Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
jDownloader & kablovski net
STRANA 1 OD 1
OwerLord jDownloader & kablovski net 20.06.2011. 18:47 T36765

status: user
broj poruka: 87
Pozdrav svima.

Nedavno sam presao sa ADSL-a na kablovski net (Radijus Vektor) i nisam siguran da li sam napravio pravi potez, pa se nadam da mi neko od vas moze pomoci da odgonetnem neke sumnje?!

Uvek sam skidao preko jDownloader-a i kao sto znate tu je potrebna dinamicka IP adresa. Lepo sam otisao na njihov sajt (http://www.vektor.net/internet/start), uvideo da je dinamicka IP adresa u pitanju + sam pitao ortaka koji mi je rekao da je cepao jDownloader bez problema (jedina je razlika sto je imao drugi modem, WebSTAR cini mi se). Medjutim vidim na raznim forumima da kod bilo kog kablovskog operatera, pa i kod mog, da mogu slobodno da zaboravim na jDownloader zbog staticke IP adrese, a ja ne mogu da sve to licno da proverim jer nigde ne mogu da nadjem skriptu za rekonekciju IP adrese za moj modem.

Tako da moje pitanje glasi: Da li mogu da koristim jDownloader, i ako mogu, da li ima neko skriptu za rekonekciju IP adrese za moj modem - Thomson TCM420?

Ako ne bude nista od jDownloader-a, da li mi onda jedino preostaje da se prebacim na torrent?

Hvala unapred i sve najbolje!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shortee brate 20.06.2011. 18:53 #337186

broj poruka: 570
i ja sam presao sa adsl (telekom) na kablovski net (ikom) i dobio tu istu crnu glupavu kutiju od thompson modema...skidam i dalje sa JD ali nema nista od recconecta vec cekam po 15 min ili vise,sem kod megauploada gde down samo pici....tako da sta da ti kazem skripte nema nigde a bas sam guuglo :)
OwerLord Re: brate 20.06.2011. 19:11 #337201

broj poruka: 87
cek brate, a kako to da necekas 15min za megaupload kao kod rapidshare-a? Inace sam se raspitivao koliko bi me izasao raskid ugovora, `samo` 7.000!

:: i ja sam presao sa adsl (telekom) na kablovski net (ikom) i dobio tu istu crnu glupavu kutiju od thompson modema...skidam i dalje sa JD ali nema nista od recconecta vec cekam po 15 min ili vise,sem kod megauploada gde down samo pici....tako da sta da ti kazem skripte nema nigde a bas sam guuglo :
::
alrad Re: Re: brate 20.06.2011. 19:18 #337206

broj poruka: 4869
Pa tako radi MU, bez cekanja. Samo se molim da tako i ostane, lepo je pa ne znam dokle ce da traje.

:: cek brate, a kako to da necekas 15min za megaupload kao kod rapidshare-a? Inace sam se raspitivao koliko bi me izasao raskid ugovora, `samo` 7.000
:: :: i ja sam presao sa adsl (telekom) na kablovski net (ikom) i dobio tu istu crnu glupavu kutiju od thompson modema...skidam i dalje sa JD ali nema nista od recconecta vec cekam po 15 min ili vise,sem kod megauploada gde down samo pici....tako da sta da ti kazem skripte nema nigde a bas sam guuglo :
:: ::
shortee e bas tako 20.06.2011. 19:48 #337221

broj poruka: 570
Mu je keva ostali su smor....jebga dobar je ikom dobra brzina al taj glupavi modem nema nikakve opcije sve zakljucano...ruter je keva bre
nemanja21 ... 20.06.2011. 19:55 #337224

broj poruka: 1227
Period vezivanja ip adrese kod kablovskih dhcp servera traje po nekoliko dana, tako da mozes da zaboravis na reset iste. Imam i ja vektor i webstar modem i nema sanse jednostavno.... I naravno da se nisi zajebao, kablovski i adsl nema potrebe uopste porediti!

markopvict ovo se samo u Srbistanu radi 20.06.2011. 23:12 #337347

broj poruka: 4515
Promena internet provajdera zbog JDownloadera?! O Boze...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Plati 3 Jewra mesecno i download-uj stotine GB...mesecno. 21.06.2011. 02:36 #337403

broj poruka: 11016
...

Gare87 ne moze 21.06.2011. 03:03 #337407

broj poruka: 4725
na kablovskom da se menja sa rekonekt ip adresa, oni drze dugo svoju dinamicku ip adresu, moze da se proba preko proxy servera da se sakrije ip pa da se uzme drugi, ali to i kod mene ne moze, blokira mi se download, jer ne moze nesto da ide preko druge ip adrese.

Inace ako nisi znao, RS pravi pauze od po 2:45 min izmedju partova, MU ima samo pauzu od oko 15sec, dok se ne ubije limit, onda pravi recimo 20 min ili nesto tome slicno......

Zaboravi promenu IP adrese, inace dosta stvari nadjem na rapid ili ako je film u pitanju onda preko fileserver filesonic duckload i ostali koji nisu RapidShare linkovi(jer je govedo), i naravno brzi torenti :)

Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Ghz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit

gliga79 Samo vi skidajte sa rapid-a i mega up... 21.06.2011. 03:29 #337410

broj poruka: 4641
Neznate sta su cari Torrenta heheheh.
Ali nema veze ima vremena.

Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane.
Sve drugo je utopija !

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs