Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
TP Link pitanje
STRANA 1 OD 1
kiflica TP Link pitanje 23.12.2011. 18:02 T42191

status: user
broj poruka: 44

Kako da podesim parametre za tp link w8910g router, imam telekomov internet i dali su mi username i password i VPI i VPC, prethodno sam koristio njihov ruter. Ali svaki put kad povezem tp link router, nemam interneet na njemu. Jel moze neko da napise podesavanja koja su?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC A zasto ih ne zoves? 23.12.2011. 18:18 #386500

broj poruka: 9440
0800 100 100

S1000RR

kiflica Re:A zasto ih ne zoves? 23.12.2011. 18:30 #386501

Jesam, kazu, nije ih briga, jer ne koristim njihov ruter, a kad sam ih pitao da mi daju wireless router njihov, isto me odjebali.

VMARC Re: Re:A zasto ih ne zoves? 23.12.2011. 19:03 #386507

Ne verujem. Ja sam ih zvao 2x, jednom za Zyxel a jednom za Linksys i ljubazno su mi izasli u susret.
Ili ih zovi ili se muci. Treceg nemas...
PS. Operater ne sme da ti kaze da ga nije briga, svaki se razgovor snima i za takav stav se odmah dobija otkaz. Ta ti prica nikako ne pije vodu.

S1000RR

:: Jesam, kazu, nije ih briga, jer ne koristim njihov ruter, a kad sam ih pitao da mi daju wireless router njihov, isto me odjebali
::
kiflica Re: Re: Re:A zasto ih ne zoves? 23.12.2011. 19:10 #386512

Rekli su: Nismo u obavezi da vam dajemo podesavanja ukoliko ne koristite nas ruter, ako bas hoces, nisu bukvalno rekli da ih nije briga, a tebi bas hvala sto me nazivas lazovom, mnogo si pomogao.

:: Ne verujem. Ja sam ih zvao 2x, jednom za Zyxel a jednom za Linksys i ljubazno su mi izasli u susret.
:: Ili ih zovi ili se muci. Treceg nemas..
:: PS. Operater ne sme da ti kaze da ga nije briga, svaki se razgovor snima i za takav stav se odmah dobija otkaz. Ta ti prica nikako ne pije vodu
:: S1000R
:: :: Jesam, kazu, nije ih briga, jer ne koristim njihov ruter, a kad sam ih pitao da mi daju wireless router njihov, isto me odjebali
:: ::
vladarko Re: Re: Re: Re:A zasto ih ne zoves? 23.12.2011. 20:37 #386528

broj poruka: 4228
Polako kiflice, uradi kao što ti VMARC kaže: zovi ih dok im ne dosadiš ili dok ne pronađeš nekoga ko će ti objasniti.

Pošalji screenshot dela gde podešavaš ADSL parametre.

Pozdrav!

Vlada

:: Rekli su: Nismo u obavezi da vam dajemo podesavanja ukoliko ne koristite nas ruter, ako bas hoces, nisu bukvalno rekli da ih nije briga, a tebi bas hvala sto me nazivas lazovom, mnogo si pomogao
:: :: Ne verujem. Ja sam ih zvao 2x, jednom za Zyxel a jednom za Linksys i ljubazno su mi izasli u susret.
:: :: Ili ih zovi ili se muci. Treceg nemas..
:: :: PS. Operater ne sme da ti kaze da ga nije briga, svaki se razgovor snima i za takav stav se odmah dobija otkaz. Ta ti prica nikako ne pije vodu
:: :: S1000R
:: :: :: Jesam, kazu, nije ih briga, jer ne koristim njihov ruter, a kad sam ih pitao da mi daju wireless router njihov, isto me odjebali
:: :: ::
dsb Dovoljno je sledece 23.12.2011. 20:51 #386530

broj poruka: 244
Odes na adavnced setup->wan, u tabeli pvc-ova nadji onaj koji ima vpi 8 i vci 35 ( ako nema takvog mozes bilo koji ) klikni na edit ( ako nemas oupste nijedan pvc kreiran onda na add ) i sve po default-u, sem, na prvoj strani mora biti vpi 8 , vci 35, na sledecoj samo izaberi PPPoE, kad dodjes do dela za user i pass unesi to sto su ti dali i tu ostavi iskljuceno connect on demand i to ti je sve , na kraju svega save i zatim save/reboot.

Inace kod svakog provajdera ce ti reci da nisu duzni da podesavaju tvoj uredjaj ( realno, zasto bi oni trebali da znaju kako se setuje uredjaj kojeg ti oni nisu dali ) dobijes podatke pa ih podesis sam kako znas i umes :-)
vladarko Re: Dovoljno je sledece 23.12.2011. 21:00 #386532

Tako je, ali pod uslovom da nešto drugo nije razdešeno, pa ga možda to... ometa. Zato sam i tražio screenshot.

Pozdrav!

Vlada

:: Odes na adavnced setup->wan, u tabeli pvc-ova nadji onaj koji ima vpi 8 i vci 35 ( ako nema takvog mozes bilo koji ) klikni na edit ( ako nemas oupste nijedan pvc kreiran onda na add ) i sve po default-u, sem, na prvoj strani mora biti vpi 8 , vci 35, na sledecoj samo izaberi PPPoE, kad dodjes do dela za user i pass unesi to sto su ti dali i tu ostavi iskljuceno connect on demand i to ti je sve , na kraju svega save i zatim save/reboot
:: Inace kod svakog provajdera ce ti reci da nisu duzni da podesavaju tvoj uredjaj ( realno, zasto bi oni trebali da znaju kako se setuje uredjaj kojeg ti oni nisu dali ) dobijes podatke pa ih podesis sam kako znas i umes :-)
dsb Re: Re: Dovoljno je sledece 23.12.2011. 21:04 #386533

Jasno, no ako se igrao i ne zna vise sta je i gde podesavao/pokusavao, jedan reset to defauts i samo ovo sto je navedeno i to je to. Mora da radi, ako ne postoji neki drugi problem koji nema veze sa podesavanjem rutera.

@kiflica
Zaboravih jedno glupo pitanje, ali moram i to da pitam za svaki slucaj, bez uvrede, da nisi ti na isdn liniji, onada sva ova prica pada u vodu, treba ti 8910gb ruter ( kojeg ces doduse podesiti na isti nacin )

:: Tako je, ali pod uslovom da nešto drugo nije razdešeno, pa ga možda to... ometa. Zato sam i tražio screenshot
:: Pozdrav
:: Vlad
:
vladarko @dsb: zanimljivo, ali itekako moguće! 23.12.2011. 21:11 #386536

@kiflica: da li ti je ostao Telekomov modem i koji je model? Ja sam se jednom patio tako što sam postavio spliter na pogrešni kabl.

Pozdrav!

Vlada

kiflica Re: Dovoljno je sledece 23.12.2011. 22:05 #386544

Jesam, tako sam i uradio, nije mi prvi put da konfigurisem ovaj ruter, ali mi je prvi put kod telekoma...
Ne znam sta da radim, sad cu ih opet zvati, mozda neko drugi radi od operatera.

@vladarko ostao je, nisam pogresno povezao, svakako hvala, pozdrav i tebi.

:: Odes na adavnced setup->wan, u tabeli pvc-ova nadji onaj koji ima vpi 8 i vci 35 ( ako nema takvog mozes bilo koji ) klikni na edit ( ako nemas oupste nijedan pvc kreiran onda na add ) i sve po default-u, sem, na prvoj strani mora biti vpi 8 , vci 35, na sledecoj samo izaberi PPPoE, kad dodjes do dela za user i pass unesi to sto su ti dali i tu ostavi iskljuceno connect on demand i to ti je sve , na kraju svega save i zatim save/reboot
:: Inace kod svakog provajdera ce ti reci da nisu duzni da podesavaju tvoj uredjaj ( realno, zasto bi oni trebali da znaju kako se setuje uredjaj kojeg ti oni nisu dali ) dobijes podatke pa ih podesis sam kako znas i umes :-)
vladarko Slobodno reci koji je to model modema koji radi. 23.12.2011. 22:14 #386547

Pozdrav!

Vlada

kiflica Re: Slobodno reci koji je to model modema koji radi. 23.12.2011. 22:26 #386550

Huawei SmartAX MT882

:: Pozdrav
:: Vlad
vladarko Re: Re: Slobodno reci koji je to model modema koji radi. 23.12.2011. 22:52 #386554

Imaš li ISDN?

Pozdrav!

Vlada

:: Huawei SmartAX MT88
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
dsb Re: Re: Dovoljno je sledece 23.12.2011. 23:35 #386563

Ne postoje neka specificna podesavanja za bilo kog provajdera, sve je isto sem usera i pass-a tako da samo to treba podesiti/promeniti, pod uslovom da je ruter bio podesen i radio sa nalogom drugog provajdera.

Pojasni sta znaci kad povezes tp link da ti ne radi internet, da li se konektuje ali nemas protoka, da li hvata link ali se ne konektuje ili ni ne hvata link, da li je ispravno povezan na mesto havajca i neodgovoreno pitanje, da li ti je isdn linija.

:: Jesam, tako sam i uradio, nije mi prvi put da konfigurisem ovaj ruter, ali mi je prvi put kod telekoma..
:: Ne znam sta da radim, sad cu ih opet zvati, mozda neko drugi radi od operatera
:: @vladarko ostao je, nisam pogresno povezao, svakako hvala, pozdrav i tebi
kiflica nista opet 24.12.2011. 00:01 #386566

Sad viidim koliko ne znam, moram da pitam, sta je to isdn linija? Ja sam navikao da ovaj ruter nosim kako sam se selio i nije bilo problema uvek kad sam ga namestao. Kad sve spojim, nemam net na kompu,a ni wireless na lap tpou, samo mogu da otvorim podesavanja na 192.168.1.1. I tu uradim sve ono sto ste napisali i nista, svaki put mi kaze browser da ne moze da otvori stranu. Hvala na pomoci, izvinjavam se sto nisam dovoljno strucan.

duqp ja sam podesavao w8901g 24.12.2011. 00:19 #386569

broj poruka: 3466
zamenio sam hg510 za taj,tj kupio van telekoma,sve namestio i radilo je, batalio sam adsl ali mogu u toku dana da pogledam sta treba itd.
Javi mi se na mail.
VMARC Re: ja sam podesavao w8901g 24.12.2011. 00:23 #386570

Posalji mu config fajl, samo neka ubaci svoj username i pass.

S1000RR

:: zamenio sam hg510 za taj,tj kupio van telekoma,sve namestio i radilo je, batalio sam adsl ali mogu u toku dana da pogledam sta treba itd
:: Javi mi se na mail.
markopvict Re: Re: ja sam podesavao w8901g 24.12.2011. 00:34 #386571

broj poruka: 4515
Ne odgovara konfiguracioni fajl
8901 i 8910 su iznutra potpuno razliciti.

(.)(.) + $$$ = ( • )( • )

:: Posalji mu config fajl, samo neka ubaci svoj username i pass
:: S1000R
:: :: zamenio sam hg510 za taj,tj kupio van telekoma,sve namestio i radilo je, batalio sam adsl ali mogu u toku dana da pogledam sta treba itd
:: :: Javi mi se na mail.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Nja... 24.12.2011. 00:41 #386573

Lose sam procitao, mislio sam da ima isti...
Permotata..ta .. kako se kaze... tacija...

S1000RR

kiflica nek se nose 24.12.2011. 00:57 #386578

Zvacu sutra njihov korisnicki servis, jer veceras nisu radili, pa sta bude neka bude, nemam vise zivaca za sve ovo
@VMARC druze izvini ako sam bio ostar

markopvict napisao ti je dsb kako se konfigurise, ako tako uradis i pravilno povezes, nema greske 24.12.2011. 01:00 #386579

broj poruka: 4515
Nemoj dzabe da zoves telekom zato sto imaju posla preko glave, i ti sa svojim ruterom im nisi prioritet. Mnogo je mala sansa da te usere pa neki bude dobre volje... A i lepo ti kaze, mozes da dobijes parametre, a za tvoju opremu ih bole patka.

(.)(.) + $$$ = ( • )( • )

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 24.12.2011. 04:48 #386596

broj poruka: 1670
Poslusaj kolegu markopvict.
Nemas od toga nista. Ako si vec zvao nekoliko puta, oni to imaju evidentirano u logeru i namerno ti nista nece reci da bi podrzali kolege koje su ti pravilno odgovorile u skladu sa procedurama.

