Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
ADSL i Youtube
STRANA 1 OD 1
stantic ADSL i Youtube 01.09.2011. 19:41 T38178

status: user
broj poruka: 73

Imam ADSL 3072/384 kod Eunet-a, i veliki problem sa Youtube-om.
Kada pokušam da otvorim neki video sa pomenutog servisa, najčešće ne može da ga otovri, ispiše `an error occurred...`. Tek možda svaki deseti mi otvori, ali krene pa ubrzo stane ili `secka`. Ili kad i pokrene, pa stavim na fullscreen, odmah tu stane i neće dalje. Ne koristim HD/HD Ready snimke već najobičnije, ne rade mi torenti, probao i na mozilli i na iexploreru i ništa. Probao i na mobilnom sa symbianom, i isto se tako ponaša. Imam TPLink ADSL modem i na njega nakačen Belkin wifi ruter, tako da do računara interned `dolazi` preko wifi-ja.
Žalio sam se Eunetu, kaže da je što se tiče njih sve u redu. Još mi tip u predstavništvu okrene monitor i pokrene video i kaže `evo kode mene radi, a pošto koristimo isti net, trebalo bi i kod tebe`. Ima li neko neku ideju? Ja mislim da bi sa 3 Mbit-a trebalo da radi pristojno.
I da, net inače normalno radi, surfovanje, torenti i sl. i to priblino brzinom koja mi je i dodeljena.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Pa sta da ti kazem 01.09.2011. 19:49 #356867

broj poruka: 7285
sledeci put uzmi net od Samardzica i sinova.

Ti lopovi su harali Suboticom 10 godina, a i danas ima ne informisanih pa kod njih uzmu net.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

markopvict Bogoljub Karic 01.09.2011. 20:00 #356873

broj poruka: 4515
Pazi, paket 3/384kbps ne postoji u zvanicnoj ponudi Telekoma. Prema tome to je paket koji je izmislio Yunet. Kako bi mogao da ti isporuci takav paket, sem da kroz traffic sejping obogalji paket 4/512? Mozda su kao i PISP Beocity blokirali torente i youtube, pa moras da kupis GOLD paket, koji je skuplji, al nemas ogranicenja za navedene servise...

▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄  http://www.iznajmiPS3.com

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stantic Re: Pa sta da ti kazem 01.09.2011. 20:08 #356875

Pa i ja tebi nemam šta da kežem, računao sam na neki stručniji komentar. Ja sam EUnetov korisnik još od 1998. na dialup-u, od 2007. koristim njhov adsl, i kao prosečni korisnik nisam imao primedbi, za ono što meni treba je OK. I nije bitno sad to ko mi je provajder, ovo nije diskusija koji je provajder bolji, ko je lopov a ko nije, nego sam dao što više podataka kako bi mi neko mogao pomoći, zato sam naveo provajdera. Ako je neko imao ovakav ili sličan pproblem, kod Euneta ili nekog drugog provajdera, i ako ga je rešio (osim promene provajdera), bio bih mu krajnje zahvalan da i meni objasni kako,

:: sledeci put uzmi net od Samardzica i sinova
::
:: Ti lopovi su harali Suboticom 10 godina, a i danas ima ne informisanih pa kod njih uzmu net
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Vidim da sam te trefio u zivac 01.09.2011. 20:13 #356876

mada mi to nije bila namera.

Ali i ti moras malo da se saberes,paz sad:

::Ne koristim HD/HD Ready snimke već najobičnije, ne rade mi torenti

::I da, net inače normalno radi, surfovanje, torenti i sl.

Nema ovde mnogo mozganja, nesto je do njih ili setovanja samog naloga.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

stantic Re: Bogoljub Karic 01.09.2011. 21:25 #356890

To je u stvari 1536/256 paket, tj ja taj paket plaćam, ali sam kao verni korisnik (duže od godinu dana kod njih) dobio mogućnost da pređem na taj 3072/384 za iste pare uz ugovor na dve godine. Zapravo dok je još bilo 1Mbs ja sam dobio 2Mbs po istoj ceni, pa kako je minimum povećan na 1,5, mojih 2 je prešlo u 3.
No sve to nije bitno, meni je ranije na 1Mbs Youtube radio bolje noge sad. I unazad možda pola godine je radio sve lošije i lošije, ali sad već gotovo da ne radi nikako.

:: Pazi, paket 3/384kbps ne postoji u zvanicnoj ponudi Telekoma. Prema tome to je paket koji je izmislio Yunet. Kako bi mogao da ti isporuci takav paket, sem da kroz traffic sejping obogalji paket 4/512? Mozda su kao i PISP Beocity blokirali torente i youtube, pa moras da kupis GOLD paket, koji je skuplji, al nemas ogranicenja za navedene servise..
:: ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄  http://www.iznajmiPS3.co
markopvict to je to 01.09.2011. 23:37 #356921

broj poruka: 4515
Bogoljub Karic zavrnuo slavinu...

▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄  http://www.iznajmiPS3.com

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re 02.09.2011. 01:31 #356974

broj poruka: 2158

Uzmi ti lepo nesto za skidanje gamadi iz racunara npr. Spybot search and destroy i skeniraj komp meni lici da imas nesto sto zeza net.
stantic ... 03.09.2011. 07:10 #357246

Ne verujem da su virusi, pre dva meseca sam menjao računar kompletno, pa samim tim i windows (win7 x64 Ultimate), a taj problem sa Youtube mene muči već odavno, samo me mrzelo da idem kod njih.
Možda sam loše objasnio, meni radi sve osim youtube-a, rade mi i torenti, samo sam rekao da u trenutku dok sam pokušavao da gledam klipove sa youtube-a nisu radili ni torenti, da bih i to eliminisao, pošto su mi u Eunetu rekli da i preveliki upload može da usporava. Ali problem je da meni ne radi uopšte.
Izgleda da je ipak Eunet u pitanju, tako da mi ne gine teška rasprava sa njima...

ICEsd Re: ... 03.09.2011. 11:56 #357266

broj poruka: 2158

Nisam ja pricao o virusim vec o spyware i addware koji se uvuku iako imas antivirus, jer oni nisu navodno stetni, nego samo skupljaju podatke sta radis na netu i salju firmi u marketinske svrhe.

Druga mogucnost je da ti je sam Windows los, mozda u samoj instalaciji ima neku gamad pa ona blokira youtube.

:: Ne verujem da su virusi, pre dva meseca sam menjao računar kompletno, pa samim tim i windows (win7 x64 Ultimate), a taj problem sa Youtube mene muči već odavno, samo me mrzelo da idem kod njih
:: Možda sam loše objasnio, meni radi sve osim youtube-a, rade mi i torenti, samo sam rekao da u trenutku dok sam pokušavao da gledam klipove sa youtube-a nisu radili ni torenti, da bih i to eliminisao, pošto su mi u Eunetu rekli da i preveliki upload može da usporava. Ali problem je da meni ne radi uopšte
:: Izgleda da je ipak Eunet u pitanju, tako da mi ne gine teška rasprava sa njima..
Ishmerish Aj probaj sa drugim IP-em za pocetak? 03.09.2011. 11:59 #357269

Uzmi neki Jevropski ili Jenkijski.

Lala 4ever!

Morow Re: Re: Bogoljub Karic 03.09.2011. 12:18 #357274

broj poruka: 1038
:: To je u stvari 1536/256 paket, tj ja taj paket plaćam, ali sam kao verni korisnik (duže od godinu dana kod njih) dobio mogućnost da pređem na taj 3072/384 za iste pare uz ugovor na dve godine. Zapravo dok je još bilo 1Mbs ja sam dobio 2Mbs po istoj ceni, pa kako je minimum povećan na 1,5, mojih 2 je prešlo u 3
:

Ala si se upecao haha. Ja sam imao 1536/256 pa su mi dali 4/512 za iste pare (uz ugovor na godinu dana), kao dugogodisnjem korisniku. Inace meni sve sljaka ok.
stantic ... 03.09.2011. 17:16 #357327

@ICEsd
Da, ali pre ovog win-a sam imao XP SP3, i imao sam iste probleme, tako da ne verujem da su win ili spyware, ali proveriću, ništa me ne košta. Ali da je to problem, onda bi preko symbian telefona nakačenog na isti net trebalo da radi, a neće.

@Morow
Ja ne mislim tako, normalno je da, ako će ti neko dati 2x veću brzinu po istoj ceni, da traži nešto i zauzvrat. Nisam ja to morao da uzmem, ali koja je poenta menjati svaki čas provajdera? Te akcije imaju svi, mogao sam da raskinem ugovor u ponovo se prijavim, ugovorom od dve god bih dobio 3 meseca internet za din (4/512) i godinu dana IPTV za din. Ili sam mogao da mi ostane isti paket ali da mi računi budu manji za 10%. Ja sam izabrao to što sam izabrao, i mislim da je OK, brzina je pristojna jedino taj youtube. Ali videćemo

glisalj BEOCITY 15.12.2011. 00:12 #384398

broj poruka: 3

DRUZE SAMO ZAOBIDJI BEOCITI.....STRASNOOOOO BEZOBRAZNO
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647776.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs