Pre par dana sam dobio od provajdera wireless modem i primetio sam kad ukljucim wifi na njemu da imam jasan bol u centru glave. Stajao mi je na nekih 80cm udaljen od glave. Danas ga premestim na pod i opet isto, ukljucim pojavi se bol gotovo momentalno, isklucim ga posle 15 minuta sve je u redu. Guglao sam malo i dosta ljudi se izgleda zali na taj problem a takodje dosta ljudi smatra da je to notorna glupost.
Kakva je situacija kod vas sto se toga tice? Dal postoji nacin da se smanji signal? Jer i kad odem u drugu sobu imam pun signal
:: :: Pre par dana sam dobio od provajdera wireless modem i primetio sam kad ukljucim wifi na njemu da imam jasan bol u centru glave. Stajao mi je na nekih 80cm udaljen od glave. Danas ga premestim na pod i opet isto, ukljucim pojavi se bol gotovo momentalno, isklucim ga posle 15 minuta sve je u redu :: Guglao sam malo i dosta ljudi se izgleda zali na taj problem a takodje dosta ljudi smatra da je to notorna glupost :: :: Kakva je situacija kod vas sto se toga tice :: Dal postoji nacin da se smanji signal? Jer i kad odem u drugu sobu imam pun signal
Re: Re: Dal imate glavobolje od wifi rutera/modema?
13.12.2011. 16:23
status: user broj poruka: 249
Cisco EPc 2325
:: Flynn, koji je to wifi router ?!?! :: :: :: :: :: :: Pre par dana sam dobio od provajdera wireless modem i primetio sam kad ukljucim wifi na njemu da imam jasan bol u centru glave. Stajao mi je na nekih 80cm udaljen od glave. Danas ga premestim na pod i opet isto, ukljucim pojavi se bol gotovo momentalno, isklucim ga posle 15 minuta sve je u redu :: :: Guglao sam malo i dosta ljudi se izgleda zali na taj problem a takodje dosta ljudi smatra da je to notorna glupost :: :: :: :: Kakva je situacija kod vas sto se toga tice :: :: Dal postoji nacin da se smanji signal? Jer i kad odem u drugu sobu imam pun signal
`Research in Holland showed that trees that were planted in close proximity to a wireless router suffered from damaged bark and dying leaves. The Dutch scientists carried out their research on ash trees which had been suffering with bark bleeding and dying leaves The alarming study will raise fears that Wi-Fi radiation may also be having an effect on the human body and will lend weight to parents and teachers who have campaigned to stop wireless routers being installed in schools.`
`Istraživanje u Holandiji pokazalo je da je drveće koje je zasađeno u blizini wireless rutera pretrpelo oštećenje kore i uvenule listove. Alarmantna studija će podići strahove da Wi-Fi radijacija (zračenje) možda takođe ima efekat na ljudsko telo i daće težinu argumentu roditelja i nastavnika koji su pokrenuli kampanju da se prekine instaliranje wireless rutera u školama.`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Re: Re: Re: Dal imate glavobolje od wifi rutera/modema?
