.05.2011. 14:47 #329128

broj poruka: 62

Imao sam indentican problem koji sam sebi nabacio kada sam instalirao neke fajlove za koje sam znao da imaju trojance(ne pitaj me zasto:).Reinstaliraj win i sve ce da ti bude u redu
markopvict wwwwwwwwwwwwww 30.05.2011. 18:02 #329171

broj poruka: 4515
ne valja kabal. Ne valjaju drajveri. Ne valja firmware na ruteru, crkao port na ruteru. Grom unistio lan port na ruteru ili racunaru.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexi Re: 31.05.2011. 00:13 #329263

Pogresno sam se izrazio, nisam bio na kucnom Wifiu vec na vajrles internetu pre nego sto sam presao na adsl. Tada sam koristio drugi kabal i sve je bilo u redu tako da je sigurno problem u ovom koji trenutno koristim. Gledacu da prvo iskrimpujem ponovo kabal (citao sam o tome odavno, nije problem odraditi), ako to ne upali kupicu novi vec sredjen.

Hvala puno svima. : )

-

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs