`Imam` net preko vip usb modema. Stalno mi se desava da se veza prekine. Vip komandni centar nista ne prijavljuje, sve kao ok 3 od 5 crtica mreze. Bilo koji browser da koristim isto... Cak i eve mi stalno prekida. Kad je duze vremena bez konekcija tek tad Komandni centar kaze da je vezxa prekinuta. Mene interesuje dali je to do mreze ili do modema.
unapred zahvalan Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
pokusaj da promenis polozaj modema, ako nisi na laptopu, to je malo teze, ali nekad i pola metra moze da znaci. A kakvo ti je stanje preko noci? Mozda je mreza opterecena. Pre par dana, dok sam placao racun u vipu, poigrao sam se sa izlozenim netbookom i modemom i nisam bio preterano odusevljen, telefonom sam postizao daleko vece brzine. Ne verujem da je uredjaj pokvaren, ako ga komp vidi normalno i pokazuje signal. Tako da je verovatno lokacija plus opterecenje mreze.
Nema tu neke pomoći. To je verovatno jedan od najlošijih Interneta trenutno kod nas. I ja imam VIP i isti taj problem. Jedva se suzdržavam da ne bacim prokleti modem kroz prozor. Uz to, rečeno mi je da ugovor mogu da raskinem tek nakon 3 meseca. Tako mi i treba kada sam hteo jeftin Internet.
Uspeo sam da dobijam malo bolji protok tako što razapnem naokolo po sobi produžni USB kabl (dužina od 3 metra), pa se vijam i dovijam da uhvatim signal. Kada nahvatam EDGE signal onda je protok očajan i često se prekida, ali zato kada uspem da uhvatim HSDPA može da bude prilično dobar surf (sa onih skromnih 200kbit/s).
Imam i jedan poseban problem. Dobio sam ALCATEL-ov modem koji je sve samo nije dobar (X090S) ili je barem softverski i drajverski deo očajno rešen, jer se dešava u devet od deset slučajeva da OS neće da prepozna uređaj i moram da restartujem kompjuter, ili čak da deinstaliram i ponovo sve instaliram i tek onda proradi. Nisam do sada provalio zašto se to događa. OS je Win7 x64.
Sve u svemu, VIP znači Veliko Internet Prokletstvo što se mene tiče. Jedva čekam da mi isteknu ta tri meseca pa da uzmem neki pristojan ADSL, makar nemao da ga platim svaki put na vreme :)
Uzgred, živim na sred Vračara, na 19-tom spratu. I imam slab signal. Oduvek sam mislio da se signal bolje hvata kada si visoko, ali izgleda da sam loše mislio.
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.