Tacnije, hteo bih da sa mobilnim telefonom surfujem ali on ne vidi mrezu na kojoj bih se prikacio. Jel moze neka instrukcija,kako da omogucim pristup mrezi? Hvala
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Prvo,da li sa drugog uredjaja mozes da vidis mrezu?Mozda ti je disable-ovan wireless na ruteru(ili sta vec imas). ___________________________________ ERIN GO BRAGH
pa uloguj se na WIRELESS ruter i skini zastitu, omoguci wireless, stavi username i sifru, zatim mora telefon da ima podrsku za wireless
:: :: Tacnije, hteo bih da sa mobilnim telefonom surfujem ali on ne vidi mrezu na kojoj bih se prikacio :: Jel moze neka instrukcija,kako da omogucim pristup mrezi :: Hvala
U principu, moguce je (po)traziti mrezu, ako joj znas...
29.06.2011. 21:16
status: user broj poruka: 11016
ime (ime koje si dao mrezi - nadam se da nisi zaboravio kako si je, ovaj, hmm, krstio). Vecina wi-fi uredjaja poseduje opciju `search hidden devices (ili: networks) by their names`... Ja sam na taj nacin `pronasao` jedan `tajni` AP u mom komsiluku (od nekoga sam saznao naziv i parametre za pristup). Moj telefon: Samsung S8000 Jet.
Tortojede, budi pazljiv kad se kacis na tunju mrezu, nebi bilo lepo da ti hoces preko fona na PCB, a da tvom komsiji secka RED TUBE u najzanimljivijim momentima:)
Pristupna adresa 192.168.... za tvoj ruter-modem, biće nađena u roku od sekunde i manje u google-u, kada uneseš naziv tog rutera ili modema koji imaš. U njemu imaš podešavanje, i sigurno ima i na našem jeziku ako je neki od modem rutera naših ISP-ova... tako da to ne brigaj, nego, ako nisi dirao, šifre i nema, pre će biti da nisi uključio wireless. Ne znam odakle da androidi ne nalaze ad-hok veze, kod mene nije takva situacija, anyway, imaš na marketu par programčića koji su `zlato` za to što tebi treba, od pronalaženja, analize do upućivanja na pronađene ap-ove (u susedstvu ili po gradu)... kao što su: WiFi Radar, WiFi Analyser, Network Info II... loodo, burazere, loodo... nego me to syebe, ne mogu da potrošim megabite tako...
Re: U principu, moguce je (po)traziti mrezu, ako joj znas...
29.06.2011. 22:37
status: user broj poruka: 612
TORTO, ovo su malo ozbiljnije stvari, drz se ti INTELa & NVIDIA. .) Btw. kako tako strastven PC entuzijasta kao ti ima DUMB Phone, to jest, mobilni telefon bez valjanog operativnog sistema?
PISKO, kako ne znas? Proveri malo bolje. Mozda jedino noviji modeli sa 2.3.x OS-om, stariji sa 2.1 i 2.2 sense su bili SLEPI za te mreze. Mislim da je cak i iPhone SLEP za ad-hoc mreze ili je bar bio do poslednjeg OS-a ali nisam sig. za apple Blackberry NE VIDI te mreze, mozda opet neki najnoviji model jer ne pratim sve sto se pojavi
@VladoSvemirska: u rukama Mandusica Vuka, svaka puska bice...
29.06.2011. 23:24
status: user broj poruka: 11016
ubojita. I obratno: u dzepu dumbass-a, Android phone moze samo da ceka...promenu vlasnika. Ako je suditi po tvojim dosadasnjim javljanjima, ti imas manje prava cak i od kolege Samira Dautovica da meni ucinis onakvu primedbu... Verovatno si još zuljao desni dlan i `posle` ga zabrinuto gledao, ocekujuci da na njemu ugledas novoizraslu dlaku, u vreme kada sam ja sebi kupio prvi PC...
Al`, hajde da ne budem srca udovička no da budem qurtza junackoga, pa da ti otpishem:
- Hardwer koji ima S8000, mnogi Android-telefoni mogu samo da prizeljkuju. -Softver koji se u njemu nalazi, besprekorno obavlja ceo posao - sva podrucja `delovanja` jednog savremenog telekomunikacijskog mobilnog uredjaja su `pokrivena`. -Sta to TI, pa radis na Androidu? Igras Fritz-a? Pešak ide napred, jede ukoso, levo i desno?
Ili si mozda sposoban da odes i do You Tube-a? A da se pri tome ne izgubis (pa da te familija trazi po tavanu, podrumu i kanalizaciji)...
Zamsli, markopvict-e, SpaceCowboy-a Vladu, koji ne konstatuje razliku izmedju AMD-a i AMOLED-a, koji nivo oholosti i intenzitet raskida sa realnoscu je takvom gremlinu potreban da meni kaze da se `drzim eNvidije i AMD-a itd.` I jos mi naruži telefon! I sta ako se sad moj telefon iskompleksira i odbije da funkcionise u pokusaju da me natera da mu instaliram JetDroid-a?
Oprostićemo ti što imaš šmugšmug... što nije moderan... ali ako još nije zeleni AMDOLED, šta da ti radimo nego da ga komplexiramo... a nema ni tegra tebra, inside! Spacewla ... šta bre da proveravam imam stariji android 2.1 i pržim i pljačkam u prolazu kad god mogu, i to radi od početka. Stvorio si izgleda iskustveno ubeđenje na osnovu jednog ili nekih telefona gde je to bilo idiot-friendly zaključano, ili su vlasnici piroćanci odmah uključili štednju baterije - koja po automatizmu isključuje gps, bluetooth i wireless i smanjuje osvetljenje na ništa.... pa onda sve to ne radi. Na mom je odmah radilo a starija verzija androida je u pitanju (2.1).
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.