Pogledaj moju poruku u ovoj temi:
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=39050&forid=17&katid=2

edit: Pre podesavanja, za svaki slucaj odradi `System Restart with: Factory Default Settings`.

Ako i posle toga ne bude radilo, znaci da ti ne valja ruter ili nije odgovarajuci `annex`.

I da znas za ubuduce. Ako bude nekih problema sa ADSL-om, prvo povezes MT882, pa ako i dalje zeza, tek onda zoves podrsku posto ce u startu da te oduvaju ako koristis svoj ruter. Ovo ti kazem cisto da izbegnes bespotrebnih pola sata cekanja na telefonu.

Pozdrav!
dsb Re: 24.12.2011. 11:47 #386630

@luja-88
Kao sto su kolege prethodno vec odgovorile podesavanja za 8901 i 8910 nisu ista, interfejsi su im potpuno drugaciji. 8910 ce podesiti na vec opisan nacin.

@kiflica
Takodje, kao sto je vec nekoliko puta receno batali Telekom podrsku, ako te je nekoliko njih vec oduvalo male su sanse da sad naidjes na nekog ko ce ti ista pomoci. Kao sto rekoh nisu duzni da podesavaju tvoj ruter a i ko ce znati da podesi hiljade i hiljade rutera koji se mogu naci na trzistu ( doduse na nasem ih nema mnogo ). Sa njihovim ruterom radi, sa tvojim ne radi, nije njihov problem, daju ti parametre a ti podesi ako znas, ako ne znas, onda koristis njihov ruter.

Kako smo ustanovili da se o njih neces ovajditi, da bi ti mogli dalje pomoci odgovori na postavljena pitanja. Da li ti je isdn linija, kako ne znas sta je isdn linija pretpostavljam da je nemas. Pogledaj ruter kojeg si dobio od telekoma, da li na nalepnici odozdo pise Annex B ili ISDN, odnosno Annex A ili POTS. ako je A odnosno pots u redu, ako je ono prvo, linija ti je isdn i tvoj ruter nije odgovarajuci i tu se prica zavrsava dok ne nabavis odgovarajuci ruter. Takodje i na spliteru telekomovom, ako ti je isdn linija trebalo bi da pise da je za isdn.
Ako smo utvrdili da linija nije ISDN i da imas odgovarajuci ruter ako sa telekomovim ruteroim sve radi, problem je najverovatnije samo u podesavanju tvog rutera. Postoji i sledeca mogucnost, linija ti je jako losa za pustenu brzinu, telekomov ruter jedva hvata link ali hvata a tvoj ne moze nikako da se sinhronizuje.
Ako iskljucimo ovo, potrebni su odgovori na sledeca vec postavljena pitanja, ulogujes se na ruter za neke od odgovora. Da li ruter hvata link, pogledaj diodu ili procitaj u interfejsu. Da li ako hvata link ostvaruje konekciju? Da li ostvaruje konekciju a nemas protok? Zavisno od problema postoje moguca resenja ali nazalost ne mogu ti dalje pomoci bez trazenih informacija.

luja-88 heh 24.12.2011. 12:36 #386646

broj poruka: 1670
Izvinjavam se.
Eto sta se desava kad janpi zapnem da napisem nesto u 5h ujutru =].

@kiflica
Ako nigde na Huawei ruteru ne pise da li je Annex A ili B, znaces po tacnoj oznaci. Annex A je `MT882`, a Annex B je `MT882u`.

Najbolje bi bilo da prvo resetujes ruter na fabricka podesavanja pre nego sto nastavis.
Postupak je sledeci:

pristupis ruteru
klik na `advanced setup`
klik na `wan`
ukoliko u tabeli postoji stavka/e sa vpi/vci: 8/35, cekiraj je/ih i klikni na `remove` ispod tabele.

klik na `add`
vpi: 8
vci: 35
service category: ubr without pcr
klik na next

connection type: pppoe
encapsulation mode: llc/snap bridging
klik na next

user:
pass:
authentication method: auto
mtu: 1400
klik na next

enable wan service
klik na next
klik na save
klik na save/reboot

Sve ostalo neka bude na `default` vrednostima.

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647777.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs