Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
SBB, Wireless ruter i ogranicenje neta
STRANA 1 OD 1
mkukic SBB, Wireless ruter i ogranicenje neta 25.07.2011. 20:40 T37454

status: user
broj poruka: 2591
Vratila mi se sestra sa studija i sada je potrebno da i njoj uvedem net na lap top. Posto koristim SBB internet 6MB resio sam da to odradim sto elegantnije pa sam uzeo wi fi ruter TP Link TL-WR340G. Sve sam namestio i hvata net preko wi-fi, ali hteo bih da joj ogranicim brzinu jer ovako nema smisla, testirao sam brzinu i kad nesto gleda na youtube ili na faceu pusta pesme meni download zna da padne i ispod 200kb/s a njoj pici preko 500kb/s. U bg-u je imala 1GB internet i sasvim joj je dovoljno, tako da bih joj dodelio 1Mb download i 128Kb upload. Ovaj ruter to ne dozvoljava ali se secam da je ovde bilo reci o nekom softverskom resenju... Mislim da se zvao Net Limiter ili tako nesto, i molio bih za uputstvo kako da u tom programu bas njen lap top ogranicim.

Hvala unapred!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 25.07.2011. 21:42 #347759

broj poruka: 3013
Instaliras ga na njen komp, pokrenes i trebalo bi da vidis tree sa nazivom njenog kompa koje se racva na aplikacije koje koristi. Postavis limite i to ti je to. A mozes i za svaku aplikaciju posebno. Ne bi trebalo da bude komplikovano.
mkukic ... 25.07.2011. 22:00 #347765

Uspeo sam da odradim sve... Samo mi je malo glupo sto mora da se instalira na njenom kompu... Mislio sam da to odradim na mom pa da sa mog kompa odredjujem brzinu... Ona tamo moze da udje kad hoce i da izmeni vrednosti...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

vladarko Isključi joj PC Berzu! 25.07.2011. 22:04 #347766

broj poruka: 4228

Pozdrav!

Vlada

JovanZ re 25.07.2011. 23:24 #347777

Stavis folder da bude hidden, verovatno moze da se i sakrije ikonica u taskbaru :) a ako bi da bas toliko budes stipsa prema sestri stavi pass na .exe :)

Ili da joj mozda, ne daj boze objasnis da joj je 1 megabit dovoljan i da tebi treba ostatak protoka, ali onda budi fer pa i sebi limitiraj na 5 megabita :)
mkukic ... 25.07.2011. 23:54 #347786

Bio sam dobar bata i ogranicio joj protok na 1.5Mbita... :D Mislim da je fer sa moje strane... :D E sad jedno drugo pitanje...

Oba compa, tj. i comp i lap top imaju Win 7 Pro x64. Kako da ih bezicno umrezim da se vide, da mogu da sharujem fajlove, odigramo koju igru itd...?

JovanZ I vise nego fer :) 26.07.2011. 00:53 #347797

Trebalo bi da dovoljno bude da ih stavis u isti workgrup, podesis sta hoces da delis i podesis firewall.
W7 ima fin wizard i ne bi trebalo da bude preterano komplikovano

E sada, ako dodje do komplikacija google is your friend a za pocetak posetis http://goo.gl/XvWe5 i http://goo.gl/mbPQm

Voleo bih da mogu da vise pomognem, ali u kuci sam sve umrezavao dobrim starim kablom, tako da se nisam preterano interesovao za wireless no ako nesto krene naopako, naci ce se iskusnije kolege da priteknu u pomoc :)
mkukic ... 26.07.2011. 01:26 #347804

Stavio sam ih, ali kad hocu da pristupim njenom kompu trazi mi neki user name i password...

JovanZ `Bem li ga :) 26.07.2011. 01:43 #347807

Da li si na njenom kompu u wizardu stavio da trazi pass?
Kada sam se kacio sa kompa koji ima XP na komp koji ima W7, ukucao sam username i pass koji koristim za logon (naravno na kompu sa W7) i nije bilo problema.
Seerauber re: kad hocu da pristupim njenom kompu trazi mi neki user name i password... 26.07.2011. 14:54 #347872

broj poruka: 948
iskljuci password protected i ukljuci sharing anyone

control panel -> network and sharing center -> change advanced sharing settings -> home or work(isto i public current profile) -> turn on sharing anyone -> turn of password protected sharing
mkukic ... 26.07.2011. 15:13 #347878

Hvala obojici, posebno Seerauber-u! Uspeo sam!

Hvala!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs