da li neko zna koje vrednosti modem HG 520c treba da ima u podesavanjima.sto se tice ovoga: Power Down/Up(dBm) -3.7 / 5.3 Attenuation Down/Up(dB) 6.0 / 3.8 SNR Margin Down/Up(dB) 27.4 / 36.5
da li je ovo dobro posto zadnjih dana imam problema sa netom.a negde sam video da su ovo vrednosti sto se tice jacine signala ali slabo se razumem u ovo.pozz i hvala
Vrh, nego sta! Evo, od juce sam, za par stotina rsd manje, presao
26.06.2011. 18:06
status: user broj poruka: 11016
sa 1.5Mbit /256Kbit-a na 4Mbit/512Kbit-a... Promocija vazi do 01. 07. 2011., uz ugovor na 12 meseci (minimum). Taman sam razmisljao o prelasku na SBB kad, u subotu, u rano jutro zet me poziva preko mob telefona i kaze: trci brzo u Telekom-ovo predstavnistvo i ponesi licnu kartu...
Re: Vrh, nego sta! Evo, od juce sam, za par stotina rsd manje, presao
26.06.2011. 18:11
status: user broj poruka: 329
:: sa 1.5Mbit /256Kbit-a na 4Mbit/512Kbit-a... Promocija vazi do 01. 07. 2011., uz ugovor na 12 meseci (minimum). Taman sam razmisljao o prelasku na SBB kad, u subotu, u rano jutro zet me poziva preko mob telefona i kaze: trci brzo u Telekom-ovo predstavnistvo i ponesi licnu kartu.. :: :: :: ovde sve vrh samo internet ne radi kako treba :)).moracu da vidim o cemu se radi u svakom slucaju hvala
:: El si se poboljsao u ubijanju shiptara (cod)? Manja latencija... : :: :: @fc :: Sta se dogadja... Kaki problemi :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: ╭∩╮(︶︿︶)╭∩ ::
pa brate dosad sam igrao mnogo igara online a sad svaka igra problem odjednom odleti ping visoko i to na svakoj pa se vrati u normalu i to bas cesto tako i na netu zamrzne se otput pa prokine ::
Zar nije akcija do 1. septembra??? Ako je samo do jula, ja ga idzuvah, još mi traje promo paket prošli - sa istom forom od 50% (na odlične ocene, 6m djaba, 6m platiš)... Ma, biće onda druga promocija. Nego, to sa pingvinima se i meni dešava randomly, odnosno, u većem saobraćaju i peaku, kljokne lepo... zato što je mreža preopterećena i kilawo projektovana, a može im se.
I ja imam problema zadnjih dana sa netom.. Nisam mogao da se konektujem ceo dan pa sam ih zvao sutradan (i dobio vezu posle 10tak poziva tokom dana) covek me pita koji je modem (Huawei EchoLife HG510) i kaze mi da iskljucim TCP/IPv6 i da udjem na IPv4 i izdiktirao mi ip adresu,dns itd medjutim ni to nije pomoglo,traze oni kontakt tel. da dodju sutradan (juce) ali net dodje odjednom sutradan i nije nestajala veza i oni nazovu javi se burazer kaze im da je sve u redu.Par sati nakon toga pa sve do sada,veza se izgubi kad god opteretim malo vezu ili nekad samo od sebe dok ne radim nista na netu.Konacno posle ovog romana od posta,moje pitanje je da li da ukljucim IPv6 ponovo i prepisem sve sto su mi izdiktirali za IPv4,posto koliko sam ja razumeo to je protokol na kome radi dosta sajtova? Da li moze da bude do neceg drugog,i da li ima nekog ovde sa istim problemom mozda?
I na kraju za tortojeda pitanje: Jesi li siguran da je do 1.jula i koja je to promocija? Ja sam cuo kao sto je ovde neko rekao da to traje do 1. septembra To sam trebao jos odavno da uradim s tom promocijom al fax jbg,i stalno guzva u filijali kod mene pa nikako da vidim sta je s tom promocijom posto njihov sajt nije bas informativan
Re: Re: @tortojed@markopvict=ping je sa 35 pao na 20-tak.
26.06.2011. 19:57
@Raic: `ajde, dodji mi na nisan. Nema tamo od Raic-a ni traga ni glasa, nemoj podjebavat`!
:: Ma ni ne igra on to nego nas zajebava ko za ati, evo svraćam par večeri na loznicu a od torte ni kore ni fila :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: El si se poboljsao u ubijanju shiptara (cod)? Manja latencija... : :: :: :: :: @fc :: :: Sta se dogadja... Kaki problemi :: :: ::
Re: @tortojed@Masuka-san: uslovi su - - 1060 din mesecno...
