Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Bridzovanje, access point...
STRANA 1 OD 1
miligram Bridzovanje, access point... 09.09.2011. 10:18 T38280

status: user
broj poruka: 56
Imam nekoliko pitanja vezanih za ovu problematiku. Imam stan na 2 nivoa i problem sa wirelessom. Na gornjem spratu, gde mi i stoji router, svuda mogu da se nakacim, dok je na donjem spratu to moguce samo iz dve prostorije. Router je Tp-link. E sada, kupio sam u Americi neki D-link access point sa nekom velikom antenom slicnom onoj za tv, za koji mi je prodavac rekao da moze da bridzuje konekciju. Da li bridzovanje znaci da uredjaj moze da primi signal mog routera i da nastavi da ga rutuje? To bi mi jako puno znacilo, obzirom da bih mogao da ga stavim u jednu od soba gde imam domet, gde bi on hvatao signal i odatle taj isti signal emitovao dalje. Jel to tako radi ili sam ja u zabludi? Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Bridzovanje, access point... 09.09.2011. 10:48 #358535

broj poruka: 9437
Upravo to.

S1000RR

:: ... Da li bridzovanje znaci da uredjaj moze da primi signal mog routera i da nastavi da ga rutuje?
FordP nisam siguran da je access point upravo to... 09.09.2011. 12:12 #358542

broj poruka: 133
to o čemu priča mora imati uređaj funkciju
UNIVERSAL REPEATER :)
proveri da li ti access point ima universal repeater funkciju ako nema onda bi access point trebao biti vezan za ruter kablom, što mi se čini da da pokušavaš da izbegneš (vučenje kabla od gornjeg rutera do dole.)

universal repeater služi za proširenje dometa wirelles uređaja
mnogi današnji wirelles uređaji imaju u sebi i ovu funkciju
markopvict Kad bi stavio taj uredjaj u bridz 09.09.2011. 14:06 #358567

broj poruka: 4515
Imao bi internet samo na ETH portu tog uredjaja.

Za prosirenje dometa mora Repeater. Citat:

A wireless repeater is a computer networking device which acts as a repeater between a wireless router and computers. Typical use of a wireless repeater is to add one when your computer is too far away from any of the buildings` other wireless access points. If set up properly it will then extend the range of the local wireless network.

▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄  http://www.iznajmiPS3.com

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miligram Dakle, ako dobro shvatam 09.09.2011. 14:40 #358572

moj AP bi morao imati i funkciju tog repeatera da bi bezicno mogao da primi signal i prosledi ga dalje. Ukoliko to nema, moracu da koristim kabl da povezem router i AP?
miligram E ovako 09.09.2011. 20:56 #358665

Nasao sam uredjaj (zagubio se bio medju gomilom stvari) i zove se D-Link DAP-1160. Ima lampicu iznad koje pise Bridge, a ispod Repeater, tako da verovatno moze da radi ovo o cemu smo pisali. Kako se to podesava, pdnosno koji su parametri o kojima moram da vodim racuna? Hvala
miligram Molim vas, ako iko zna, bitno mi je 10.09.2011. 10:01 #358731

da povezem ovo. Imam jos jedno pitanje, posto je sada podstanar isto zainteresovan za net, pa me zanima da li je moguce da koristim jos jedan repeater za jos jedan stan ispod, koji nece imati domet do routera, ali ce hvatati signal repeatera koji danas budem pokusao da postavim, tj. da li je moguce da repeater prosledjuje vec repeaterom prosledjen signal? Hvala
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs