Безброј пута сте ми помагали са свакаквим проблемима.
Ето, сада бих хтео да дам препоруку свима који користе УСБ интернет (небитан је провајдер). Нисам претражио форум да видим да ли је неко нешто слично написао, али и да јесте није лоше да потврдим да ради.
Када сам почео да користим УСБ интернет (м:тс-ов) стално сам имао ЕДГЕ сигнал (из милоште - едгара). У било ком делу куће сам имао ЕДГЕ једино сам када изађем на терасу хватао ХСДПА (и то све зависи, што се каже како ветар дува).
Када сам то одрадио, након минут се појавио ХСДПА који ниједном нисам могао да ухватим на спрату куће. Наравно, радило је. Затим сам прешао у приземље и, такође, сам имао ХСДПА.
Пошто сам испробао и уверио се да ради, свима препоручујем да одраде ово и видећете сјајне резултате. Чак сам се у једном тренутку одушевио јер је брзина скидања на УСБ превазишла АДСЛ.
Истина, изгледа смешно ићи са цедаљком по кући, али је битно да ради посао. Раније сам проводио и пола сата да бих погледао неколико информација са само једног сајта, а сада све то обављам устаљеном брзином.
ti si na već postojeći usb modem koji je ujedno i antena za prijem signala samo dodao ovu mrežicu tj. svojevrsni tanjir, baš kao i kod satelitske antene. Zaista dobro, jednostavno, a dobro.
Možeš recimo da probaš pa da skineš dršku od te cediljke i da je postaviš da stoji na stalak tako da imaš malu antenicu. Ne moraš da sečeš dršku, po meni samo treba da skineš ovu plastiku sa drške ako je i ima, onda samo presavij dršku u oblik obrnutog slova `c` i dole samo dodaj od drveta ili plastike neko postolje da to stabilno stoji.
Добио сам од м:тс-а Хуавеијев модем Е153 (потпуно је истог облика, као и са сајта који сам поставио упутство).
Е, што се цедаљке тиче, поставио сам прву коју сам нашао на Гуглу. Ја сам узео из кевиног кухињског прибора стару цедаљку коју она више не користи. Она се разликује од ове са слике јер јој је ручка метална и у облику обрнутог слова ц (као што ти кажеш).
Мени не стоји усправно, као антена. Пошто немам лепо постоље да би тако стајала, једноставно је окренем ка поду, на сто или кревет поставим нешто тешко на држшци, да држи равнотежу и шљака.
Нисам само написао да ме је ова `инвестиција` коштала 150 динара, колико сам платио УСБ кабал. https://www.mojtip.com
pa dok laje nek traje, a posle ga eventualno koristis kao flash drive. Jer za ostalo ni nije, samo u Srbiji moze neko da izbaci govno koje ce na 90% teritorije da radi dial-up brzinom!!!
Al neka nicija nije gorela do zore, lopovski holokast na ovim prostorima se blizi !!!
Što sam korisnik mora da nadogradi uređaj kako bi radio ispravno. Stvarno jadno. Prema zakonu o obligacionom odnosu, ono što ti nudi u ugovoru, to mora i da ti isporuči pod uslovom da ti izvršiš svoju obaveze što se tiče plaćanja. Naravno ovo niko ne šljivi i onda moraš sam da se snalaziš kako znaš i umeš.
Inače i ja jedva čekam taj kraju tom lopovluku ali on nikako da dođe. Otegao se kao gladna godina.
Re: Najbolja fora je da taj modem uopste ne placas
02.10.2011. 21:20
status: user broj poruka: 318
Па, пошто је ћале потписао уговор на 24 месеца у јулу и то по 1 динара месечно до краја трајања уговора, онда испада и као да га не плаћаш.
Што се тиче лоповлука, најбитније је да се реклама одради добро и да се што више људи навуче да потпишу уговор, а када у пракси виде о чему се ради, онда већ буде касно.
:: pa dok laje nek traje, a posle ga eventualno koristis kao flash drive :: Jer za ostalo ni nije, samo u Srbiji moze neko da izbaci govno koje ce na 90% teritorije da radi dial-up brzinom!! :: :: Al neka nicija nije gorela do zore, lopovski holokast na ovim prostorima se blizi !! :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Имао сам пријављен АДСЛ код Лелекома и телефон је, због слабије финансијске ситуације, био искључен 3 месеца. Лелеком је без икаквог обавештавања узео наш прикључак и дао их другом. Уговор је био истекао пре више од годину дана, али нисам га продужавао. Интернет сам имао и даље, све је било исто и нисам имао потребе да га обнављам јер бих био на истом.
Када је уплаћен телефон, изгубило смо `порт` и вратили смо опрему. Ћале је хтео одмах да направи нови уговор, како бих одмах добио АДСЛ, али су рекли да немају слободне `портове` и да ће нас ставити на листи чекања. Е, сад, да би показали како брину о нама, корисницима, рекоше ћалету да као накнаду, пошто не могу да нам изађу у сусрет и обезбеде услугу (јер је проблем код њих) предложили су ћалету мобилни интернет. Ја сам схватио да нам то дају као компромис док не прошире мрежу и да то треба да вратим по добијању АДСЛ-а, а пошто то може да потраје, рекоше да је цена 1 динар. Међутим, када су јавили за АДСЛ, ћале је донео опрему и рекао да ми мобилни интернет остаје за 1 динар у наредна 24 месеца, на колико је потписао уговор.
Претпостављам да смо добили ову погодност за 1 динар јер смо чекали за АДСЛ, па нас Лелеком сада `награђује`.
Питаћу ћалета сутра да ми каже нешто конкретније, па ћу ти написати да ли он зна конкретно ко има право на овакве врсте уговора.
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.