Nedavno sam presao sa ADSL-a na kablovski net (Radijus Vektor) i nisam siguran da li sam napravio pravi potez, pa se nadam da mi neko od vas moze pomoci da odgonetnem neke sumnje?!
Uvek sam skidao preko jDownloader-a i kao sto znate tu je potrebna dinamicka IP adresa. Lepo sam otisao na njihov sajt (http://www.vektor.net/internet/start), uvideo da je dinamicka IP adresa u pitanju + sam pitao ortaka koji mi je rekao da je cepao jDownloader bez problema (jedina je razlika sto je imao drugi modem, WebSTAR cini mi se). Medjutim vidim na raznim forumima da kod bilo kog kablovskog operatera, pa i kod mog, da mogu slobodno da zaboravim na jDownloader zbog staticke IP adrese, a ja ne mogu da sve to licno da proverim jer nigde ne mogu da nadjem skriptu za rekonekciju IP adrese za moj modem.
Tako da moje pitanje glasi: Da li mogu da koristim jDownloader, i ako mogu, da li ima neko skriptu za rekonekciju IP adrese za moj modem - Thomson TCM420?
Ako ne bude nista od jDownloader-a, da li mi onda jedino preostaje da se prebacim na torrent?
i ja sam presao sa adsl (telekom) na kablovski net (ikom) i dobio tu istu crnu glupavu kutiju od thompson modema...skidam i dalje sa JD ali nema nista od recconecta vec cekam po 15 min ili vise,sem kod megauploada gde down samo pici....tako da sta da ti kazem skripte nema nigde a bas sam guuglo :)
cek brate, a kako to da necekas 15min za megaupload kao kod rapidshare-a? Inace sam se raspitivao koliko bi me izasao raskid ugovora, `samo` 7.000!
:: i ja sam presao sa adsl (telekom) na kablovski net (ikom) i dobio tu istu crnu glupavu kutiju od thompson modema...skidam i dalje sa JD ali nema nista od recconecta vec cekam po 15 min ili vise,sem kod megauploada gde down samo pici....tako da sta da ti kazem skripte nema nigde a bas sam guuglo : ::
Pa tako radi MU, bez cekanja. Samo se molim da tako i ostane, lepo je pa ne znam dokle ce da traje.
:: cek brate, a kako to da necekas 15min za megaupload kao kod rapidshare-a? Inace sam se raspitivao koliko bi me izasao raskid ugovora, `samo` 7.000 :: :: :: :: i ja sam presao sa adsl (telekom) na kablovski net (ikom) i dobio tu istu crnu glupavu kutiju od thompson modema...skidam i dalje sa JD ali nema nista od recconecta vec cekam po 15 min ili vise,sem kod megauploada gde down samo pici....tako da sta da ti kazem skripte nema nigde a bas sam guuglo : :: ::
Period vezivanja ip adrese kod kablovskih dhcp servera traje po nekoliko dana, tako da mozes da zaboravis na reset iste. Imam i ja vektor i webstar modem i nema sanse jednostavno.... I naravno da se nisi zajebao, kablovski i adsl nema potrebe uopste porediti!
na kablovskom da se menja sa rekonekt ip adresa, oni drze dugo svoju dinamicku ip adresu, moze da se proba preko proxy servera da se sakrije ip pa da se uzme drugi, ali to i kod mene ne moze, blokira mi se download, jer ne moze nesto da ide preko druge ip adrese.
Inace ako nisi znao, RS pravi pauze od po 2:45 min izmedju partova, MU ima samo pauzu od oko 15sec, dok se ne ubije limit, onda pravi recimo 20 min ili nesto tome slicno......
Zaboravi promenu IP adrese, inace dosta stvari nadjem na rapid ili ako je film u pitanju onda preko fileserver filesonic duckload i ostali koji nisu RapidShare linkovi(jer je govedo), i naravno brzi torenti :)
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.