13.12.2011. 16:25
status: user broj poruka: 19091
probaj da mu stavis neku drugu antenu.. probaj da ga stavis ako je moguce u drugu sobu iza zida.. ako nista ne uradis, to nije za zezanje, ja bih to zamenio za neki NetGear/TP-link, i oni ce ti zavrsiti posao... P.S. kabl je majka
:: Cisco EPc 232 :: :: :: :: Flynn, koji je to wifi router ?!?! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pre par dana sam dobio od provajdera wireless modem i primetio sam kad ukljucim wifi na njemu da imam jasan bol u centru glave. Stajao mi je na nekih 80cm udaljen od glave. Danas ga premestim na pod i opet isto, ukljucim pojavi se bol gotovo momentalno, isklucim ga posle 15 minuta sve je u redu :: :: :: Guglao sam malo i dosta ljudi se izgleda zali na taj problem a takodje dosta ljudi smatra da je to notorna glupost :: :: :: :: :: :: Kakva je situacija kod vas sto se toga tice :: :: :: Dal postoji nacin da se smanji signal? Jer i kad odem u drugu sobu imam pun signal
Ja sam imao vise vrsta wifi rutera: asus neki placen skoro 5000, telekomov onaj crni glomazan, i sada belkin kupljen od zooroa sa bencha i nista mi se ne desava u glavi (osim uobicajenih tripova :D )
Ozb, ako ne boli nikog od tvojih ukucana, idi na neko snimanjce za svaki slucaj, pa mozda u vestima bude: `Zivot mu spasio bezicni ruter` x)
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Ovo ipak nije tema za salu. Dosta osoba stvarno ima problema sa tim. S druge strane, ovo sto je Flynn naveo mi je prosto neverovatno. Jos nisam cuo da neki Wi-Fi uredjaj ima toliku snagu da trenutno `przi` mozak [ovde ne racunam jake antene i repetitore provajdera - one itekako `prze` kada ste na nekoliko metara udaljenosti]... Nadam se da se neces uvrediti posto stvarno ne mislim nista lose ali razmisli o tome da je tvoj problem mozda druge prirode. Naime, dosta ljudi oseca dejstvo Wi-Fi frekvencija [narocito ako je pitanju 5GHz sa jacim antenama] ali se uglavnom ispoljava tek nakon nekog vremena, i to: losijim snom, blazim glavoboljama i sl. [na pojedince ima i drugaciji uticaj pa sam naveo samo ono sto je zajednicko za vecinu]. Jedan moj prijatelj je svoju kosu slao u inostranstvo na detaljne analize i u odgovoru je, izmedju ostalog, pisalo i to da je njihova pretpostavka da najvise vremena boravi u blizini vece trafo stanice ili neceg slicnog [ne mogu bas da se setim detalja posto je to bilo prosle god.], a u stvari se nalazi 13 spratova ispod dve jake 5GHz antene. U krugu od ~1km od njega ne postoji nista drugo sto bi moglo na taj nacin da utice i ne bavi se popravkom elektronike, radio/TV aparata i sl. pa je i to iskljuceno. Licno sam imao problema sa snom dok nisam izbacio ruter iz sobe u kojoj spavam. Sada ga ukljucujem samo onda kad mi je neophodan za mob. ili kad neko dodje sa lapom. Gigabit LAN rules. Ovo sam nekoliko puta testirao da bih se uverio da je stvarno u tome problem tako sto sam ga nekoliko puta vracao u sobu po 10-ak dana i sestra mi je potvrdila posto je njen krevet odmah iza zida gde je stajao ruter. Znaci, iskljuceno je i to da sam lood... bar po pitanju ovoga =].
U sobi imam TP-Link ruter, WiFi radi 24h, u kompu utaknut BT, i bezicni mis preko BT-a, 2 mobilna telefona na stolu i radio antena od stereo risivera... zracenje bolje da ne znam koliko je... ali hvala Bogu glava me boli samo kada odem na posao, pa koleginice pocnu da vicu na mene.
Ugasi WiFi u podesavanju rutera i kupi neki Linksys AccessPoint ako ti bas treba WiFi. Ili probaj da trazis provajderu neki drugi, znam da pojedini imaju razlicite modele.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
A da nije liku nesto sjeban adapter pa da ispusta neku ultra visoku frekFenciju (>50kHz) pa da ga od toga boli glava, od zujanja? Znam kad sam pustao u sound forgu visoke frekvencije cisto radi zajebavancije, da nimalo nije prijatno
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: U sobi imam TP-Link ruter, WiFi radi 24h, u kompu utaknut BT, i bezicni mis preko BT-a, 2 mobilna telefona na stolu i radio antena od stereo risivera... zracenje bolje da ne znam koliko je... ali hvala Bogu glava me boli samo kada odem na posao, pa koleginice pocnu da vicu na mene. :: :: Ugasi WiFi u podesavanju rutera i kupi neki Linksys AccessPoint ako ti bas treba WiFi. Ili probaj da trazis provajderu neki drugi, znam da pojedini imaju razlicite modele. :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
pa imam i ja na poslu Wireless cisco uredjaj sa 2 antene+ADSL wireless, plus WiMax AP koji ima na sebi Wireless, Wireless 6 laptopova pa nista se ne desava nikom od nas, ali ipak svi smo drugaciji, nekome smeta nekom ne
:: U sobi imam TP-Link ruter, WiFi radi 24h, u kompu utaknut BT, i bezicni mis preko BT-a, 2 mobilna telefona na stolu i radio antena od stereo risivera... zracenje bolje da ne znam koliko je... ali hvala Bogu glava me boli samo kada odem na posao, pa koleginice pocnu da vicu na mene. :: :: Ugasi WiFi u podesavanju rutera i kupi neki Linksys AccessPoint ako ti bas treba WiFi. Ili probaj da trazis provajderu neki drugi, znam da pojedini imaju razlicite modele. :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Nije bila zajebancija kada mu je savetovano da uradi sken glave
:: pa imam i ja na poslu Wireless cisco uredjaj sa 2 antene+ADSL wireless, plus WiMax AP koji ima na sebi Wireless, Wireless 6 laptopova pa nista se ne desava nikom od nas, ali ipak svi smo drugaciji, nekome smeta nekom n :: :: :: :: U sobi imam TP-Link ruter, WiFi radi 24h, u kompu utaknut BT, i bezicni mis preko BT-a, 2 mobilna telefona na stolu i radio antena od stereo risivera... zracenje bolje da ne znam koliko je... ali hvala Bogu glava me boli samo kada odem na posao, pa koleginice pocnu da vicu na mene. :: :: :: :: Ugasi WiFi u podesavanju rutera i kupi neki Linksys AccessPoint ako ti bas treba WiFi. Ili probaj da trazis provajderu neki drugi, znam da pojedini imaju razlicite modele. :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
Bolji savet: isključi WiFi i koristi samo... non-WiFi...
Pozdrav!
Vlada
:: Flynn ocigledno da je kod tebe GHz talasi izazivaju bol u glavi .. jednostavno .. zaboravi da postoji WIFI .. i koristi samo kabel . :: :: ja bi na tvom mestu otisao na jedan CT glave ... cisto iz znatizelje i predostroznosti . :: :: da li jos nekog od ukucana boli glava kad se ukljuci wifi .. prvi si za kojeg sam cuo da ima tu korelaciju . :: :: ::
Iskljucio sam wifi ali problem je sto koristim ipad a za njega mi treba wireless.
:: Bolji savet: isključi WiFi i koristi samo... non-WiFi.. :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Flynn ocigledno da je kod tebe GHz talasi izazivaju bol u glavi .. jednostavno .. zaboravi da postoji WIFI .. i koristi samo kabel . :: :: :: :: ja bi na tvom mestu otisao na jedan CT glave ... cisto iz znatizelje i predostroznosti . :: :: :: :: da li jos nekog od ukucana boli glava kad se ukljuci wifi .. prvi si za kojeg sam cuo da ima tu korelaciju . :: :: :: :: :: ::
Zašto misliš da je do rutera, zašto misliš da nije do iPad-a?
Ako baš moraš da ga koristiš, probaj da pozajmiš neki drugi ruter.
Pozdrav!
Vlada
:: Iskljucio sam wifi ali problem je sto koristim ipad a za njega mi treba wireless :: :: :: :: :: Bolji savet: isključi WiFi i koristi samo... non-WiFi.. :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: Flynn ocigledno da je kod tebe GHz talasi izazivaju bol u glavi .. jednostavno .. zaboravi da postoji WIFI .. i koristi samo kabel . :: :: :: :: :: :: ja bi na tvom mestu otisao na jedan CT glave ... cisto iz znatizelje i predostroznosti . :: :: :: :: :: :: da li jos nekog od ukucana boli glava kad se ukljuci wifi .. prvi si za kojeg sam cuo da ima tu korelaciju . :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Lol. Pa ipad koristim pola godine (koristim wifi po kaficima, kod poznanika, u hostelima, aerodromima) i nikad nisam imao glavobolje. Tako da nije do njega. Nego otkad sam dobio ruter i ukljucim wifi
:: Zašto misliš da je do rutera, zašto misliš da nije do iPad-a? :: :: Ako baš moraš da ga koristiš, probaj da pozajmiš neki drugi ruter :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Iskljucio sam wifi ali problem je sto koristim ipad a za njega mi treba wireless :: :: :: :: :: :: :: :: :: Bolji savet: isključi WiFi i koristi samo... non-WiFi.. :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: :: :: Flynn ocigledno da je kod tebe GHz talasi izazivaju bol u glavi .. jednostavno .. zaboravi da postoji WIFI .. i koristi samo kabel . :: :: :: :: :: :: :: :: ja bi na tvom mestu otisao na jedan CT glave ... cisto iz znatizelje i predostroznosti . :: :: :: :: :: :: :: :: da li jos nekog od ukucana boli glava kad se ukljuci wifi .. prvi si za kojeg sam cuo da ima tu korelaciju . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa pazi nije zezanje.Svi smo negde tanki,mozda neki ct cisto preventivno.Nego,mozda da odes kod nekog ko ima drugi wifi r.ako isto odreagujes,onda pravac sken.Nego,treba iskljucivati wifi,narocito ako je blizu glave.Ja sam imao problem sa nesanicom.Od kako iskljucujem router,dzonjam bolje,a i manje hrcem. Pozdrav
Iskreno ti zavidim sto si u stanju da cujes zujanja frekvencije vece 50KHZ. Do sad su to mogli samo slepi misevi i neki morski sisari....mi, obicni smrtnici, teorijski cujemo od 20Hz do 20KHz.
Mada, vreme je cuda, sta ces...
:: Ima par caka za te sto vole da vicu :: :: A da nije liku nesto sjeban adapter pa da ispusta neku ultra visoku frekFenciju (>50kHz) pa da ga od toga boli glava, od zujanja? Znam kad sam pustao u sound forgu visoke frekvencije cisto radi zajebavancije, da nimalo nije prijatn :: :: LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 :: ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: U sobi imam TP-Link ruter, WiFi radi 24h, u kompu utaknut BT, i bezicni mis preko BT-a, 2 mobilna telefona na stolu i radio antena od stereo risivera... zracenje bolje da ne znam koliko je... ali hvala Bogu glava me boli samo kada odem na posao, pa koleginice pocnu da vicu na mene. :: :: :: :: Ugasi WiFi u podesavanju rutera i kupi neki Linksys AccessPoint ako ti bas treba WiFi. Ili probaj da trazis provajderu neki drugi, znam da pojedini imaju razlicite modele. :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
I ja sam imao negativnih iskustava, tp linkov ruter je bio na metar ipo od moje glave 2 meseca i cudan je osecaj, krenule su i glavobolje,ali vise kao neko ziganje/ bolni impulsi glavi i kratkotrajne glavobolje, da ne pominjem da nisam mogao da se naspavam, mozda je i zbog stresa na faxu i sve to, ali pre toga sam god dana zivo u drugom stanu gde sam se sa wifi netom suplajovao od komsije, znaci bio je ruter daleko i nisam imao nikakvih simptoma :P sigurno ima neke veze:)
ja uvijek cujem pistanje u usima kao onaj fazon sto je bio sa mobitelom pa djeca pustaju, ono pisti ali ne znas odakle, to je bio najveci azon u skoli tada..samo nije jako i nije iritantrno i cujem ga samo kad se smirim, npr sad dok lezim i kucam ovaj text na laptop
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647776. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.