Imam SBB internet.Povezao sam preko lan karte moj racunar sa racunarom u susednoj sobi,postavio adresu,resetovao ICS,i rade i jedan i drugi racunar.Uzeo TP-Link da delim sa stanom ispod jos jednom internet (6MB),Prikacio TP-LINK na SBB ruter ili modem,sta li,cackao malo i radi.Dakle svi imaju internet.Problem je kako da zastitim konekciju,odnosno da postavim pasword za pristup internetu? Pomoc,molim...
Ako si mislio da zastitis konekciju preko tp linka,a da tvoji korisnici imaju neometan pristup internetu,pusti instalacioni disk tog rutera tp link imas odeljak security.Ako imas uputstvo od tog tp-link-a,sve je tamo lepo objasnjeno.
koliko sam shvatio ti si vezao kompove utp kablom ..zbog cega onda stitis internet ? mislim ako nemas wireless ? http://www.youtube.com/watch?v=hwjeD0nfkao AMD Athlon II 445 Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz Gigabyte 770-DS3 Gigabyte 5870 SOC GX-550W 2xWD500 CM V8 HP Kuciste
U pitanju je TP LINK-TL WR740 N,i njime delim konekciju sa laptopom na 2 sprata ispod.Prvo,da li,s oprostenjem,ovaj TP LINK moze da baci toliko daleko signal (jer sam probao da ga ukljucim na drugom spratu i ne vidi uopste konekciju, a na mom spratu vidi).Sve je povezano na SBB ruter pa bih hteo znati moze li se naci nacin da se SBB ruter zastiti paswordom jer konekcija ide preko njega.Drugo,moj racunar sa win 7 32,ne vidi uopste TP link,pa ga ne mogu ni instalirati.Jer je prikacen na SBB ruter sa klasicnim kablom.Ima li neko resenje.Laptop je na XP.
ti mislis da ce ti neko pristupiti SSB modemu preko routera tj preko ip adrese ..sve sto treba jeste da napravis zastitu na tplinku i niko nece moci da udje na tvoju mrezu i na ssb modem http://www.youtube.com/watch?v=hwjeD0nfkao AMD Athlon II 445 Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz Gigabyte 770-DS3 Gigabyte 5870 SOC GX-550W 2xWD500 CM V8 HP Kuciste
Ja imam slicnu situaciju samo sto imam tp link tl-wr542g i sbb-ov net delim sa sestrom preko tog rutera(wireless konekcija)a ona je na spratu iznad.Ako je tvoj ruter poput mog sto se tice signala mislim da ces tesko da ostvaris konekciju jer sam ja imao veoma slab signal na duplo manjoj razdaljini (prepreke poput zidova i armiranog betona ometaju signal) i bio sam prinudjen da promenim antenu, sa kojom sam kasnije dobio kud i kamo bolji signal.
Jednostavnija metoda od moje za stelovanje zastite je ona koju je naveo Mortificat.
Kao prvo, moras promeniti IP adresu TP Linka, jer je ista kao i tog SBB mdema. To ces da uradis ovako: 1. Sve raskaci sto si povezao 2. Povezi TP Link UTP kablom sa nekim od racunara 3. U brovseru ukucaj 192.168.1.1 4. Kada te bude pitao za user name i password kucaj i za jedno i za drugo admin 5. Nadje gde se nalazi njegova IP adresa (ne znam napamet za ovaj ruter) i promeni je u recimo 192.168.10.1 6. Posle restarta rutera koju on odradjuje sam kada kliknes na save za promene moraces da ponovis tacke 3. i 4. samo sto ces kucati u brovseru novu IP adresi 192.168.10.1 7. Udji u opciju wireless, nadji securiti i odaberi jedan od nacina enkripcije pasworda za pristup wireless mrezi, recimo WPA/PSK, TKIP, ukucaj zeljeni password. 8. (OPCIONO) Iskljuci wireless broadcast - ruter nece slati svoj SSID, tao da ga niko nece videti i nece moci da se prikljuci na mrezu ako ne zna ime SSID-a. 9. Ugasi ruter, ugasi SBB modem. 10. Povezi sve kako treba, imas uputdtvo za to. 11. Upali prvo SBB modem, sacekaj da se inicijalizuje, pa onda upali ruter. Ovo bi trebalo da ti bude dovoljno da ti sve proradi kako treba. Da li ce ruter uspeti da baci dva sprata nize signal je vec malo teze pitanje, jer antena za njega nije projektovana da baca signal gore-dole, vec u jednoj ravni.
Hvala svima na odgovorima...Morao saam da prebacim TP LINK u predsoblje jer ne moze da prodje konekcija zbog zidova.Mora da se stavi kabal u LAN ulaz i u TP LINK,u protivnom konekcija je nestabilna i ne moze se zastititi.Sad sve radi ali moram da uzmem 20-ak metara kabla kako bi signal bio dostupan ovima ispod.Da li bi pomogla jaca antena,i gde je mogu nabaviti?
Ako se oni konektuju na tp link bezzicno onda ti treba antena,ako do svih od tebe ide kabl onda ti uopste ne treba antena.Antena na ruteru samo sluzi da opsluzi wireless-om korisnike,ako su svi nakaceni kablom antena nicemu ne sluzi...
Malo je nezgodno, jer tada uzima više prostora, ali će možda dole imati bolji prijem.
Podržavam ovo što je mikac962 napisao, ali bih i da dodam:
- SBB modem se priključuje u WAN. - Broadcast SSID možeš da isključiš, ali neki uređaje možda nećeš moći da priključiš čak iako im eksplicitno navedeš SSID.
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.