Posto je u toku ADSL akcija koja nudi pakete po dosta nizim cenama od standardnih(4Mb flat za 1000 do 1100 din) molim vasa iskustva sa gorepomenutim provajderima kako bi izabrao najboljeg.
Takodje imam telekomov ruter HG520S koji bi koristio kao ruter.Dali moze da se konfigurise za druge provajdere?
Evo sta pise na sajtu vierata: `Akcija se odnosi na korisnike realizovane do kraja oktobra, koji do sada nisu imali ADSL uslugu i koji ne prelaze kod nas sa migracionim kodom. Ugovorna obaveza je 12 meseci.`
Ako si do sad imao ADSL kod bilo kog provajdera, neces imati nikakve koristi od ove akcije.
To je moj licni ruter,a ovaj sto mi daju nezadovoljava moje potrebe.Ima jedan LAN port. Ako hoces 4 porta placas 100din mesecno,a ako hoces wireless ruter 150din mesecno i naravno posle ga vracas.
onda lepo uzmes sam wireless router i `placas` ga kao modem.. koji lopovi
:: To je moj licni ruter,a ovaj sto mi daju nezadovoljava moje potrebe.Ima jedan LAN port :: Ako hoces 4 porta placas 100din mesecno,a ako hoces wireless ruter 150din mesecno i naravno posle ga vracas :: ::
Inace, moj prijatelj je presao sam telekoma na Beocity, bila neka akcija i dobio je ogromnu brzinu za male pare (da te ne lazem, mislim 6Mb za 1500din). Sada ludi, vise nema internet nego sto ga ima. Ja imam Telekom 4Mb vec 4 godine i prezadovoljan sam. Jeste da im uslovi nisu neki, tih 4Mb uopste nije jeftino, ali radi bez vecih problema vec 4 godine. Boli me uvo ako neko nudi vecu brzinu za iste pare, meni je ovih 4Mb sasvim dovoljno, vaznije mi je to sto radi veoma stabilno... Misli o tome... Ne znam kako tebi radi, iskustva su razlicita, ali ponavljam, ja za 4 godine nisam imao 24h sveukupno prekida u internetu.
Mislim da je snacke1984 upravu i ja sam hteo isto to sredinon godine da uradim kod verata ali su mi rekli da gledaju migracioni kod pa sam onda uboo 2 meseca gratis za jos 1 god. Svrati do verata pa pitaj, inace ja sada cekam 2 broj pa cu tamo predati za novi prikljucak kada mi ovaj ugovor istekne.
Skoro tri godine sam bio kod njih (i to racunajuci samo ADSL), u tom trenutku na paketu 1.5 Mb koji sam placao oko 1.400 din. 24.9. su poslali obavestenje o toj akciji koja je sada aktuelna. Istog dana zovem i kazem da hocu da predjem na 4 Mb u akciji - 1000 din. Pitam da li da uplatim odmah, kazu `ne, bolje da sacekate da vam istekne tekuca pretplata`. Potom zovem posle dva-tri dana i odjednom mi kazu da sada ne moze jer nisam uplatio do 25-tog! I za kraj poslastica - 1.10. - Kaze mi gospodjica u Futuri da je moglo da sam uplatio do 31-og, tj. da sam zakasnio jedan dan!
Znaci, dva puta su me slagali samo da mi ne bi dali vecu brzinu, a treci put su mi se prakticno i narugali.
Napominjem da nisam pokusao da izvedem nikakav trik, sve sto sam hteo je da uzmem ono sto su sami ponudili. Dobio bih vecu brzinu za vise para, da, ali legalno, po njihovim uslovima, sa ugovorom na 18 meseci. Ocigledno da su zakljucili da im se to ne isplati pa su me podjebali da opisan nacin.
Posto me je sve ovo iznerviralo resio sam da ih bojkotujem kad i kako mogu, pa te u molim da me podrzis u tom smislu i da im ne das svoj dinar. Hvala ako uvazis ovo.
Razumem te u potpunosti ali ti savetujem da iskoristis mogucnost koja traje do nove godine i ucestvujes u akciji ili promenis provajdera.Ipak su to tvoje pare i nedaj ih bagri olako! A ja sam se vec odlucio.
Ja imam isto `iskustvo`! :D U februaru smo uzeli kod orion telekom net ugovor na samo godinu dana. Paket 2Mb/0,5Mb. S`tim sto prvih 6 meseci bice dupliran paket na 4Mb/1Mb. I sad je oktobar, znaci posle 9 meseci ja imam 4Mb/1Mb i dobro meni dobro njima! :D Ne kontam kako, ali cutim i uzivam...
Vidim vmarc i drugi hvale telekom, a ja se zlopatio sanjima, uzas blagi koliko je cesto prekidao i morao da se restartuje modem. Progledao sam kada sam uzeo sbb. Uveo sam televiziju samo zbog neta, dobio i digitalnu za dz. i 6mb za 1400din. Ja zadovoljan, nisam imao mozda 1 ili 2 prekida na neki smesan vremenski interval. adsl ne preporucujem ko moze sbb
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: :: :: ZAOBODJI BEOCITY U SIROKOM LUKU DA TI NE OBLJASNJAVAM PUNO....KLASICAN KRIMINAL......UZMI PTT DIREKNO (TELEKOM) NAJBOLJE RADE
Telekom je imao toliko prekida u radu da ne mogu da ih nabrojim u poslednjih par godina(Karaburma), odem kod komšije i prosto mi ga žao jer je njegov pametni tata otišao njima. Beotel sam godinama koristio, nivo tehničke podrške su podigli na respektabilan poslednjih godina, a net je(bar meni) bio stabilan(recimo, jednom u šest meseci pukne na sat-sat i po). A imali su i one akcije platiš šest,a voziš dvanaest meseci. SBB nikad nisam imao, ali iz iskustava meni bliskih ljudi, net im je kao i kablovska-jednom u sedam dana mora da nestane.
Pored svega, čovek teško da može biti pametan, plus što psiha diktira asimilaciju pozitivnih reakcija od strane drugih, a stavlja po strani sopstvena negativna iskustva :D
Kao anegdota o tamnom vilajetu...`Ko uzme, kajaće se, a ko ne uzme kajaće se`.
Nezahvalno je preporuciti bilo koga, jer zavisno od toga gdje se nalazi, koja je agregacija, kolikoima radova u tom dijelu grada, da li se prikljucuju novi korisnici na tom cvoristu itd itd. Generalno gledano u NS SBB je stabilna u preko 80% slucajeva. Telekonj u preko 90% PTT u preko 95%. Za ostale ne znam, ali za ova 3 vodim evidenciju koliko me zovu i u kojim delovima kog grada su. operator
:: Nezahvalno je preporuciti bilo koga, jer zavisno od toga gdje se nalazi, koja je agregacija, kolikoima radova u tom dijelu grada, da li se prikljucuju novi korisnici na tom cvoristu itd itd :: Generalno gledano u NS SBB je stabilna u preko 80% slucajeva :: Telekonj u preko 90 :: PTT u preko 95% :: Za ostale ne znam, ali za ova 3 vodim evidenciju koliko me zovu i u kojim delovima kog grada su :: operator :: ::
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647776. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.