26.06.2011. 21:32
u ugovorenom roku od 12 meseci. Jedini uslov je da nisi sa njima u ugovorenom odnosu SADA (meni je prosli ugovoreni rok istekao pre oko 10 meseci)... Dakle, `flat rate` 4Mbit/512Kbit... Download mi sada ide u granicama 420-430 KB/sec, stabilno...
:: :: Kako si za manje pare presao na 4mb? i koji su uslovi s tim paketom za newcomere i kakav ti je bio postupak raskidanja ugovora,pa opet potpisivanje :: :: @vladarko :: :: Fala :D
:: u ugovorenom roku od 12 meseci. Jedini uslov je da nisi sa njima u ugovorenom odnosu SADA (meni je prosli ugovoreni rok istekao pre oko 10 meseci).. :: Dakle, `flat rate` 4Mbit/512Kbit... Download mi sada ide u granicama 420-430 KB/sec, stabilno.. :: :: :: :: :: :: Kako si za manje pare presao na 4mb? i koji su uslovi s tim paketom za newcomere i kakav ti je bio postupak raskidanja ugovora,pa opet potpisivanje :: :: :: :: @vladarko :: :: :: :: Fala :D
ceni?! Pa to ne moz bolje :D E sad,skoro sam se isto raspitivao o ovome u drugoj temi,al ajd sad tebe da pitam posto je to svezije.. kakav je tacno proces raskida i ponovnog potpisivanja ugovora i sta si uradio sa modemom koji si dobio u prethodnom ugovoru?
@Masuka: nista nisam donosio, nisam raskidao ugovor...
27.06.2011. 03:27
(jer vec desetak meseci ugovorena obaveza ne postoji - nakon sto je istekla, nastavio sam sa koriscenjem usluga koje sam svakog trenutka mogao da otkazem bez ikakvih negativnih pravnih posledica po sebe ). Otisao sam u poslovnicu i izrazio zelju da ponovo UGOVORIM ovu uslugu. Tom zahtevu udovoljeno je u roku od 3 minuta (licna karta, tipski ugovor u koji su uneseni moji podaci, potpis) pod uslovima koji su (za mene kao korisnika) povoljniji nego sto su bili do sada.
Zadrzao sam modem (standardni, kablovski to jest zicani HG 510).
@markopvict: hvala ti za `tip`. Ako je verovati online connection testovima, download mi je 4.3Mbit-a, a ping se krece u granicama 18-24...
Evo da javim, posto sam ja bio danas da potpisem novi ugovor...
27.06.2011. 21:40
status: user broj poruka: 704
Ova ponuda vazi do 30.6.2011!!! Pitao sam da bih proverio ovo sto sam procitao ovde. Ko moze, nek trci sto pre, 1.7 vise ne moze da se prijavljuje. Promenili su tu promociju, jer su ljudi masovno poceli da dolaze. Eto da znate.
Re: Evo da javim, posto sam ja bio danas da potpisem novi ugovor...
27.06.2011. 21:45
status: user broj poruka: 4228
Strašno!!!
Dobro je da si javio, svaka ti čast!
Od Telekoma me, ama ništa ne iznenađuje.
Iznenadio me je Verat. kum kaže da mu je datko, kao `starom korisniku` da plaća 16 Mb po ceni dosadašnjeg paketa od 1.5 Mb. Na žalost njegova centrala ne može da funkcioniše brže od 6 Mb/s, ali gest kao gest je pohvalan.
Pozdrav!
Vlada
:: Ova ponuda vazi do 30.6.2011!!! Pitao sam da bih proverio ovo sto sam procitao ovde :: Ko moze, nek trci sto pre, 1.7 vise ne moze da se prijavljuje. Promenili su tu promociju, jer su ljudi masovno poceli da dolaze :: Eto da znate :: :: Pozdrav svima :: :: :: GA-945PL-S3, Pentium Dual-Core E2140 1.6Ghz, 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit, LC Power 5550 v2.2 :: ::
Dosta postova ali nijedan kompletan. Ovako stoje stvari:Ako niste u ugovornoj obavezi sa telekom-om mozete preci sa npr.click 1 na 4mb/512kb po ceni nizoj za 50% od regularne(oko 1100 din).To je neka vrsta promocije i traje godinu dana.Nakon tog roka mozete ostati u tom paketu ali placati pun iznos(2100 din),preci na neki drugi paket(moze i jeftiniji),ili sve odjaviti i otici kod drugog provajdera.Oprema se ne vraca,zadrzava se postojeca.Za sada tako stoje stvari,kako ce biti za god.dana videcemo. p.s. Ukoliko posle god.dana ne odete do Telekoma,ostajete u toj tarifi ali placate pun mesecni iznos. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.