Mali kojem sam instalirao trojku maloprije pree sat vremena, javi mi da mu nenormalno ide net. Logujem se na njegov komp i imam šta da vidim. Između 3.4 do 4 MB/s protok. Pustim torente, a oni piče punom brzinom. Rekao sam mu da se ne diskonektuje da vidimo koliko će da traje. Jel još neko imao ovakva `iznenađenja` danas? Sreća pa sam mu stavio i drugi HDD od 250 Gb. Ovaj od 20 Gb bi se brzo napunio. Pustio sam mu 30 torenata da vidim kako ide. Piči ko ludo ! A dečko priključen prije 2 dana na Lelekuku ADSL. Na ruteru piše da je 30 mbit/s protok. Kako to? Mislio sam da sa Pireli modemima ne može ta brzina( tj. tako su rekli, nisam proveravao ovu tvrdnju, niti razmišljao o tome). operator
Kaže naš ministar da treba da se ulaže u infrastrukture
11.07.2011. 23:32
status: user broj poruka: 1577
To je trebalo pre deset godina da se uradi a ne sada da se na to misli.
Što se tiče ovoga sa telekomom to me ne čudi. Jednostavno se desi ljudskom greškom to. Moguće je i to da je neka promocija. Recimo ja sam sa Sezamom imao 4 mbit protok jedno 2 meseca kao vid promocije.
Sve u svemu nek koristi dok ima. Nek ne gasi komp i nek skida što više sada. Posle kada mu vrate na 1.5 neće mu biti žao.
Re: Kaže naš ministar da treba da se ulaže u infrastrukture
12.07.2011. 00:29
status: user broj poruka: 9121
Puknu LTE u Srbiji pa da vidis kako ce sve da leti .). U USA izvukli 39mb/s :).
Pozdrav!
:: To je trebalo pre deset godina da se uradi a ne sada da se na to misli :: :: Što se tiče ovoga sa telekomom to me ne čudi. Jednostavno se desi ljudskom greškom to. Moguće je i to da je neka promocija. Recimo ja sam sa Sezamom imao 4 mbit protok jedno 2 meseca kao vid promocije :: :: Sve u svemu nek koristi dok ima. Nek ne gasi komp i nek skida što više sada. Posle kada mu vrate na 1.5 neće mu biti žao :: :: :: League of Legends refferal lin :: :: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017 :: ::
Decko ili covece, ti ko Tesla menjas zakone fizike... Kako moze kroz 2 licne da vuce 4MB/s? Znas ti kolika to brzina mora da bude na ADSL liniji? Evo reci cu ti oko 49Mbit/s ili 49 000kbps?
@markopvict Ma ne ja tebi da objašnjavam, već ti meni(meni nije jasno). Proverio sam, preko VPN, upload mu je 1.6 MB/s, a download ide i do 4.6 MB/s. Radi ko ludo ! Jedin se modem grije ko blesav, tako kaže. Rekao sam mu da uperi ventilator prema modemu da ga ladi. Šta ga zabole kako, ali mene i dalje interesuje. Priključiću mu HDD od 2 TB da poskidam sve što mi padne na pamet. Za 6 sati odoh do njega. Jeste da je protok 1 MB/s, ali šta ima veze. Neka skida :D
Proverio sam. Nema tog paketa u ponudi za fizička lica, ali ima za poslovne korisnike. 24600 din mesečno uz ugovornu obavezu od 24 meseca minimum! operator
ITU G.992.5 ADSL2+ 24 Mbit/s 1.0 Mbit/s ITU G.992.5 Annex M ADSL2+M 24 Mbit/s 3.5 Mbit/s - Nista bolje od ovog jos uvek nije izmisljeno, niti postoji oprema za ADSL koja podrzava vece brzine! Na to, ne zaboravi da oduzmes Overhead do 20% posto sve ide kroz ATM mrezu.
Ne bih napisao da nije bilo tako. Znam teoriju, zato sam i pitao i poznate su mi mogućnosti standarda. Sada je sve kako je i platio od 135-159 kb/s. Ne zna kada se promenio protok. Ja sam kod njega došao u 9h. A za poslovne korisnike? Nigde nisu naveli 2 parice za navedeni protok. Kako to komentarišeš? Molim te, objasni mi. operator
ADSL ide iskljucivo preko 1 parice(2 zice-licne :D)
12.07.2011. 15:16
status: user broj poruka: 4515
Postoji - HDSL (High bit rate Digital Subscriber Line): By using sophisticated coding techniques, a large amount of information may be transmitted over copper. The HDSL scheme uses such coding over four copper wires and is primarily intended for high capacity bi-directional business services.
Ali to nema u ponudi kod nasih opretera, pa ni za biznis korisnike...
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.